Ekran Kartım Yanmış Olabilirmi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mustang
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Arkadaşlar akşam pc nin ekranının gelmediğini söyledi benim canavarlar:scared:.İştende yorgun geldim.Şöyle bir baktım .Hakikaten kasa çalışıyor .Fakat ekran gelmiyordu.Neyse monitörüm vardı değiştirdim.Olmadı.
Ramleri ve ekran kartını çıkarıp taktım.Olmadı.
Eski Ati 256mb lık x700 ekran kartım vardı.Onu taktım.Oda ne ekran geldi.
Velhasılı 512 lik ekran kartından düştük eski emektarın eline.
Sizce ne olmuştur ekran kartına,yanmış olabilir mi?
Tekrar takmadım yerine ama muhtemelen zaten çalışmayacak.
Cd sürücümde bozuk zaten,onun için driver larını netten yükledim.
Galiba 2005 model P4 İşlemcili Pc im beni yavaş yavaş terkediyor ha ne dersiniz?:(

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bendede aynı sorun başladı 2-3 gün önce.Pc yi açıyorum.Ekran ışığı yanıp sönüyor ama açılmıyor.Bilen birisi varsa sorunun kaynağını çok iyi olur.

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Kardeş, aynı sorun bende de oldu, kasanın tozunu temizledim düzeldi, bi dene istersen...

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ekran kartı yanmış gibi görünüyor. Yani zaten bunu kendiniz tespit etmişsiniz. P4'ün zaten vakti geldi de geçiyor geçti gitti hatta <:)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ekran kartı yanmış gibi görünüyor. Yani zaten bunu kendiniz tespit etmişsiniz. P4'ün zaten vakti geldi de geçiyor geçti gitti hatta <:)
Doğru diyorsunuz da seviyorum ben bu pc yi işte,Yaşadığı kadar kullanacağım bakalım.:wub:

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
arasıra banada oluyor kasa çalışıyor ekran çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor kasayı biraz kurcalıyorum içini soküp takıyorum tekrar açıyorum oluyor
dipnot ekran kartım yok

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
arasıra banada oluyor kasa çalışıyor ekran çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor kasayı biraz kurcalıyorum içini soküp takıyorum tekrar açıyorum oluyor
dipnot ekran kartım yok

Aynen benim durum.Ama dün temelli gitti galiba.30 dk açık durdu yok olmadı :hammer:

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
yandığını düşündüğünüz ekran kartının fanını kontrol edin. parmağınızla çevirmeye çalışın. bende de öyle bir sorun oluştu çünkü. ekran kartını söküp kontrol ettiğimde ekran kartı fanının dönmediğini gördüm. söküp içine baktım ama nasıl olmuşsa pas tutmuş fanı çeviren devreler vs.

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
Aynen benim durum.Ama dün temelli gitti galiba.30 dk açık durdu yok olmadı :hammer:
bir kere daha böyle olmuştu internet kesik diye uğraşmadım baya bi (3-5) böyle hiç açılmadı pc sonra faturayı ödedim geldim eve bir açtım tık açlıdı :D

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
İnternetin kesilmesini bekliyim en iyisi :tongue:

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Ekran kartı slotunda sorun olmadığı anlaşıldığına göre çalışmayan ekran kartını bir kontrol edin. Fanını, monitör bağlantı noktalarını, lehimlerine de göz gezdirip tekrar deneyin. Monitör kablosunun takıldığı ekran kartı üzerinde bulunan slot da zarar görmüş olabilir.

Sizin canavarlar bu aralar hareketli geçen de bir problem olmuştu sanırım :D öyle hatırlıyorum.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Doğru diyorsunuz da seviyorum ben bu pc yi işte,Yaşadığı kadar kullanacağım bakalım.:wub:

Benim öyle bir sistemim var ve halen çalışıyor <:) Duygusal bağınızın aynısı var kendi sistemim için <:)

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yapılacak tek şey fanını jelini fln denetlemek başka bişey yok

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Benzer durumlar benimde başıma geldi.
İş yerinde kullandığımız bir bilgisayar vardı. Dahili ekran kartını kullanmıyorduk. Harici ATI ve Nvidia kartları vardı. Biri problemsiz çalışıyordu diğeri ise genelde çalışıyor ancak bazen ekrana görüntü gelmiyordu. Problemli kart daha iyi performanslı olduğu için onu kullanmakta ısrar ediyorduk. Kartı başka PC de denediğimizde problem çıkmıyordu.
Nedenini çözemedik.
Tozdan olma ihtimali yüksek ancak defalarca komprasörle hava tuttuk problem devam etti. Uçucularla komple kartı yıkamakta fayda sağlayabilir, biz bunu deneyemedik.
Bu tür olayların lehim temassızlığından kaynaklandığını düşünüyorum. Özellikle sistem çalıştıkça ısındığında ortaya çıkıyorsa. Bazen sıcak hava tabancası ile kartı ısıtmak fayda sağlayabiliyor.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ekran kartı slotunda sorun olmadığı anlaşıldığına göre çalışmayan ekran kartını bir kontrol edin. Fanını, monitör bağlantı noktalarını, lehimlerine de göz gezdirip tekrar deneyin. Monitör kablosunun takıldığı ekran kartı üzerinde bulunan slot da zarar görmüş olabilir.

Sizin canavarlar bu aralar hareketli geçen de bir problem olmuştu sanırım :D öyle hatırlıyorum.
Ekran kartım fansız Asus Ati X1550 512mb. lık bir ekran kartı.
Söylediklerini yaptım zaten mesleğimde Elektronik olduğundan slotlara lehimlere kondansatörlere hep baktım,ama sadece baktım elimden bir şey gelmedi
Dediğin gibi RABBİM onlara uzun ömürler versin bir kızım bir oğlum var.Oğlum 11 yaşında ve pc lere ve teknolojiye ,özellikle arabalara çok meraklı.Bu merakından dolayı bir çok arıza yaşıyorum.Ama kesinlikle kızmam bu konuda onlara sonuçta boza boza öğrenecekler.Yeterki kendilerine bir şey olmasın.Bizler teknolojiyle 30 yaşından sonra tanıştık.Hiç olmazsa onlar bizim gibi olmasın.Ama elimden geldiği kadar internetin zararlı içeriklerinden onları korumaya çalışıyorum.Bunun içinde teknolojik aletleri onlardan daha iyi kullanabilmem gerektiğini düşünüyorum.Tabii ders,pc dengesinide gözetiyorum.Şükürler olsun bizim canavarlar hala canavar gibiler.:laugh:

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Ekran kartım fansız Asus Ati X1550 512mb. lık bir ekran kartı.
Söylediklerini yaptım zaten mesleğimde Elektronik olduğundan slotlara lehimlere kondansatörlere hep baktım,ama sadece baktım elimden bir şey gelmedi
Dediğin gibi RABBİM onlara uzun ömürler versin bir kızım bir oğlum var.Oğlum 11 yaşında ve pc lere ve teknolojiye ,özellikle arabalara çok meraklı.Bu merakından dolayı bir çok arıza yaşıyorum.Ama kesinlikle kızmam bu konuda onlara sonuçta boza boza öğrenecekler.Yeterki kendilerine bir şey olmasın.Bizler teknolojiyle 30 yaşından sonra tanıştık.Hiç olmazsa onlar bizim gibi olmasın.Ama elimden geldiği kadar internetin zararlı içeriklerinden onları korumaya çalışıyorum.Bunun içinde teknolojik aletleri onlardan daha iyi kullanabilmem gerektiğini düşünüyorum.Tabii ders,pc dengesinide gözetiyorum.Şükürler olsun bizim canavarlar hala canavar gibiler.:laugh:

Ekran kartını başka pc de denemekten başka çare kalmadı o zaman. :)

Amin. Huzurlu,Mutlu uzun yıllar yaşarlar inş.

Bozsun bozsun yapmaya da meraklıysa tadından yenmez :D İnternetten korumak lazım çok haklısınız çok çok dikkatli olmanız gerekiyor :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
ekran kartı başka pc de denemediğin sürece ekren kartında sorun olduğunu bilemezsiniz ki ekran kartı başka pc calışıyorsa bu sorunu nasıl cözüleceğini aşağıta yazacağım

sorun 2 arıza da olabilir 1 Anakart üzerin de statik elektrik olması ama ( onbord ekran üzerinde görüntü geliyorsa statik elektrik değildir gelmiyorsa statik elektrik var anakart üzerinde yapılması gereken düm donanımları bağlantılarını sökmek ram cpu haric statik elektrik boşaltmak)

2 power supply üzerinden gelen power supply 4 pin connector arızalnmıştır power supply normal olarak calışır anakartına vereceği güç sağlar doğal olarak da pc actınızda calışır ama görüntü arabirimine gelecek yeterli akımı veremez ve böyle sorunlar oluşur başka power supply deneyiniz ben donanım uzamanı olduğum icin bu tür sorunlarla cok karşılaştım lütfen bu uygulamaları yabana atmayınız bu tür sorunlarla cok karşılanmakdayım ve bu cözümlerle sorunlar gideriliyor
20061020-02.jpg

Yecgga

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim pc de bayağı eski, 1 ay falan önce aynı sorunla ben de karşılaştım, anakart yanmış, anakartı değiştirdim düzeldi

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ekran kartı markası ne mod kaç
Ekran kartı yanmış olabilir yinede emin olma bi tekniK servise bi git tespit et fayda olur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim ekran kartımın fanından ses geliyordu iki damla yağ dök fana düzelir dediler ben o sesten bağa sinir oldum 10 damla damlattım ses kesildi ekranı ilk açtığımda eski tvler gibi karıncalanma oldu sonra ekran tamamen gitti ekranda sorun yok fanı çok güzel sildim yağ damlama ihtimali olan her yeride temizledim bir ara geldi sonradan gene gitti şimdi bıraktım ekran kartının fanı çalışıyor bu ekran kartının belli bir süre sonra çalışma ihtimali var mı? kasadan 1 uzun 3 kısa bip geliyor ana kartım asus core duo 2 ekran kartım ati hd tam modellini bilmiyorum ama asusta yazıyor ekran kartının üstünde.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu konuyu ben açmıştım.Şimdi gördüm.:(
O zaman [MENTION=81020]POWER[/MENTION] yardımcı olmuştu bana.
Şimdi bunu görünce Hüzünlendim.:crying:
RABBİM Taksiratını Affetsin.
Nur İçinde Yat [MENTION=81020]POWER[/MENTION]:crying:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bendede aynı sorun var pc 6 yıllık galiba bana sadece ''allah rahmet eylesin''demek düşer diye düşünüom

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benimki öyldeğil bilgisayarin yarisi yanmiş bilgisayar açildiğinda yarisi ben göremiyorumama bilgisayar o komudu anliyo anlamadim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Abiler ben bir soru soracağı benim pc özellikleri
1gb ram
1gb ekran kartı nvıda 9500 Gt ama yandı galiba üsste söylenen özellikler burda da var eski ATI ekran kartıma döndüm 64 md bellek oyun oynanmıyor çözüm bulamadım acaba yandımı takıyorum normalde 2 bip gelmesi lazım 1 tane geliyor başta görüntü yok ama sök tak sök tak temizle tak ram çıkkar tak olmadı toz al olmadı sizce power mı yandı acaba
ana karta bağlı olan ekran kartına geçtim ordan yazıyorum bir de ekran kartımın fanı çalışmıoyr du ama ben bir kaç çözüm yapmıştım ona fan takdım üstüne ısınmıyordu fazla ??
Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürllerr ..

Berkay_brky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ilk öncelikle kasam :acer
ekranım :LG FLATRON E2240dır.
ben lol need for speed gibi bazı oyunları oynarken power saving mod diyor ve kapanıyor
ancak bilgisiyarda 48 saat açık kalsa bile bu hatsa olmuyor sadece oyunlarda oluyor lütfen yardım edin acaba ekran kartımmı yandı :unsure::unsure:

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Arkadaşlar ilk öncelikle kasam :acer
ekranım :LG FLATRON E2240dır.
ben lol need for speed gibi bazı oyunları oynarken power saving mod diyor ve kapanıyor
ancak bilgisiyarda 48 saat açık kalsa bile bu hatsa olmuyor sadece oyunlarda oluyor lütfen yardım edin acaba ekran kartımmı yandı :unsure::unsure:

İhtimaller;

Ekran kartının devre elemanlarından birisi veya birkaçı arızalı.
Anakartının devre elemanlarından birisi veya birkaçı arızalı.
Güç kaynağında arızalanmış olabilir.

Ekran kapandığı zaman kasa hala çalışıyor değil mi ?