Ekran Kartım

Kerim AKSOY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba ASUS STRIX-R7370 ekran kartı kullanıyorum.

Bilgisiyarımda belirli oyunlarda online oyunlarda 300 fps alıyordum. Gta5 oyununu sıkıntısız donmadan oynuyordum.

Ekran kartına bir güncelleme geldi ve gönderdiğim ekran görüntüsü gibi her şeyi kullanıyor gibi bir şeyler çıkıyor ortaya. Bilgisayarı sistem geri yüklemedim gereksiz buluyorum. Yeniden driver güncelledim. yine olmadı ve şu an 1080p youtubedan bir video bile açsam takılılarak video gidiyor. Ve bahsettiğim oyunları 9fps gibi bir şeyle karşılaşıyorum. Lütfen mantıklı cevaplar verin. Teşekürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    112.7 KB · Görüntüleme: 649

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
Son zamanda pc ye yukledin programlara bi goz at derim. Codec diye bi program yukledin mi ? Birde gorev yoneticisinden islemlere ve kullanim oranina bir bak ekran kartiyla ilgili hangi islem kac mb yer kapliyor bi degerledir bunu. Cozume gelcek olursan iobit unistaller gibi bir programla ekran kartinin surucunu kaldir driver boosteri indir pc ne ve tarama yaptir birak otomatik olarak uygun surucuyu o program kursun. Birde full hd video izleyemiyorsan sorun islemcide de olabilir videoyu isleyen ana birim o. Bilgisayar bostayken ramin ve islemcinin kullanim oranina bak eger bunlar normal ise sorun ekran kartinda o zaman yukarda yazdigimi yap

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
Birde full hd video izleyemiyorsan sorun islemcide de olabilir videoyu izleyen ana birim o. Bilgisayar bostayken ramin ve islemcinin kullanim oranina bak eger bunlar normal ise sorun ekran kartinda o zaman yukarda yazdigimi yap

Kerim AKSOY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birde full hd video izleyemiyorsan sorun islemcide de olabilir videoyu izleyen ana birim o. Bilgisayar bostayken ramin ve islemcinin kullanim oranina bak eger bunlar normal ise sorun ekran kartinda o zaman yukarda yazdigimi yap

Cevapların için sağol ekran kartı driverını komple silip tekrarda yüklemeyi denicem. Ama olmucak diye düşünüyorum çünkü çok saçma geliyor. Ayrıyetten bilgisayarım boştayken bile toplasan 3 gb ram felan kullanıyor işlemciside normal ısısı vs. Farklı birşey var.

master1354

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Ekran kartını DDU ile kaldır ve güncel sürücüyü dene, olmazsa bir önceki sürüme dön.

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
Cevapların için sağol ekran kartı driverını komple silip tekrarda yüklemeyi denicem. Ama olmucak diye düşünüyorum çünkü çok saçma geliyor. Ayrıyetten bilgisayarım boştayken bile toplasan 3 gb ram felan kullanıyor işlemciside normal ısısı vs. Farklı birşey var.
Simdi bilgisayar bostayken 3gb ram kullaniyosa sorun ekran kartida degil ekran kartini unut sisteme bulasmis bi virus de buna sebep olabilir bozuk bi sistem servisi de. 360 securty (tavsiyem) ve malwarebytes ile tarama yap kardesim. Birde dedim gibi gorev yoneticisinden hizmetlere git windows update ,sysmain (hizli getirme) ve guvenlik duvarini kapat hizmeti durdur. Eger ki pc nin ram kullanim orani normale duserse o zaman calistir komutuna msconfig yaz gelen ekranda hizmetler sekmesinden bu dedigim uc hizmeti devre disi birak bu sayede pc tekrar basladigida bu hizmetler kapali olcaktir. Senin sorun ekran kartiyla alakali degil. Bu arada virus taramasini kesin yaptir