Ekran Kartı sorunu

JereMias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler league of legends oyununu oynarken bir anda 'Nvidia ekran kartı destek vermeyi kesti' yada ' Nvidia ekran kartı devre dışı bırakıldı' tarzında bir hata aldım ve sadece oyunlara girdiğimde ekran bu şekilde oluyor

İnternet sitelerinde videolarda veya başka hiçbir şeyde sorun yaşamıyorum sadece oyunlarda ekran bu şekilde oluyor. Bilgisi olan biri varmı ?

Kim ?

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sürücülerde nvidia gözükmüyorsa nvidia nın sitesinden sürücüyü yeniden yüklemeyi deneyin

Junas28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Hocam yıllardır görülen bir problem (AMD/Nvidia driver has stopped working and successfully recovered fix şeklinde yazarsanız, googleden çok sayıda çözüm önerisi görebilirsiniz.

Herşeyden önce bütün bilgisayar spesifikasyonlarınızı yazmanız daha sağlıklı olur. Çünkü problemin kaynağı çok çeşitli olabilir.

Ekran kartın aşırı ısınması (Msi afterburner ile kontrol edin)

Sürücülerin yenilenmezi gerekiyor belki (DDU ile tam silinip tekrar yüklenmesi)

Regedit üzerinden ekran kartın TimeDelay (geçikme zamanı gibi birşey) kısmın artırılması.

Güç kaynağı yetersiz ve/veya bozuluyor olması.

Anlayacağınız hocam bu problemin çok çeşit sebebi olabilir ve çok çeşit çözümü de var.

Junas28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Resme bakılırsa, ekran kartın aşırı ısınması ihtimal, vram de hasar olabilir ve/veya güç kaynağı ömrün sonuna gelmiş olabilir...

Ekran kartın tozunu almanı tavsiye ederim, termal macunu da bir değiştirmeyi dene (kendine güveniyorsan tabi).

Farklı bir ekran kartı ile aynı problemi yaşıyor musun, deneme şansın varsa muhakkak bir denemelisin.

Ya da ekran kartını bir arkadaşın sisteminde deneyebilirsin. Problemi lokalize etmen için öneriler sadece...

E

EmirRS55

SDN Okuru
Benim Bilgisayarım Lenovo B560 İnternette Okuyorum özelliklerini Nvidia Ekran Kartı Var Yazıyo Fakat dxdiag dan baktım aygıt yöneticisindende baktım ama ekran kartı İntel HD Graphics Olarak gözüküyor Ve Model Numarasıda Yok Çok Garip Lütfen Yardım Edin