Ekran Kartı Yükseltmesi

Reaksiyon puanı
8,191
Evde ailemin kullandığı sisteme yükseltme yapacağım. Şu an i3 7100 - GTX 1050 Ti - 8GB Ram var. Ekran kartı araştırdım ikinci elde 900-1300TL arasına satılıyor bulunduğum konumda. Buna ikinci el veya sıfır üstüne ekleyerek ne alabilirim?

RX580 şu an iyi gibi geldi. Yeni nesil kartlar hakkında çok bilgim yok GTX1080 serisi zamanında sistem toplayınca takip etmeyi bırakmıştım. İşlemciyi yakın zamanda i5-7500'e veya i5-7600'e yükselteceğim darboğazdan yana sorun olmaz herhalde. Ram ise sipariş verdim 16GB çıkacak.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
Ben işlemci vs. hakkında yorum yapmayacağım direk soruya odaklanacağım.
i3 7100 için Rx 570 harika bir tercih olacağı kanaatindeyim.

Edit: Darboğaz yaptığı ortaya çıktı. Artık değilim :)

Son düzenleme:

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
i5 7500-7600 ile rx580 çok iyi olur ve 16 gb ram ile baya iyi bir bilgisayar olur ama alabilirsen i7 6000-7000 serilerine göz at bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben işlemci vs. hakkında yorum yapmayacağım direk soruya odaklanacağım.
i3 7100 için Rx 570 harika bir tercih olacağı kanaatindeyim.
darboğaz yapar çok fazla.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
60 fpste baya takılıyor gördüğün gibi oyun rahatsız edici hal alır bir süre sonra.ve fps 60tan 38 39a kadar düşüyor.
Kesinlikle yanlış, Tom's hardware da bu konu açılıp net bir şekilde kapanmış. Bu işlemci ile darboğaz yapmıyor görünüyor. Ekran kartı konusunda oradaki uzmanlar benimle aynı fikirde.
Nedense bizim arkadaşlar sırf muhalefet peşinde gibi hissediyorum garip...

Ahmet-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,037
Kesinlikle yanlış, Tom's hardware da bu konu açılıp net bir şekilde kapanmış. Bu işlemci ile darboğaz yapmıyor görünüyor. Ekran kartı konusunda oradaki uzmanlar benimle aynı fikirde.
Attığın videoda video fps düşüyor donma takılma yapıyor

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
videoyu nasıl izliyorsun acaba iyi baksana sanki yalan söylüyorum fps düşmesi çok ufak kasmalar oluyor ki ben ufak kasmalara dahi tahammül edemeyen bir insanım ben şahsen 38 39 fpsde oyun oynamak için kart değiştirmem.

Attığın videoda video fps düşüyor donma takılma yapıyor
aynısını dedim de arkadaş muhalefet etmek için diyor baya fps düşüyor.

Ahmet-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,037
Attığın Video nun 2:09 dakikadan bakda konuş. yanlış bilgi verme. istersen i3 7100 le deli gibi darboğaz. yapar online işlemci yüklü oyunlarda. donma takılma yapıyor fps düşüyor.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
videoyu nasıl izliyorsun acaba iyi baksana sanki yalan söylüyorum fps düşmesi çok ufak kasmalar oluyor ki ben ufak kasmalara dahi tahammül edemeyen bir insanım ben şahsen 38 39 fpsde oyun oynamak için kart değiştirmem.

aynısını dedim de arkadaş muhalefet etmek için diyor baya fps düşüyor.
45 fps'e düşme kasma değildir, 30 fps üstü playable olarak geçer. Maksimum çözünürlükle ara ara 45 leri görmesi gayet doğal. Ayarları biraz kısım her oyunu oynar
Attığın Video nun 2:09 dakikadan bakda konuş. yanlış bilgi verme. istersen i3 7100 le deli gibi darboğaz. yapar online işlemci yüklü oyunlarda. donma takılma yapıyor fps düşüyor.
Aynı şekilde 30 fps üzeri kalıyor, ayarlar az kısılarak giderilebilir. Olay ekran kartı hep +%90 çalışıyor yani darboğaz yok. Ekran kartının gücü bu kadar demek.

Ahmet-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,037
45 fps'e düşme kasma değildir, 30 fps üstü playable olarak geçer. Maksimum çözünürlükle ara ara 45 leri görmesi gayet doğal. Ayarları biraz kısım her oyunu oynar

Aynı şekilde 30 fps üzeri kalıyor, ayarlar az kısılarak giderilebilir. Olay ekran kartı hep +%90 çalışıyor yani darboğaz yok. Ekran kartının gücü bu kadar demek.
attığın videoyu tamamen izle derim diğer oyunlardada drop fps kayıpları var. İ3 7100 takmak mantıksız.

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187

o kartı tam verimde kullanamıyorsan darboğaz var demektir 30 fps için kart almam aga en az 60 fps olacak bir oyunda o da en az.

o kartı tam verimde kullanamıyorsan darboğaz var demektir 30 fps için kart almam aga en az 60 fps olacak bir oyunda o da en az.
rx 570te daha iyi sonuçlar alınır başka işlemciyle.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
attığın videoyu tamamen izle derim diğer oyunlardada drop fps kayıpları var. İ3 7100 takmak mantıksız.

Sizler haklısınız arkadaşlar helal size, katılıyorum çok pis darboğaz aynen. İşemci değiştir hocam, hatta anakart değiş. Sen ne yap biliyor musun komple sistem yapalım sana.

Pc builds bizle aynı fikirde değil ama.

Tom's Hardware de aynı fikirde değil

Benim fikirmin zaten önemi yok sizler için, boşverelim haklısınız. Aynen devam

Ahmet-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,037
Sizler haklısınız arkadaşlar helal size, katılıyorum çok pis darboğaz aynen. İşemci değiştir hocam, hatta anakart değiş. Sen ne yap biliyor musun komple sistem yapalım sana.

Pc builds bizle aynı fikirde değil ama.

Tom's Hardware de aynı fikirde değil

Benim fikirmin zaten önemi yok sizler için, boşverelim haklısınız. Aynen devam
hayla inatla Muhalefet olsun mesaj sayısı kasma İ3 7100 yapar darboğaz yanlış bilgi.

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
cidden mesaj sayısı kasmak amacıyla yaptığını düşünüyorum bende.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
hayla inatla Muhalefet olsun mesaj sayısı kasma İ3 7100 yapar darboğaz yanlış bilgi.
Mesaj sayısı kasma derdim olsa "forum oyunu" başlıklarına girip 500 kere cevap yazarım. Ben deneyimi bozacak kadar darboğaz yapmayacağını düşünüyorum. Sizi de anlıyorum sizin için deneyim minimum 60 fps.

cidden mesaj sayısı kasmak amacıyla yaptığını düşünüyorum bende.
Ah benim attığım gibi 1-2 tane kaynak siteden darboğaz yaptığına dair içerik gösterseniz de ben de sizlerin haklı olduğunuzu düşünsem ah.

Son düzenleme:

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
başka forumdaki kullanıcı yorumu isim vermiyorum forumun yoruma bak ;
''Yeni aldığım rx 570 in i3 ile darboğaz yapacağının farkındayım ileride işlemci değişecek ama oyun oynamaya çalıştığımda inanılmaz fps drop yiyorum oyun oynanmaz hala geliyor özellikle gta v ve r6 da . ama benim anlamadığım cs go da drop yiyor sürekli bu normal midir. çünkü aynı setupla izlediğim test videolarında kimse drop yemiyordu. işlemcim mi arızalı yoksa ekran kartım mı ? yada artık oyunların işlemci yükü arttı mı?''

+ birde darboğaz hesaplayan yabancı siteler var girerse dar boğazın %44 seviyesine vurduğunu görürsün

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
başka forumdaki kullanıcı yorumu isim vermiyorum forumun yoruma bak ;
''Yeni aldığım rx 570 in i3 ile darboğaz yapacağının farkındayım ileride işlemci değişecek ama oyun oynamaya çalıştığımda inanılmaz fps drop yiyorum oyun oynanmaz hala geliyor özellikle gta v ve r6 da . ama benim anlamadığım cs go da drop yiyor sürekli bu normal midir. çünkü aynı setupla izlediğim test videolarında kimse drop yemiyordu. işlemcim mi arızalı yoksa ekran kartım mı ? yada artık oyunların işlemci yükü arttı mı?''
1- i3 hangi i3? i3 6100 mü
+ birde darboğaz hesaplayan yabancı siteler var girerse dar boğazın %44 seviyesine vurduğunu görürsün
2- link atabilirsin yasak değil, herkes faydalansın konu ilerlesin.

Buyur yabancı darboğaz hesaplayan sitenin verdiği sonuç

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187

6100 değil 7100

Ahmet-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,037

o siteler yanlış sonuç veriyor :)

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
o siteler yanlış sonuç veriyor :)
evet biraz önce her 2 site hakkında yorumları okudum ve darboğaz olmayana darboğaz yapıyor darboğaz yapanada yapmıyor gibi gösteriyor lütfen site yorumlarına da bak.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
evet biraz önce her 2 site hakkında yorumları okudum ve darboğaz olmayana darboğaz yapıyor darboğaz yapanada yapmıyor gibi gösteriyor lütfen site yorumlarına da bak.
Bak dostum şu an darboğaz yaptığına ikna oldum. İçerik sundun kanıt gösterdin,
Aşağıda listelenen fps değerleri oldukça düşük. Bu da darboğaz yaptığına bir işaret. Tebrikler.
Hatta rx 470 ile bile darboğaz yaptığına dair bir bilgi de aldım şu an.
Teşekkürler arkadaşlar. Bakın doğru argümanları sunarsanız ben haksız olduğumu kabul etmeyecek biri değilim.

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
Bak dostum şu an darboğaz yaptığına ikna oldum. İçerik sundun kanıt gösterdin,
Aşağıda listelenen fps değerleri oldukça düşük. Bu da darboğaz yaptığına bir işaret. Tebrikler.
Hatta rx 470 ile bile darboğaz yaptığına dair bir bilgi de aldım şu an.
Teşekkürler arkadaşlar. Bakın doğru argümanları sunarsanız ben haksız olduğumu kabul etmeyecek biri değilim.
kullanıcı olarak deneyimledim daha önce bir çok kombinasyon sitelerden çok kullanıcının deneyimi daha doğrudur.