Ekran Kartında Bit Önemli mi?

Hangi Ekran Karti Markasini Tavsiye Edersiniz Nedenini Cevap olarak yazin lütfen

• MSI

Kullanılan: 4 80.0%
  • INTEL

Kullanılan: 0 0.0%
  • AMD

Kullanılan: 1 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    5

JungerMann68

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bir süredir oyun bilgisayari almayi düsünüyorum ama ekran kartlarinin icinden cikamadim.
Özelliklerine bakiyorum ekran kartinin özelliklerine sonra test sayfasina bakiyorum yazan rakamlarin performansi yok neden böyle cikiyor
yoksa test sayfalarindami bi sahtekarlik var
Mesela MSI R9 290X 4GB 512 Bit ekran karti
Nvidia Geforce GTX 690 4GB 256 Bit ekrankartinin altinda yer aliyor sürekli
yari yariya bit farki olan bi ekran karti nasil daha kötü performans gösterir.
Birde bu ekran kartlariyla battlefield 1 oynanirmi(son cikan oldugu icin onu soyledim) aldigim bilgisayarim önümüzdeki cikacak bir kac oyunu da kaldirmasini istiyorum.
bu ekran kartlarinin fiyatlarinda bi ekran karti onerebilirmisin.Bu arada Avusturyada yasiyorum
insaallah anlatabilmisimdir. Simdiki bilgisayarim
Aspire V3- 772G
i5-4200M
Nvidia GeForce GTX760M
12Gb Ram
750 GB HDD
Biktim Notebooks kullanmaktan :(

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Bir süredir oyun bilgisayari almayi düsünüyorum ama ekran kartlarinin icinden cikamadim.
Özelliklerine bakiyorum ekran kartinin özelliklerine sonra test sayfasina bakiyorum yazan rakamlarin performansi yok neden böyle cikiyor
Birde bu ekran kartlariyla battlefield 1 oynanirmi(son cikan oldugu icin onu soyledim) aldigim bilgisayarim önümüzdeki cikacak bir kac oyunu da kaldirmasini istiyorum.
bu ekran kartlarinin fiyatlarinda bi ekran karti onerebilirmisin.Bu arada Avusturyada yasiyorum
Aspire V3- 772G
i5-4200M
Nvidia GeForce GTX760M
12Gb Ram
750 GB HDD
Türk Lira sı olarak bir bütçe belirtirsen ve Avusturya dan alışveriş yapılabilecek bir kaç site verebilirsen oradan bir sistem toplamaya çalışırız.

furkanarikan

Asistan
Reaksiyon puanı
21
nvidia gtx 1060 al tr de 1400 civarlarında avusturyada daha ucuz olabilir

JungerMann68

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

JungerMann68

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Türk Lira sı olarak bir bütçe belirtirsen ve Avusturya dan alışveriş yapılabilecek bir kaç site verebilirsen oradan bir sistem toplamaya çalışırız.
Bu sitelerden arastiriyorum
Geizhals Österreich

Amazon.de: Günstige Preise für Elektronik & Foto, Filme, Musik, Bücher, Games, Spielzeug & mehr

Bei Cyberport kaufen Sie Computer, Notebooks, Fernseher, Apple, Handys & Digitalkameras
1000 euro ya kadar yolu var ama bazen sifirina baktigim bilgosayarin willhaben.at de yari fiyatina buluyorum
(Willhaben 2.el esya satma sitesi)

furkanarikan

Asistan
Reaksiyon puanı
21
türkiyeye göre 500 tl daha az fiyatlar 1070 alabilirsin seni baya bi götürür

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
Aspire V3- 772G
i5-4200M
Nvidia GeForce GTX760M
12Gb Ram
750 GB HDD
degerlere aldanma. mesela gtx 950 ve r7 240 ıkısıde 2 gb 128 bit ama aralarında daglar akdar fark var.her sey bellek boyutu ve bıt hızında degıl bunun cekırdek hızı bellek hızı vs var. gıne bunlarada bakıp kıyaslama yapma ıslemcıde de ekran kartındada performans ıcın bututunne bakıcaksın ozellıklerını bosver genel olarak verdıgı performansa bak. Ha bu arada tum oyunları kaldırabılecek ucuz yoollu bı ekran kartı ıstıyorsan 2 gb 256 bitlik herangı bı kart yeter sana

NeroSparda

Asistan
Reaksiyon puanı
90
Bit değeri artık önemli değil. İçindeki GPU VE mimarisi önemli. GB'da önemli değil çok. O fiyata GTX 980 veya GTX 1070 alabilirsin. RX480'de olabilir.

M. Samet

Doçent
Reaksiyon puanı
91
Ekran kartı Bit'e göre seçilmez. Renk sıkıştırma teknolojileri hep geliştiği için Bit ihtiyacı azalıyor. Böylece Bit değerleri de azalıyor. Nvidia renk sıkıştırma yönünde AMD'ye göre daha iyi. Mesela 192 Bit bir Nvidia kart 256 Bit bir AMD ile aynı Bit'e sahip diyebiliriz. Mesela R9 290X RX 480'den güçsüz ama iki katı Bit'e sahip. 1060 da 480'den güçlü ama daha az Bit ve RAM'e sahip. RAM de o kadar önemli değil. Çözünürlük arttıkça RAM ihtiyacı artar. Bu nedenle yüksek çözünürlüklere çıkamayan ( mesela R7 240) kartlara 2GB RAM yeterli. Bu konuda da AMD Nvidia'nın önünde.

Reaksiyon puanı
227
Gpu İşlemci'ye göre değişir. Çekirdek hızı, bellek hızına uygun Bit değeri önemli. Gtx 10 serisine bakarak ortalama alabilirsin. 256 yeterli şuan.

Bit değerine önemsiz diyemezsiniz yani. Hava atmak için koyulmuyor bu değerleri.

Yeni Moda sıkıştırma. Normal boyutu sıkıştırıp sonra ekrana giderken geri açmakta zaman kaybıdır. 1 ms alıp 2 ms gibi kullanmak gibi bir durum. Tabi fiyatı performansa bakılırsa bu işlem iyi olabilir.

Son düzenleme: