Ekran kartı

erigit25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar bende 2005 model toplama bi bilgisayar var.512 olan ekran kartımı 1gb'a yükseltmek istiyorum.ama aldığım herhangi bir ekran kartı bilgisayarımla uyumlu olur mu,olmazsa ne tür bir ekran kartı almam gerekiyor bilemiyorum .bu yüzden yardımlarınıza başvuruyorum.önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
sistem şu:
amd athlon 64 prc. 3000+ 1.81 işlemci
1gb ram
asus tek A85NX anakart(nvidia nforce4)
NVİDİA GeForce 6600 LE ekran kartı

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Dostum sana ne desem ki...bilgisayarın çok eski.işlemci tek çekirdek,yavaş, veriyolu hızı düşük,ramler yavaş ve seneler önce üretimden kalkmış ddr ram.pcnet foruma bile yazmışsın,herhalde çok acil.sen ekran kartı istediğine göre oyun oynucan.fiyat sınırı yazmamışsın ama orta seviye olarak hd5770 öneririm.ama şunu derim ki sistemin e.kartı için ciddi bir darboğaz olacak.paran varsa ilk önce 500 tl ye adam gibi bi sistem topla.yoksa dünyanın en güçlü e.kartını taksanda çoğunu kullanamazsın.ne kadar bütçen var sen onu söyle hele.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Anakartınız PCI-expres desteklidir. Almak istediğiniz ekran kartının pci express olmasına dikkat edin yeter.

Bunun dışında almayı düşündüğünüz ekran kartının, ekstra güce ihtiyacı olabilir. Şu an kullandığınız ekran kartı gibi, yuvaya takıp çalıştırmak yeterli olmuyor. ( Power Supply) Güç kaynağından ekran kartını beslemeniz gerekli olabilir. Bu nedenle güç kaynağınızın gerçek watt değerini öğreniniz ve almayı düşündüğünüz ekran kartının, minimum ihtiyacını da öğreniniz.
Güç kaynağının değerini biliyorsanız ve almayı düşündüğünüz ekran kartını belirtirseniz daha sağlıklı bir şekilde yardımcı olabiliriz.
Ram'e de biraz destek fena olmaz bence...