- Konuyu başlatan
- Reaksiyon puanı
- 1,815
Beyler konuyu 10 k yapmamız yokmu asgassgagsdgdgdad
Çapraz Platformlar:Hadi OS X olsun, 1660 ve 1650 sıcak bakmaman kadar saçma bir durum yok.
Hadi başka oyun düşünelim, örneğin Control. 2060 bile En yüksekte 40 FPS anca alıyor. RT gelse 1650S veya 5500 XY gibi bir karta RT gelse oynayabilecekmisin ağız tadıyla? Hayır, belki en düşükte. Ama o zaman oyunun zevki kalmaz.
DLSS gibi bir alternatif ama DLSS değil işte, DLSS neredeyse kayıpsız FPS arttırıyor, AMD tarafında az bir miktar olsa bile kayıp var, RT kullanacaksa önce bu kayıpları engellemeli AMD.
Senin anlamadığında bu; Sırf bazı özellikler yüzünden ve saçma bir yazı okuduğundan isteyerek rakiplerine sıcak bakmıyorsun (bakamıyorsun değil bakmıyorsun).
Az önce sırf daha fazla performans veriyor diye AMD alırım diyordun, şimdi tad versin diye oynarım diyorsun.Çapraz Platformlar:
Evet iki adet çapraz platform destekliyor. Sen sevmiyor olabilirsin. Ama ben çok seviyorum. Napim gidim desteklemeyen kartları mı alayım? Ben tek oyun oynamıyorum çünkü.
RT olayı:
Dostum yazılımsal olarak gelen bir şey, Nvidia RTX kartlarında olduğu gibi bir tenor çekirdeği yok. O yüzden bunu sunmaları bile güzel.
FidletyFX CAS iki değer aralığında düşürüp, çıkarıyor çözünürlüğü,
Radeon Görüntü Keskinleştirme, düşen çözünürlükleri, yüzde 80 kadar telafi ediyor,
Az önce gelen 1070, 1080, 1080 Ti, 1660 RT gelmesine ve serilerine sıcak bakmıyorum diyen sen değilmiydin?Çapraz Platformlar:
Evet iki adet çapraz platform destekliyor. Sen sevmiyor olabilirsin. Ama ben çok seviyorum. Napim gidim desteklemeyen kartları mı alayım? Ben tek oyun oynamıyorum çünkü.
RT olayı:
O zaman çok kastıracaksa, RT kapatırım olur biter. Buradaki maksat oyundan tat almak zaten.
Zaten PS 5'te bile RT ile 30 FPS sunmuyor mu? Ne kadar kıyaslamak doğru olur bilinmez ama akıcılıktan vazgeçen var RT için PS tarafında. Benim burada anlatmak istediğim de bu zaten. RT oyunları güzelleştirir. Yani kanka Dark Soul Remastered 60 FPS oynuyorsun gibi düşün ama akıcı değil. Ama bir kasmada söz konusu değil. Bunu sağlaması çok olası.
Sen Control dedin.
Bir de Valaront, LoL'e, Warframe'e, CS:GO'ya gibi oyunlara da geldiğini düşün ileri de.
1660, 1060, 1070 o zaman ateş etmez mi? İyi ki varmış demez misin?
DLSS alternatifleri:
Dostum yazılımsal olarak gelen bir şey, Nvidia RTX kartlarında olduğu gibi bir tenor çekirdeği yok. O yüzden bunu sunmaları bile güzel.
FidletyFX CAS iki değer aralığında düşürüp, çıkarıyor çözünürlüğü,
Radeon Görüntü Keskinleştirme, düşen çözünürlükleri, yüzde 80 kadar telafi ediyor,
Ben bunu, AMD'nin DX 12 ve Vulkan Api'lerin performanslarını arttırmaya yönelik teknolojiler sunduğu için demedim mi?Az önce sırf daha fazla performans veriyor diye AMD alırım diyordun, şimdi tad versin diye oynarım diyorsun.
Bunu sen mi bana söylüyorsun?Big Sur kullandığım için, etki yaptı böyle.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ben bunu, AMD'nin DX 12 ve Vulkan Api'lerin performanslarını arttırmaya yönelik teknolojiler sunduğu için demedim mi?
RT olayını kullanmak istediğimi söyledim. Çünkü güzel.
Mesaj otomatik birleştirildi:
@Rizelimapper53 sıkıntın nedir?
Sıcak bakmıyorum dediğim olay:
1650 ve 1660 serilerini sevmediğim olayı. RT ile ilgili bir yorum yapmadım böyle.
1660, 1060, 1070, 1080 RT gelmesine efsane gözüyle baktım. Efsane oldular dedim.
Daha fazla tartışamayacağım.Evet sayın seyirciler! Şu anda canlı yayındayız! Yine Nvidia-AMD savaşları başladı! Herkes savunma ve saldırı yapıyor. Bir de...
Fanboysun diyorsun hala, kabullenemiyorsan söyle? Bakırköye alalım seni.FANBOYsun işte dostum. Ben ne güzel olan özellikleriyle karşılaştırıyorum, sen kalkmış yalana başlıyorsun ve de işi kişiselleştirmeye çalışıyorsun.
Ancak at gözlükleri takan, bir fanboyun özellikleridir bu.
Hatta ben bir sürü kendi test ettiğim şeyleri attım.
Zamanında birinin yazdığı şeyler yüzünden 1650, 1660 serisine sıcak bakmadığımı da söyledim.
Turing serisi olduğu için, çarpraz platformalara uygun olmadığını da söyledim,
DX 12 ve Vulkan Api'lerin performanslarını arttırmaya yönelik teknolojileri olmadığını da söyledim.
Hayır sen Fanboysun. İşi kişiselleştirmeye çalışyorsun.
Pfff...Daha fazla tartışamayacağım.
İnatlaşır iyice.
Ben ne güzel olan özellikleriyle karşılaştırıyorum, arkadaş yalana ve olayı kişiselleştirmeye başlıyor. O yüzden böyle fanboylar ile tartışmam ben.
RX 460 4 GB versiyonu.Hangisi işime gelirse.
Bu arada 750 Ti nin amd deki karşılığı nedir? yani 750 ti nın amd versiyonu hangi kart?
RX 560 falan.Hangisi işime gelirse.
Bu arada 750 Ti nin amd deki karşılığı nedir? yani 750 ti nın amd versiyonu hangi kart?
Bence RX 560 , 1050 Ti ile uyuşuyor?RX 560 falan.
Vulkan oyunlarda aynı, onun dışında 1050 Ti daha güçlü.Bence RX 560 , 1050 Ti ile uyuşuyor?
750 Ti'nin gücü de yakın değil mi?Bence RX 560 , 1050 Ti ile uyuşuyor?
Küçük kardeşime döndürdü şimdi. Madem savunmayacaksın, neden yazdın? Şimdide dalga geçmeye çalışıyorsun? Ki başaramıyorsun.@Rizelimapper53, yazıp durup rahatsız etme küçük kardeşim. Ben cidden okumuyorum. Senden kaynaklı bildirim gelmesin yeter artık. Sen ürün karşılaştırmayı bıraktın çünkü. Yalancılığa ve işi kişiselleştirmeye başladın. Lütfen daha da yazma.
Ben Nvidiayı savunmadım, sadece AMD yargılarını kırdım. Ama hala gözümde "şu anlık" Nvidia daha üstün.
Kendi yazıyor, kendi okuyor arkadaş artık
Buna nedense Türkçe'de kaybetmek, umursamamak deniyor ama neyse. Savunacak birşeyi kalmadı arkadaşın, pes ediyor işte.Kendi yazıyor, kendi okuyor arkadaş artık.
Sonunda düzgün bir cevap, teşekkürler.Arkadaşlar,
Her markanın her ürünü iyi olacak diye bir şey söz konusu değildir. Ayrıca her ürünün de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Kişinin kendi tercihleri ve ihtiyaçları doğrultusunda istediğini alma hakkı vardır. Birisi belli bir markaya takıntılı derecede aşık olabilir. Bu durum kişiler arasında tartışmaya yol açmamalı. O kişi o markayı sevmiş ondan başkasını denemek istemiyor, bu düşünceye ben de her ne kadar karşı olsam da saygı duymak zorundayım. Lütfen karşılıklı saygı çerçevesinde yorumlarımızı yapalım. Birbirimizi yaş, tercih, düşünce gibi durumlarla kıyaslamayalım, küçümseyici sözlerde bulunmayalım. Haklıyken haksız duruma düşüyorsunuz yoksa.
Sanırım keyif alıyorsunuz insanların tartışmasından, huzurunun bozulmasından. Böyle bir şeye "savaş" denemez. Her iki markanın da kullanıcıları vardır ve kendilerince fikirlerini belirtirler. Saygı sınırını aşmadan, düzgünce fikir belirten yorumlar olmalı bizim hedefimiz. "Savaş" değil.Bence savaş devam etsin
Saygı sınırını aşan arkadaşlarımız da olabiliyor ama, yakın zamanda yaşanan gibi.Sanırım keyif alıyorsunuz insanların tartışmasından, huzurunun bozulmasından. Böyle bir şeye "savaş" denemez. Her iki markanın da kullanıcıları vardır ve kendilerince fikirlerini belirtirler. Saygı sınırını aşmadan, düzgünce fikir belirten yorumlar olmalı bizim hedefimiz. "Savaş" değil.
Anlamadım?Saygı sınırını aşan arkadaşlarımız da olabiliyor ama, yakın zamanda yaşanan gibi.
Hala engel açmıyor![]()
Saygı sınırını bazen aşabilen arkadaşlar olabiliyor anlamında. Bu konuda gördük anlamında.Anlamadım?