Ekran kartı sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan daRbe14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

daRbe14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba birkaç sorum olcak :
1-benim bilgisayarımda şuan windows 8 single language yüklü. bilgisayarımı 8 single languagedan windows 8.1 pro ya 8.1 pro diski ile yükseltebilirmiyim?

2-bilgisayarı alalı 6 ay oldu 2 kere 8.1 single language yükselttim fakat şöyle bir sorunum oldu. 8.1 güncellediğim zaman ekran parlaklığını arttırıp azaltamıyorum. galiba amd lerde hata varmış. aygıt yöneticisinden baktım farklı ekran kartını görüyor. düzeltme imkanımız varmı ?

3-bilgisayarda 2 tane ekran kartı var: -İntel Hd graphics 4000 2gb
-Amd Redeon Hd8750m 2gb
intelinki paylaşımlı. şuan ramden 3.403 gb alıyor. toplamdada 6 gb felan oluyor fakat kullanılabilir ram 5 gb düşüyor. paylaşım boyutunu nasıl düşürebilirim?

daRbe14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lütfen yardım edermisiniz araştırma yaptım fakat pek parlak fikirlere ulaşamadım.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Laptop kullanıyorsunuz sanırım? laptoplardan en iyi [MENTION=422784]apotampkin[/MENTION] anlar.

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
merhaba birkaç sorum olcak :
1-benim bilgisayarımda şuan windows 8 single language yüklü. bilgisayarımı 8 single languagedan windows 8.1 pro ya 8.1 pro diski ile yükseltebilirmiyim?

2-bilgisayarı alalı 6 ay oldu 2 kere 8.1 single language yükselttim fakat şöyle bir sorunum oldu. 8.1 güncellediğim zaman ekran parlaklığını arttırıp azaltamıyorum. galiba amd lerde hata varmış. aygıt yöneticisinden baktım farklı ekran kartını görüyor. düzeltme imkanımız varmı ?

3-bilgisayarda 2 tane ekran kartı var: -İntel Hd graphics 4000 2gb
-Amd Redeon Hd8750m 2gb
intelinki paylaşımlı. şuan ramden 3.403 gb alıyor. toplamdada 6 gb felan oluyor fakat kullanılabilir ram 5 gb düşüyor. paylaşım boyutunu nasıl düşürebilirim?

çoğu makineye 8.1 yükledikten sonra zaten parlaklık ve ses ayarları gibi multifunctional özellikler çalışmaz. bu tür özellikler için özellikle parlaklık için araçlar yada tools adı altında verilen notebook yazılımları özenle kurulmalı ekran kartı driver'ı amd sitesinden uygun şekilde indirilmelidir. bu hata genelde sony cihazlarda olur seninde cihazının sony olduğunu düşünüyorum. ve kurduğun single sürümü windows 8.1 taban sürümü orjinal kullanıyorsan söylecek birşeyim yok mecvut sistemi düzeltmeye çalışalım fakat benim sana tavsiyem öncelikle bir prox64 kurmanı tavsiye ederim.

daRbe14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarım samsung bugün 8.1 pro kurmayı deneyeceğim önerilerinizi deneyeceğim teşekkür ederim

daRbe14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=422784]apotampkin[/MENTION] mesajdan orijinal olduğunu sormuştunuz fakat oradan cevap yazamıyorum. evet sistemim orijinal 8.1 single language yükselttim fakat pc yi yeniden başlatınca çöktü tekrardan 8.1 kurmayı deneyeceğim.

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
@apotampkin mesajdan orijinal olduğunu sormuştunuz fakat oradan cevap yazamıyorum. evet sistemim orijinal 8.1 single language yükselttim fakat pc yi yeniden başlatınca çöktü tekrardan 8.1 kurmayı deneyeceğim.

deneyin bakalım. sonra durumu tekrar değerlendirelim.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
1.8 single ile ücretsiz mağazdan 8.1 single yapabilirsin tabi orjinal ile. pro istersen eğer elinde cd varsa onunla upgrade yapabilirsin . yoksa birkaç yöntemi var. tabi orjinal ise yine mağazdan updateden sonra 8.1 pro upgrade keyi girersin sonra crack yaparsın. Elinde cd varsa yükseltirsin orjinal olmasa bile .Eğer 8.1 pro orjinal keyin varsa tak cdyi 1 saat sonra hazır :) bununla ilgili bilgi verirsen daha net yardıımcı olurum

2.notebookun marka modeli nedir kendi sitesinde veriyormu driverı .amd den de edinebiliriz . ekran parlaklığı tuşlar ilemi çalışmıyordu yoksa windows tarafında ekran parlıklığını ayarlamı yoktu

3. eskiden bios da veya ccc de vardı hyper memory ayarlama artık yok diye biliyiroum . Hem takma onu eğer ramin boşsa kullanır

daRbe14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1-win 8.1 pro driverları ile herşeyi sil diyerek 8.1 pro yaptım. geri win 8 sngle language yapabilirmiyim?
2-samsung ativ book 4 np470R5E-X01TR. sistem tarafından parlaklık şuan bile azalmıyor ekran kartının son driverlarını indiridim halde parlaklık azalmıyor. eski haline recovery ile gelirmi ?

daRbe14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
driverları kendisi veriyor sw update programı ile fakat orada win 8 e göre driverlar var galiba ama friverları amd nin kendi sitesinden indirdiğim halde böyle çaresiz kaldım :( birde ram 8 gb intel ekran kartı ise 4 gb yakın ram kullanıyor onu azaltabilsem iyi olucak bilgisayarda performans düşüklüğü olduğunu hissediyorum.

daRbe14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. pc yi win 8 single language geri çevirdim. ekran ışığı sistemsel olarak azalıp artmıyordu. şuan tek sıkıntım şu intelin 4 gb yakın ramdan çalması ve amd son sürüme güncelleyememem yardımcı olabilirmisiniz bunun hakkında ?