Ekran Kartım Çalınmış Olabilir Mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KATowns
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KATowns

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar. Ben Dell inspiron n5110 kullanıyorum ve ekran kartım dahili şu an (Intel HD Graphics 3000). Fakat laptopumun marka modeline baktığımda harici bir kart daha gözüküyor NVidia GT525 M adında 1GBlık. Ama ben aygıt yöneticisinden baktığımda veya NVidia programından denetlediğimde de bulunamadı diyor. Acaba benim bilgisayar giriş seviyesi olduğu için mi harici ekran kartım yok, yoksa çalındı mı ? Veya kart yerinden felan mı oynadı ? Bildiğim kadarıyla GT525M giriş seviyesi bi kart ve entegre. Chipset değişimi için 1 yıl önce bilgisayarcıya vermiştim. Çok büyük ve güvenilir bir yerdi ama bilemiyorum yinede. Yani sorum şu harici ekran kartı laptoptan çalınabilirmi ? Bilgisayarın arkasını açıp bakmak istiyorum ama dizüstüden hiç anlamam kurcalamak istemiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Reaksiyon puanı
84
Birine birşey taktırmak için felan mı verdin birinden felan mı şüpheleniyorsun. Arkasını aç buraya fotoğraf at bakalım yerinde mi değil mi farklı bir şey mi var. İstersen tabii

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Merhabalar,
cihazın içini açabilirseniz, GPU'nun olup olmadığını öğrenebilirsiniz... Ayrıca çipset değişimi derken neyi kastettiniz?

KATowns

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birine birşey taktırmak için felan mı verdin birinden felan mı şüpheleniyorsun. Arkasını aç buraya fotoğraf at bakalım yerinde mi değil mi farklı bir şey mi var. İstersen tabii
chipset değişimi için bilgisayarcıya verdim. Cihazın arkasında bir çok vida bulunuyor uygun tornavidam yok maalesef açamıyorum

---- Mesajlar birleştirildi ----

Merhabalar,
cihazın içini açabilirseniz, GPU'nun olup olmadığını öğrenebilirsiniz... Ayrıca çipset değişimi derken neyi kastettiniz?
maalesef uygun tornavidam yok açamıyorum. Chipset değişimi için bilgisayarcıya verdim yani bilgisayarcıdan şüpheleniyorum

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
84
chipset değişimi için bilgisayarcıya verdim. Cihazın arkasında bir çok vida bulunuyor uygun tornavidam yok maalesef açamıyorum

maalesef uygun tornavidam yok açamıyorum. Chipset değişimi için bilgisayarcıya verdim yani bilgisayarcıdan şüpheleniyorum

o zaman en kısa sürede tornavidayı bulun ve ya bir bilgisayarcıya gösterin yada buraya atın yardımcı olmaya çalışalım

KATowns

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

KATowns

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
GPU-Z ve CPU-Z indirip ekran görüntüsü atın...
Adsız.png

Bu şekilde

GPU-Z ve CPU-Z indirip ekran görüntüsü atın...
Ekli dosyayı görüntüle 34077

GPU-Z de bu şekilde

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
2,148
Merak etme o gpu kimsenin işine yaramaz, zaten sökülemez. N5110'un 525'siz modeli de var, seninki ondandır.

Reaksiyon puanı
2,148
Sökülüp takılabilen bir şey değil uzun uğraş sonucu o gpuyu yerinden alabilirler aldılar diyelim kullanım alanı yok satacak birini buldular diyelim 10 liraya verseler ben almam, kimsenin uğraşına değmez yani. Aynısı bende var ondan diyorum. Laptopun altında etiket duruyorsa uzun model adını ver bakalım dediğim gibi harici ekran kartı olmayan modeldir o.

KATowns

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sökülüp takılabilen bir şey değil uzun uğraş sonucu o gpuyu yerinden alabilirler aldılar diyelim kullanım alanı yok satacak birini buldular diyelim 10 liraya verseler ben almam, kimsenin uğraşına değmez yani. Aynısı bende var ondan diyorum. Laptopun altında etiket duruyorsa uzun model adını ver bakalım dediğim gibi harici ekran kartı olmayan modeldir o.
maalesef durmuyor etiket. bencede olsa anlaşılırdı harici bir kart olduğu en başından.