Ekran Kartım Gözükmüyor

Alper7442

Öğrenci
Reaksiyon puanı
70
Ekran kartım hatalı gözüküyor ve monitör 144 hertz olmasına rağmen 64 hertz gösteriyor :(
Ekran Alıntısıs.PNG
Ekran Alıntısıss.PNG
Ekran Alıntısı.PNG

Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran Alıntısısss.PNG

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246

Alper7442

Öğrenci
Reaksiyon puanı
70

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
şu linkten ddu adındaki yazılımı indir. yazılım küçük hemen bir iki dosya çıkaracak.
güvenli modda bilgisayarı açıp bu yazılım ile ekran kartı sürücüsünü silmen gerekiyor.
lakin sen güvenli moduda bilmiyor olabilirsin. o yüzden direkt olarak çalıştır, kaldıracağın şeyi ekran kartı olarak açılır menüde göster, altında da ekran kartını göster. kaldır ve yeniden başlat seç.

sonra nvidia support yaz google'a. ilk siteye gir. ekran kartı sürücünü bul ve windows sürüm ve bit değerine göre indir. sonra da indirdiğini çalıştır ve yavaş tam kurulumu seçerek temiz kurulum tikini koyarak kur.

bunları yapmadan önce başlat menüsüne tıkla sistem geri yükleme yaz. bir geri yükleme noktası oluştur. olurda sıkıntı çıkar çöker, geri alır kurtarırsın.

**noktalama için kusura bakmayın, işim var ve yardımcı da olmak istedim.

mustafa aslannn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3. resimdeki ekran yenileme sıklığına basınca mı 144 gözükmüyor?

Alper7442

Öğrenci
Reaksiyon puanı
70
şu linkten ddu adındaki yazılımı indir. yazılım küçük hemen bir iki dosya çıkaracak.
güvenli modda bilgisayarı açıp bu yazılım ile ekran kartı sürücüsünü silmen gerekiyor.
lakin sen güvenli moduda bilmiyor olabilirsin. o yüzden direkt olarak çalıştır, kaldıracağın şeyi ekran kartı olarak açılır menüde göster, altında da ekran kartını göster. kaldır ve yeniden başlat seç.

sonra nvidia support yaz google'a. ilk siteye gir. ekran kartı sürücünü bul ve windows sürüm ve bit değerine göre indir. sonra da indirdiğini çalıştır ve yavaş tam kurulumu seçerek temiz kurulum tikini koyarak kur.

bunları yapmadan önce başlat menüsüne tıkla sistem geri yükleme yaz. bir geri yükleme noktası oluştur. olurda sıkıntı çıkar çöker, geri alır kurtarırsın.

**noktalama için kusura bakmayın, işim var ve yardımcı da olmak istedim.
Güvenli modda çalıştırıp ekran kartını sildim şimdi driverini yüklüyorum doğrumu ?

yeni ekran kartı mı aldınız? yoksa önceden de bu ekran kartını kullanıyor muydunuz
Bunu kullanıyordum.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246

Alper7442

Öğrenci
Reaksiyon puanı
70
Ek olarak neden Windows 10'unuz eski? 2004'ten eski kullanıyorsunuz. 20H2 ye güncelleyin. :)
Driveri kurduktan sonra güncelleyeceğim :) Saolun.

Az önce mavi ekran hatası aldım neden bilmiyorum :(

Driver yüklenirken pc kapansa bir şey olurmu ?

sss.PNG

Tüm aksilikler beni buluyor :(

Yardım Edermisiniz @EFI Shell @Szayel

Driveri Yükledim hala aynı hatayı alıyorum
ssssss.PNG
@EFI Shell @Szayel

Yardım Edermisiniz @EFI Shell @Szayel

@EFI Shell Şimdi BIOS'u mu güncellemeliyim?

Son düzenleme:

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Windowsun kendi bit değerine göre yükledin değil mi ?
Nvidia supporta girdikten sonra, birebir modeli bulman gerekli. Ardından Windows seçimi ve bit seçimi yapman lazım. Hangi sürüm bir kontrol eder misin çift tıkla bir ünlemin üstüne sürücü kısmına gel, sürücü sürümü ne gösteriyor ? 45751 ibaresi vrsa güncel demektir. Bu versiyon varsa güncel de sorun veriyor olabilir. Dikkat et notebook ile masaüstüyü iyi ayır sürücü arama kısmında.

https://www.nvidia.com/Download/****.aspx
Şuradan eski versiyonlarını kurarak dene bakalım devam edecek mi. Umarım yazılımsaldır ve çözülür.

Monitör 144 vermesi için ayarlarından değiştirmen gerekiyor. Bunun haricinde bir kabloyu sök tak yapman da faydalı olabilir. Hangi tür kablo türü kullanıyorsun ? Gerçi bu hata kablodan değilde sürücü veya direkt donanımdan kaynaklanıyor da olabilir.
Bios kaynaklı olabilir mi ? Bilmiyorum ama bios bir çok şeyin çözümü olabilir. Bir çok şeyi etkiliyor içeriğindeki güncelleme. Hatta büyük batarya performansı sağladığını veya çok pahalı cihazların bios sebepli 3 ayda batarlayalarının şiştiğini de biliyorum. Dikkat edilmesi gereken nokta doğru biostur. Yanlışı, yanlış sonuçlar doğurabilir.

Ekranı da bir güncelleştir deseydiniz keşke. Ekstra olarak şu karta aygıt yöneticisinde çift tıklayıp verdiği hatayı bir görebilseydik.

Alper7442

Öğrenci
Reaksiyon puanı
70
Nvidia supporta girdikten sonra, birebir modeli bulman gerekli. Ardından Windows seçimi ve bit seçimi yapman lazım. Hangi sürüm bir kontrol eder misin çift tıkla bir ünlemin üstüne sürücü kısmına gel, sürücü sürümü ne gösteriyor ? 45751 ibaresi vrsa güncel demektir. Bu versiyon varsa güncel de sorun veriyor olabilir. Dikkat et notebook ile masaüstüyü iyi ayır sürücü arama kısmında.

Şuradan eski versiyonlarını kurarak dene bakalım devam edecek mi. Umarım yazılımsaldır ve çözülür.
Windows 10 - 64 Bit GTX 1660 Super Seçtim ve yükledim ama hata alıyorum.
O yüzden Driver Booster programından yaptım ama KOD43 hatası devam ediyor.

Windows 10 - 64 Bit GTX 1660 Super Seçtim ve yükledim ama hata alıyorum.
O yüzden Driver Booster programından yaptım ama KOD43 hatası devam ediyor.
Driver Boosterin yüklediğinde sıkıntı olabilirmi ?

Bios kaynaklı olabilir mi ? Bilmiyorum ama bios bir çok şeyin çözümü olabilir. Bir çok şeyi etkiliyor içeriğindeki güncelleme. Hatta büyük batarya performansı sağladığını veya çok pahalı cihazların bios sebepli 3 ayda batarlayalarının şiştiğini de biliyorum. Dikkat edilmesi gereken nokta doğru biostur. Yanlışı, yanlış sonuçlar doğurabilir.

Ekranı da bir güncelleştir deseydiniz keşke. Ekstra olarak şu karta aygıt yöneticisinde çift tıklayıp verdiği hatayı bir görebilseydik.
Yeni Sürümü yükleyemedim hata verdi ancak eski sürümü yüklemeyi başardım kurabilirmiyim ?

Son düzenleme:

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Kod 43...

Şöyle bir yapalım;
ccleaner indir kur, interneti veya internet bağdaştırıcılarını kapat. Update yaptıysa çökmesin makine kursun veya işlem sırasında yapmasın. dosyalarını kaydetmeyi unutma.

sürücüyü kaldıralım tekrar,
Ccleaner ile kayıt defteri temizliği, +2 tekrar üst üste,
Windows içerisindeki temp ve prefetch klasörlerini temizleyelim.
Windows içerisindeki software dist... / download klasörünü temizleyelim
User klasöründeki ana kullanıcı klasörüne girip appdata klasörü içerisindeki temp dosyasını temizleyelim.
Ekran kartının kendini export ettiği c: kısmındaki klasörü komple silelim.
game ready ekran kartını tekrar kuralım. ( proxy dns kaynaklı bu tarz aptal hatalar verdiğini de gördüm, game ready sürücüleri ve yazılımları bazen bu sorunu çözüyor )

Bios güncelleyerek çözebilmek de söz konusu(mvp igpu) format atarak da.

ben abidik gubidik driver update yazılımlarını kullanmıyorum tavsiye etmiyorum. eski cihazlarda evet olabilir ama yeni ve w10 destekleyenlerde tavsiye etmiyorum:

ek olarak
_____________________________________________________________________________________________________

tamer tuğda mvp peşinde olan biri, tavsiyeleri denenebilir izlemesemde.

Son düzenleme: