Ekran kartımın fanı koptu ne yapacağım ?

ahmet'in3.çarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Allahım olacak iş değil ya fan bozulur bilgisiyar yanar neysede ekran kartı sana ne oluyor lan

filim izliyordum internet yavaşladı o arada lfs oynayayım dedim açtım oynuyorum, pat! bilgisiyar kapandı. bu durumulara alıştığım için tekrar açtım filimime devam ettim ,filim bitti (benim kasa açık kapak yok) bir baktım yerde bir tane fan yatıyor, biraz inceledim yanık izlerinin olduğunu fark ettim olucak iş değil, ekran kartının yanmasını anlarımda (bu pc 107 dereceleri görmüştür) fan nasıl yanar aklım almıyor kendi kendini zehirledi. Ben bunu nasıl çözücem bi yardım edin

Son düzenleyen moderatör:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Ekran kartının marka modeli nedir. Bi de şu anki halinden bi foto atıver,sanırım çözeriz.

ahmet'in3.çarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Zibilyon tane ekran kartı modeli içinden tahmin edilebilme olasılığı çok düşük maalesef :)

Fanın ve ekran kartı fan yuvasının fotoğrafını bizimle paylaşır mısın?
Çektim geldim AMD lerin genel bir sorunu bu
Mesaj otomatik birleştirildi:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
ekran kartının fotosu lazım.O ,fanın koptuğu bölgenin.

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Paaaaaaat ! Bilgisayar kapandı :D . Hocam ne diyim bilemedim ekran kartı fanı nasıl kopabilir meraklar içerisindeyim . Vidası gevşemiştir bir şekikde başka açıklamasi olmamasi lazim .

ahmet'in3.çarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Buyrun hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Paaaaaaat ! Bilgisayar kapandı :D . Hocam ne diyim bilemedim ekran kartı fanı nasıl kopabilir meraklar içerisindeyim . Vidası gevşemiştir bir şekikde başka açıklamasi olmamasi lazim .
Pp nizden anladiğim kadarıyla sizde AMD kullanıyorsunuz sizdede ısınma sorununuz varmı?

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Fan yuvası tamamen yanmış gibi gözüküyor.
Bakımını yapmasanız eski donanımlarda bu tür sorunlar oldukça doğal.
Ekran kartınızın fan kısmı mobil yani aynı model başka bir ekran kartının çalışan fanını söküp takabilirsiniz.

AynŞTAyn

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
99

ahmet'in3.çarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
O kadar tozla zaten iyi dayanmış en sonda kilitlemiş bir yandan dönmeye çalışıp dönmediği için kendi kartına kadar yakmış.
doğru söylüyorsunuz fakat ekran kartı 5 sene boyunca 1 kere bile yerinde kımıldamadı şimdilik idare diyor ama bu işin sonunda ekran kartı da gidecek yeni bir ekran kartı önerirmisiniz

ahmet'in3.çarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
doğru söylüyorsunuz fakat ekran kartı 5 sene boyunca 1 kere bile yerinde kımıldamadı şimdilik idare diyor ama bu işin sonunda ekran kartı da gidecek yeni bir ekran kartı önerirmisiniz
arkadaşlar pc nin beyin ölümü gerçekleşiyor ekran gidiyor ekran kart önerin pls