Ekran kartı sorunu !!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ctr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ctr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Sdn üyeleri.
Sizlere bir sorunumu paylaşmak istiyorum. Çözümü bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Bugün "Europa Universalis IV" oyunu yükledim.
Oyunu açmayı denediğimde şu uyarıyı veriyor;
"The graphics card detected does not have 512MB of video memory. Europa Universalis IV require at least 512MB of video memory to work properly."
Ve arkasından tekrar şu uyarıyı veriyor;
"The graphics card detected not support Shader Model 3.0. Europa Universalis IV require at least Shader Model 3.0 to work properly"

Kullandığım ekran kartları;
1-RADEON 9200 SE SEC Family (Microsoft Corporation)
Üreticisi:ATI Technologies Inc.

2-RADEON 9200 SE Family (Microsoft Corporation)

Ne yapmam gerekiyor ? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
oyunu çalıştırmak için shader 3.0 gerekiyormuş ve senin ekran kartında bu donanım yokmuş oyunu sanırım oynayamazsın :/

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Merhaba Sdn üyeleri.
Sizlere bir sorunumu paylaşmak istiyorum. Çözümü bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Bugün "Europa Universalis IV" oyunu yükledim.
Oyunu açmayı denediğimde şu uyarıyı veriyor;
"The graphics card detected does not have 512MB of video memory. Europa Universalis IV require at least 512MB of video memory to work properly."
Ve arkasından tekrar şu uyarıyı veriyor;
"The graphics card detected not support Shader Model 3.0. Europa Universalis IV require at least Shader Model 3.0 to work properly"

Kullandığım ekran kartları;
1-RADEON 9200 SE SEC Family (Microsoft Corporation)

2-RADEON 9200 SE Family (Microsoft Corporation)

Ne yapmam gerekiyor ? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Oyunu oynayabilmeniz için 1 GB grafik belleği gereklidir ve ekran kartınızda shader 3 olmalıdır.

Ctr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende olan ekran kartlarıyla oyunu çalıştıramaz mıyım ? Oyuna çift tıkladığım zaman görüntü ve müzik geliyor. Oynama moduna geçtiğim zaman farenin imleci oyuna göre değişiyor fakat oyun devam etmiyor. Başka bir alternetif var mıdır ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Bende olan ekran kartlarıyla oyunu çalıştıramaz mıyım ? Oyuna çift tıkladığım zaman görüntü ve müzik geliyor. Oynama moduna geçtiğim zaman farenin imleci oyuna göre değişiyor fakat oyun devam etmiyor. Başka bir alternetif var mıdır ?

Oyunu oynayabilmeniz için 1 GB grafik belleğine sahip bir ekran kartı olmalı ve bu ekran kartında shader model 3.0 olmalı, başka türlü oynayamazsınız..

Ctr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlgilenen herkese teşekkür ederim. Benim 128.0 Mb grafik belleği var sanırım oynamam imkansız gibi.

papandreutomato

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benımde asus gtx 560 ti nvidia ekran kartı aldım . aldığıma pısman oldum bf 4 gıbı oyunlarda kasma yapıor .
normalmı bu kasma yapması ??

lamantra

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Valla bilgisayarda oyun yada herhangi bir şey olması için ekran kartının iyi olması şart .