Ekran kartının fanından gelen ses

hanificrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ekran kartım Powercolor HD 6850 1 GB 256 Bit ekran kartımın fanından titreme sesi geliyor. Nasıl yapabilirim?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Soğutucu paneli karttan ayır kompresörle temizle yağsız kontak spreyiyle iyice temizle sonra yağlı kontak spreyi fanın motor kısmına sık. İstersen termal macunda değiştir hazır paneli çıkarmışken sorun büyük ihtimal düzelir. Düzelmezse fan çöptür. Yağsız kontak spreyin yoksa direk musluğun altına sok fırçayla yıka.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Soğutucu paneli karttan ayır kompresörle temizle yağsız kontak spreyiyle iyice temizle sonra yağlı kontak spreyi fanın motor kısmına sık. İstersen termal macunda değiştir hazır paneli çıkarmışken sorun büyük ihtimal düzelir. Düzelmezse fan çöptür. Yağsız kontak spreyin yoksa direk musluğun altına sok fırçayla yıka.

Ben fanların arkasında ki o yapışkan şeyi kaldırdım içinde ki siyah katılaşmış yağları temizledim, sıvı yağ koydum kulak çöpü ile damla damla ( ne çok ne az ) fanlar kendine geldi, ne ses kaldı ne bişi çok daha hızlı dönmeye başladılar ve ısı derecelerim düştü.

Bu sıvı yağ olayı sorun çıkartmaz dimi?

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Ben fanların arkasında ki o yapışkan şeyi kaldırdım içinde ki siyah katılaşmış yağları temizledim, sıvı yağ koydum kulak çöpü ile damla damla ( ne çok ne az ) fanlar kendine geldi, ne ses kaldı ne bişi çok daha hızlı dönmeye başladılar ve ısı derecelerim düştü.

Bu sıvı yağ olayı sorun çıkartmaz dimi?
Sıkıntı yok . Bende makina yağı veya motor yağı kullanıyorum 15-40 lık :mrgreen:

Reaksiyon puanı
16,128
gres yağı da kullanabilirsin rulman gresi deniyor sarı,kırmızı renkleri oluyor fanın pervanesini söküyorsun mildeki segmanı söküp mile gres yağını sürüyorsun standart pirinç mil yataklı fanlar için bu.