Ekran kartında bir sorun var

kerimcan3425

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba direkt konuya gireceğim. 2 gün önce ASUS Dual RX 480 8 GB ekran kartı aldım. İlk gün sıkıntı yoktu ama sonra oyun oynarken birden PC dondu ve bende bilgisayarı yeniden başlattım. Yeniden başlattığımda ise bilgisayar onboard ekran kartını kullanıyordu yani işlemcide ki kartı. Ve benim aldığım RX 480 çalışmamaya başladı önceden masaüstü açılana kadar fanlar dönerdi ama şimdi dönmüyor. İlk önce chip setinde bir sorun var sandım biraz korktum ama araştırınca chip sette bir sorun olmadığını fark ettim. Eğer onda sorun olsaydı kart görüntü vermeyebilirdi ama yine de çalışırdı. Sizce neyde sorun var ?

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
Güç almıyor olabilir ve ikinci el aldıysanız %70 mining ürünü. Beslemelerinde bir sorun olabilir. Güç kaynağın nedir?

kerimcan3425

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güç almıyor olabilir ve ikinci el aldıysanız %70 mining ürünü. Beslemelerinde bir sorun olabilir. Güç kaynağın nedir?
evet ikinci el güç kaynağım ise 500 w cooler master . Ama ilk gün sıkıntısız oynadım yani anlamadım yansa yanık kokusu falan gelir yok hiç biri kartın üzerindeki ışık yanıyor ışık dediğim güç kablosunun takıldığını gösteren ışık

Son düzenleme:

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Merhaba direkt konuya gireceğim. 2 gün önce ASUS Dual RX 480 8 GB ekran kartı aldım. İlk gün sıkıntı yoktu ama sonra oyun oynarken birden PC dondu ve bende bilgisayarı yeniden başlattım. Yeniden başlattığımda ise bilgisayar onboard ekran kartını kullanıyordu yani işlemcide ki kartı. Ve benim aldığım RX 480 çalışmamaya başladı önceden masaüstü açılana kadar fanlar dönerdi ama şimdi dönmüyor. İlk önce chip setinde bir sorun var sandım biraz korktum ama araştırınca chip sette bir sorun olmadığını fark ettim. Eğer onda sorun olsaydı kart görüntü vermeyebilirdi ama yine de çalışırdı. Sizce neyde sorun var ?
her zaman söylerim 2.El
Rx 580 - 570 - 480
Modellerinden her zaman uzak durun . Minning ürününü anlama şansınız da yoktur . kartın arkasına baksana , her kartına arkasında çipsete ulaşmak için 4 tane vida bulunur ve o vidaların üstünde güvenlik kağıdı bulunur vidanın üstünde

Eğer bahsettiğim kağıtları göremezseniz bilinki ürün tamir görmüş . Bakmakta fayda var .

kerimcan3425

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
her zaman söylerim 2.El
Rx 580 - 570 - 480
Modellerinden her zaman uzak durun . Minning ürününü anlama şansınız da yoktur . kartın arkasına baksana , her kartına arkasında çipsete ulaşmak için 4 tane vida bulunur ve o vidaların üstünde güvenlik kağıdı bulunur vidanın üstünde

Eğer bahsettiğim kağıtları göremezseniz bilinki ürün tamir görmüş . Bakmakta fayda var .
hayır kağıtlar üzerinde duruyor tamir görmemiş

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,241
Büyük ihtimal mining ürünü ve arızalı. Aldığınız kişi ile iletişime geçin.

kerimcan3425

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimal mining ürünü ve arızalı. Aldığınız kişi ile iletişime geçin.
aldığım kişi ile iletişime geçtim kartı almadan önce gel kartı test et furmark testine bak al falan dedi bende gerek duymadım evine gitmeye video falan atmasını istedim kart sıkıntısızdı ki bana geldiğinde de sıkıntısızdı ertesi gün sorun oldu. Ama kartın neyinde sorun var acaba bir bilginiz var mı ?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,241
Kartın GPU'sundaki lehimler korozyona uğruyor ya da GPU artık çalışmaktan işlevini yitiriyor. Bu iki durumdan biri oluşmuş olabilir sizde. PCIEx sarı bağlantı noktalarını silgi ile temizlemeyi deneyin.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
her zaman söylerim 2.El
Rx 580 - 570 - 480

İlla tamirli olmuyor hocam macun değişimi için de açılıyor kart. Ayrıca miningli kart dolu piyasada ama hiç mining yapılmamış kartlarda mevcut. Bende alacaktım RX 570 yada 580 ama mining durumundan dolayı es geçtim. Sıfır almak mantıklı mı onu da bilmiyorum. Bu ikisinin sıfır fiyatında başka kart alınır mı ona da bakmadım hiç.

kerimcan3425

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki arkadaşlar çipin yandığı yada bozulduğu nereden anlaşılır ? bu arada yeni fark ettim az önce tekrardan kartı takıp çalıştırdım çipin ısınması gerekirken çipin sağ altında bulunan 3 tane bir şey var onlar ısınıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartını az önce açtım ve hiç anormal bir şey yoktu yanma kokusu pillerde akma falan yani anlamadım

Son düzenleme:

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Peki arkadaşlar çipin yandığı yada bozulduğu nereden anlaşılır ? bu arada yeni fark ettim az önce tekrardan kartı takıp çalıştırdım çipin ısınması gerekirken çipin sağ altında bulunan 3 tane bir şey var onlar ısınıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartını az önce açtım ve hiç anormal bir şey yoktu yanma kokusu pillerde akma falan yani anlamadım

En basit anlama yöntemini diyeyim sana. Oyuna gir eğer böyle ekranda karıncalanma yada çizgiler çıkıyorsa geçmiş olsun. Sadece oyun değil furmark gibi ekran kartına yüklenen programlar çalıştırınca da çıkıyorsa yine geçmiş olsun.

kerimcan3425

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işte bu sorunlar bende hiç olmadı ne ekranın rengi değişmesi,çizgiler çıkması görüntü kayması vb. hiç bir şey olmadı sadece çalışmayı durdurdu. Çalışmıyor yani anlayacağınız

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
İlla tamirli olmuyor hocam macun değişimi için de açılıyor kart. Ayrıca miningli kart dolu piyasada ama hiç mining yapılmamış kartlarda mevcut. Bende alacaktım RX 570 yada 580 ama mining durumundan dolayı es geçtim. Sıfır almak mantıklı mı onu da bilmiyorum. Bu ikisinin sıfır fiyatında başka kart alınır mı ona da bakmadım hiç.
Garantili 2. el kartlarda macun değişimi yapılmaz ! . yapılacaksa da garanti kapsamı içerisinde servise yaptırılır. Garantisi yoksa dediğiniz mümkün.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Garantili 2. el kartlarda macun değişimi yapılmaz ! . yapılacaksa da garanti kapsamı içerisinde servise yaptırılır. Garantisi yoksa dediğiniz mümkün.

Garantili kartı açıp macun değişimi yapan da bir çok insan var. Adam haklı olsan bile garantiye verdiğinde yardımcı olmadıklarını bildiği için açıyor kartını. Her RX serisi mining'den çıkma değil bunu bilin sadece.

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Garantili kartı açıp macun değişimi yapan da bir çok insan var. Adam haklı olsan bile garantiye verdiğinde yardımcı olmadıklarını bildiği için açıyor kartını. Her RX serisi mining'den çıkma değil bunu bilin sadece.
Hepsi mining de kullanılmış demedim zaten ! Çoğu kart miningte kullanılmış oluyor . sırf çevremde satan 4 rx 580 de mining ürünü . En basit örnek . Elbet olmayanda vardır fakat ihtimali düşük .