Ekran Kartı Problemi

nortoon360

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ekran kartında bilgisayarı açarken ekranda 3 er tane aralıklı sarı çizgiler gösteriyor.Windows açıldığı zamanda ekranda ekranın arkasında çizgiler gösteriyor. Mesala bios'a girdimiz zaman bozuk atari kasetlerindeki yazılar gibi görüntüler çıkıyor. Acaba sorun nedir? Nasıl giderilir? Yardım ederseniz sevinirim. Not: Driverler Günceldir.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Herhangi bir elektirik kesintisi voltaj düşmesi oldumu?
Neden sordum çünkü geçen sene yeni eve taşınmıştık şantiye elektiriğinden dolayı voltaja aşırı yüklenme oldu ve benim kasa bum! evet dumanlar çıktı Allahtan sadece power suppyl patlamış diğer kartlarada is yapmıştı ondan sordum belki ondan dolayı olabilir

nortoon360

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayır olmadı öle bi durum sadece uzun süre oyun oynandı bağırıodu ekran kartınınn fanı :)

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ekran kartını söküp üzerindeki kapasitörlere bakarmısın genelde üstten tıs diye patlıyorlar ve şişiyorlar ondan olabilir.Teknik konudan da anlıyorsan Ekran kartının soğutucusunu sök oradaki macunları temizle (işine aseton yarayabilir)denendi.sonra güzel kaliteli bir Thermal macun sür montele birde öyle dene.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Eğer temizliceksen en güzel elektirikli süpürgeyi ters yönde (hava çıkışlı olarak) ayarla ve kasanın içindeki tüm tozları dağıt ( Tabi bunu yaparken balkonda yapman tavsiye olunur yoksa 3-4 saniyeliğine nefes alamama durumu olabilir :) yaparkende ağzını ve burnunu kapaman yararına olur) daha sonra ekran kartının fanını saç kurutma makinesiyle hatta ve hatta bazı elektirikli süpürgelerin ayarlanabilir özelliği var en minimum hava çekme modunda tüm tozları fandan çekip yerine tak.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
ekran kartının markası ne merak ettim ?