Yardım ekranda çizgiler çıkıyor

jasonoleragg

Doçent
Reaksiyon puanı
176
çizgi.PNG

daha çok da oluyordu normalde ve gelip gidiyor sürekli. yenileye basınca düzeliyor bu sorun 1 haftadır var 3-4 kere format attım düzelmedi ve ati radeon yanıt vermeyi kesti diyor (mavi ekran verdiği de oluyor) bazen ekran gidip geliyor ekran kartını çıkaramadım ne kadar zorlasam da çıkmıyor eskiden böyle bir sorun yoktu bir anda oldu donanımsal ve yazılımsal olduğunu da düşünmüyorum virüs değil eminim anakarın ram slotu bozulduktan sonra oldu bunlar nası çözebilirim ilginç bi sorun hiçbir yerde benim sorunu yaşamamışlar heralde heryere baktım yoktu bi çözümü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran Alıntısı.PNG

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Ekli dosyayı görüntüle 164034
daha çok da oluyordu normalde ve gelip gidiyor sürekli. yenileye basınca düzeliyor bu sorun 1 haftadır var 3-4 kere format attım düzelmedi ve ati radeon yanıt vermeyi kesti diyor (mavi ekran verdiği de oluyor) bazen ekran gidip geliyor ekran kartını çıkaramadım ne kadar zorlasam da çıkmıyor eskiden böyle bir sorun yoktu bir anda oldu donanımsal ve yazılımsal olduğunu da düşünmüyorum virüs değil eminim anakarın ram slotu bozulduktan sonra oldu bunlar nası çözebilirim ilginç bi sorun hiçbir yerde benim sorunu yaşamamışlar heralde heryere baktım yoktu bi çözümü

Ekli dosyayı görüntüle 164035
Ss alınca böyle oluyorsa monitörde değil de ekran kartında olabilir. Ayrıca yanıt vermeyi kesti hatası çıkınca olmuş olabilir. Veya anakartta ekran kartı slotu bozulmuş olabilir. Eğer apu var ise cpu veya cpu soketi bozulmuş olabilir.

jasonoleragg

Doçent
Reaksiyon puanı
176
Ss alınca böyle oluyorsa monitörde değil de ekran kartında olabilir. Ayrıca yanıt vermeyi kesti hatası çıkınca olmuş olabilir. Veya anakartta ekran kartı slotu bozulmuş olabilir. Eğer apu var ise cpu veya cpu soketi bozulmuş olabilir.
ram slotu sorunu anakarttan kaynaklı değil bence ram ısınıyor anakart da algılıyor diye düşünüyorum işlemcide bence ramin sorunu

sorun ekran kartında sanırım dediğiniz gibi 2004 model ekran kartı zaten çalışması bile ilginç ama çıkmıyor ekran kartı

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
ram slotu sorunu anakarttan kaynaklı değil bence ram ısınıyor anakart da algılıyor diye düşünüyorum işlemcide bence ramin sorunu

sorun ekran kartında sanırım dediğiniz gibi 2004 model ekran kartı zaten çalışması bile ilginç ama çıkmıyor ekran kartı
Ram lere oc filan yapıldı mı? veya xmp tarzı bir şey ?

Ram kolay kolay ısınmaz çünkü.

DMZMAli

Asistan
Reaksiyon puanı
90
Aklımdaki fikirler şunlar :
güvenli moddan girin ve ekran kartı driveri silin. sonra normal girip tekrar yükleyin.
olmaz ise driversiz deneyin.
gene olmaz ise ekran kartını temizleyin chipte arıza olabilir.
ekran kartının anakarta takıldığı yeri silgi ile silin.
anakartınızda başka slot varsa ona takmayı deneyin.
2 kanal ram varsa teker teker kullanın
işlemciniz çok ısınıyorsa kontrol altına alın.
başkalarının dediği önerilerde olmaz ise formata gidebilirsiniz. sorun yazılımsal gibi duruyor

jasonoleragg

Doçent
Reaksiyon puanı
176
Ram lere oc filan yapıldı mı? veya xmp tarzı bir şey ?

Ram kolay kolay ısınmaz çünkü.
hayır 2-3 dk bekledikten sonra biraz ısınmıştı

bir şey daha ekliyorum masaüstündeki çizgilerin bazıları yenileyince de gitmiyor ama googleyi açınca o çizgiler masaüstünde kalıyor masaüstüne geri dönünce çizgiler gözüküyor ama googleda yok

Son düzenleme:

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
hayır 2-3 dk bekledikten sonra biraz ısınmıştı

bir şey daha ekliyorum masaüstündeki çizgilerin bazıları yenileyince de gitmiyor ama googleyi açınca o çizgiler masaüstünde kalıyor masaüstüne geri dönünce çizgiler gözüküyor ama googleda yok
Ne? arkaplan resmini değiştirmeyi dener misin? veya monitörler için renk testi var onları dene.

jasonoleragg

Doçent
Reaksiyon puanı
176
Ne? arkaplan resmini değiştirmeyi dener misin? veya monitörler için renk testi var onları dene.
denedim aynı windows 10 da da aynı şekildeydi

renk testinde de sorun yok ölü pixel falan yok monitörde zaten renk testinde de aynı çizgiler çıkıyor ama

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
denedim aynı windows 10 da da aynı şekildeydi

renk testinde de sorun yok ölü pixel falan yok monitörde zaten renk testinde de aynı çizgiler çıkıyor ama
Ben sorunun anakart veya ekran kartında olduğunu düşünüyorum.

jasonoleragg

Doçent
Reaksiyon puanı
176
Ben sorunun anakart veya ekran kartında olduğunu düşünüyorum.
ben ekran kartından olduğunu sanmıyorum ama donanımsal olsa masaüstünden başka biyer açınca da heryerde o çizgilerin olması lazım bence ha birde vga kablosunu biraz düşürmüştüm çok yüksekten değil ama rami çıkardım geri kabloyu taktım ekrande çizgiler o zaman oluşmaya başlamıştı kablodan olabilir mi sizce

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
ben ekran kartından olduğunu sanmıyorum ama donanımsal olsa masaüstünden başka biyer açınca da heryerde o çizgilerin olması lazım bence ha birde vga kablosunu biraz düşürmüştüm çok yüksekten değil ama rami çıkardım geri kabloyu taktım ekrande çizgiler o zaman oluşmaya başlamıştı kablodan olabilir mi sizce
Kablodan da olabilir. Kabloyu hareket ettirmeyi deneyin. Ekranda başka bozulmalar oluyor mu?

jasonoleragg

Doçent
Reaksiyon puanı
176
çok ısınmıştı dokundum bi çaydanlık gibiydi ama çalışıyor şuan sıkıntı yok niye o kadar ısındı anlamadım neyse bi ara denerim başka kablo bulup sonucu yazarım birinin işine yarar belki

jasonoleragg

Doçent
Reaksiyon puanı
176
sorunu çözdüm ekran kartındaymış sıkıntı çıkardım şuan çizgi falan yok