Ekran Kartı yada Ram Sorunu

gfbhuseyin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle merhaba arkadaşlar ben burada yeniyim.

sorunumu şöyle anlatayım:Call OF Duty:Black OPS oyununu herkes bilir.bu oyunu netten indirdim sorunsuz yükledim.oyun açıldı,menü bölümüne girdi.buraya kadar sorunum yoktu.

ilk bölümü seçtikten sonra oyunu yüklerken video geliyor ve tam video bittikten sonra ekrana mavi ekran sorunu geliyor ve resimde de bulunan ati2dvag.dll hatasını veriyor.Bu hatayı bu zamana kadar yüklediğim oyunlarda vermemişti.

ilk önce bende 1 gb ram vardı.sonra 1.5 gb taktım böyle bi sorun olmadı oyunu oynayabiliyordum ama baya bi kasıyordu.sonra dedim heralde ram i yükseltince bu iş çözülür.1.5luk ram in 0.5 ini attım yerine aynı marka aynı özellikte 2 gb ram aldım ve şu an pc de 3 gb ram oldu.(işte sorun buradan sonra geldi!!!)bu sefer gene o yükleme videosu geldikten sonra yine mavi ekran ve aynı sorun.

Sizce sorun nerede?????? ve ram i yüksetince oyunu oynamam gerekmiyor mu?

pcmin ve ekran kartı özelliklerinin resimleri

rbjhx5.jpg

260pjrc.jpg

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Black Ops optimizasyon açısından çok kötü bir oyun. O sistemle Black Ops'u çalıştırsanız bile kasar. Ki sizde belirtmişsiniz. Yani mavi ekran veriyor diye uğraşmayın, açsanız bile oynayamazsınız çünkü.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
black ops'un 5-6 tane yaması geldi onlari yükleyip deneyin. gerci ben hepsini yükledim yine kastı yine kastı sildim oyunu gitti.

micoli27

Doçent
Reaksiyon puanı
1
fifa 2011 ile call of black ops oyununu heralde ps3'ün gücünü göz önünde bulundurarak yapmışlar.konuyu başka bir noktaya getirmek istemem yüksek grafikleri olmasına rağmen bilgisayarın gücünü en kısıtlı kullanan oyun pes 2011 dir.

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Büyük ihtimal Ekran kartı driverını güncelleyerek bu sorundan kurtulabilirsin

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Mavi ekran sorunları genelde uyumsuz donanımdan kaynaklanır ana kartında bulunan ram slotuna 2 gb ram takmışsın..!!

anakartındakı ram slotları kaç gb kadar ram destekliyor kontrol et

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
fifa 2011 ile call of black ops oyununu heralde ps3'ün gücünü göz önünde bulundurarak yapmışlar.konuyu başka bir noktaya getirmek istemem yüksek grafikleri olmasına rağmen bilgisayarın gücünü en kısıtlı kullanan oyun pes 2011 dir.

dogrudur pes11 high ayarlarda yağ gibi fifa11 lowda oynuyorum ama yinede grafikleri tatmin edici. fifa'da islemci uyumunda bi sıkıntı var, görev yöneticisinden öncelik ayarini yüksek yapiyorum takılamdan oynuyorum ama tabi pes gibi high oynamak hayal benim icin gerci makinamda cok iyi degil o yüzden pek sikayetim yok. optimizasyon sampiyonu olucaksa bu pes11 olur hatta pes10'dan bile daha az sistem istiyor ama gel görkü fifa11 varken pes oynanıcak oyun degil benim icin.

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sadece 2 gb ram i takarak dene sonra 1gb ram i takarak dene
Ekran kartı driverını ve oyun yamalarını yükle.
Ekran kartının sıcaklığını kontrol et.
Grafik ayarları kısarak dene