Ekran kartı slot uyumu ve tavsiye

Emre G.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık olarak 6 ay önce toplama bir pc satın aldım fakat ekran kartım oyunlarda sorun çıkarıyor.Bu sebeple ekran kartımı değiştirmek istiyorum.Bu konuda sizlerden bazı tavsiye ve bilgi rica edicem.Öncelikle sistemimle ilgili bilgi vereyim.AMD Phenom II X6 1055T 2.80 Ghz ,Asrock N68C-S UCC anakart ,DDR3 8GB Ram , geforce g210 ekran kartı ve kalitesiz olduğunu düşündüğüm bir PSU (Ekran kartı alırken daha kaliteli bir PSU satın alıcam).Anakartımda PCI Express x16 slot var.Acaba bu anakarta PCI Express 2.0 veya PCI Express 2.1 ekran kartı takabilirmiyim ? (Nette yaptığım araştırmalara göre takabilirsiniz demişler fakat yinede sizlere danışmak istedim.Hızda çok belirgin bir fark olmayacağını bildirmişler.) Bu bilgiler ışığında ekran kartı için ayırmış olduğum 250 TL bütçeyi aşmayacak DX11 destekli bir kart önerebilirmisiniz?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

Emre Gümüş

Ond3rkor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
banada bir ekran kartı önerirmisiniz en fazla 400 ytl'lik bişey

arkadaş kusura bakmasında bunun için konu açmıyım dedim

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Cyclone serisi güzeldir. TwinForce kadar olmasada :) Direkt Overclocklu :)

Bu arada 5770 ben kullanıyorum güzel kart. Şimdiye kadar Brink ve City XL ve BF3 te sorun çıkardı. BF3'de çözünürlüğü düşünce (1440*1280 gibi birşeydi) Medium oynatıyor.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Cyclone serisi güzeldir. TwinForce kadar olmasada :) Direkt Overclocklu :)

Bu arada 5770 ben kullanıyorum güzel kart. Şimdiye kadar Brink ve City XL ve BF3 te sorun çıkardı. BF3'de çözünürlüğü düşünce (1440*1280 gibi birşeydi) Medium oynatıyor.

BF3'ü bilmem ama City XL sorunlu bir oyun. Ekran kartını suçlama o oyun yüzünden :)

ahmet123savun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım şu an artık yeni ekran kartını almak için çok yanlış bir zaman zaten 2 aya kadar yeni ekran kartları çıkacak ve senin 400 liraya aldığın kart kafadan aynı fiyata gtx 580 ayarlarında ekran kartları çıkacak bence bekle 2 ay civarı bence yani senin aldığın kart 3 ay içinde alt seviye olacak tabi karar senin

Ond3rkor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hım teşekkürler haber verdigin içinde cok kararsız kaldım yahu xD

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
yeni kartlar yılbaşından sonra çıkacak ve ilk çıktığında baya pahalı olur. 400 liraya daha kaliteli yeni nesil kart alabilmek için 2012 yazını beklemek gerekir.

ferdi588

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar yeni konu açamıyorum bişey sormak istiyorum benim P4I45Gx_PE, ana kartım var buna en fazla kaçlık ram taktırabilirim kaç Mhz lik ram kaldırır en fazla

Sezer_53

Asistan
Reaksiyon puanı
0
merhabalar yeni konu açamıyorum bişey sormak istiyorum benim P4I45Gx_PE, ana kartım var buna en fazla kaçlık ram taktırabilirim kaç Mhz lik ram kaldırır en fazla
everest aida32 gibi programlar arağıcılığıyla öğrenebilirsin internette kartla ilgili bigi bulamadım CPU-Z de var ama onu kulanmadığım için bellekle ilgili bilgi veriyomu bilmiyorum

ferdi588

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nasıl öğreneceğimi bilmiyorum pek anlamam o işlerden sağolun teşekkür ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
en fazla 100-150 tl arasında hangi ekran kartını önerebilirsiniz?