Ekran Kartımızın Hızını Artırıyoruz

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Vay be bende 8500 gtime yapmıştım bir programla adını unuttum şimdi yine bir makale yardımıyla yapmıştım.2 fps mi ne yükseltmiştim :D

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
overclock güzel bişi ama kaliteli ürünlere yapmak ve yine de dikkatli olmak gerekir.midyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın :cool:

damnedeyes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
geçen yaz asusun bir ekran kartını aldım nvidia 400 serisi smart doctor programını gayet iyi biliyorum. soylemek istediğim bir nokta var.

bu program nvidia sürücüleri ile tam uyumlu değil asusun kendi sitesindeki güncellenmeyen sürücülerini kullanmak gerekiyor verimli çalışma için. yazıda verilen resimlerde sadece gpu sıcaklığını gosteriyor orneğin.asus sürücüsü kurulduğunda gpu ram sıcaklıkları voltaj değerleri görünüyor ve ayarlar kısmında bütün ayarlar aktif oluyor nvidia sürücüdünde boyle bir durum yok kısıtlı herşey.

ayrıca 2. bir sorunda ozellikle ekran kartını kullanan bir yazılım aktifken smartdoctor durduk yerde uyarı veriyor ekran kartının fanını değiştirin çalışmıyor diye fan duruyor programı kapadığım takdirde fan yeniden çalışmaya başlıyor. durumu farketmezseniz kart sıcaklığı 110 dereceye geliyor ve bilgisayar kilitleniyor. herzaman yapmıyor ama sinir bozucu bir durum.

bu konuda denemediğim yontem kalmadı farklı windowslar kurdum smart doctor'ın farklı sürümlerini kurdum ama değişen birşey olmadı. çok sonradan farkettim durumun sürücü program uyumsuzluğundan kaynaklandığını asusun kendi sürücüsü ile en ufak sorunda yaşamadım kotu olan yonu çok geç güncelleniyor asus driverları.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
yazıda belirtmemişsiniz; hız aşırtma (over clock) yapınca kartınız garanti dışı kalır. yani bir arıza durumunda kartınıza güle güle demek zorunda kalırsınız. :)

bence 3-5 fps için bu işlere girmeye gerek yok. iyi bir karta sahipseniz zaten size yetecektir. yok yetersiz bir kartınız varsa da (benimki gibi) istediğiniz kadar hız aşırtın, yine boş... :)