Ekran kartı Paylaşımlı ?

ahmeto7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arkadaslar ekran kartının paylasımlı olması neyı degıstır ıyı mı yoksa kotu mu

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Konu Başlık düzenlenerek Donanım Sorunları ve Çözümler bölümüne taşınmıştır.

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ekran kartı paylaşımlı olursa bildiğim kadarıyla RAM'i de kullanabiliyor. Mesela 1 GB RAM 512 MB 128 MB paylaşımlı ekran kartın varsa Ram'in 128 MB'ını alıyor, kendine katıyor. Sonuçta 640 MB ekran kartı 896 MB RAM'in oluyor.

ahmeto7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Max 2302 MB Paylaşımlı dıyor 2302 ye kadar mı alacak?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
slm arkadaslar ekran kartının paylasımlı olması neyı degıstır ıyı mı yoksa kotu mu

Eğer 1 GB RAM'in varsa, 512 MB da paylaşımlı ekran kartın var ve Vista kullanıyorsan kötü.

Paylaşımlı ekran kartından ve buna bağlı olarak sisteminden iyi bir şeyler bekliyorsan, en az 2 GB RAM kullan ki iyi bir şey olsun. :)

Düzenleme: Mesela benim 2 GB RAM'im ve 256 MB paylaşımlı ekran kartım var. En fazla 512 MB olabiliyor ekran kartım. Yani RAM'in 256 MB'ını kullanıyor.

Ve çok ağır oyunları bile hiç takılmadan oynuyorum.

Max 2302 MB Paylaşımlı dıyor 2302 ye kadar mı alacak?

Ne kadar RAM'in varsa o kadar alabilir zaten. Sistem bunların arasında adil bir şekilde paylaştırma yapar. 2 küsür GB'ı geçemez ekran kartının alabileceği değer.

ASAL02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki bu ekran kartına RAMden paylaşımı kendimi atıyor yoksa bizim ayar yapmamız gereklimi?.

ASAL02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim arkadaşımda olduda RAM aldı paylaşım artmadı ama?.

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Günümüzde artık harici ekran kartlarıda ramden pay alabilmektedirler. (Vista ve Windows 7 de geçerli.)

Peki nedir bu Onboard (Paylaşımlı ekran kartı) grafik yongası?

Anakartınızla bağdaştırılmış mini bir işlemciye sahip olan ve hafızasını kullandığınız belleklerden besleyen, başarımı harici kartların yarısına bile gelmeyen türdür.
Ramleriniz nekadar fazla olursa okadar grafiğe pay ayırabilirsiniz. (x64 için)

Oyunlarda çok fazla donmalara ve sıkıntılara maruz kalmanız kaçınılmazdır. Oyun oynayacaksanız harici ekran kartı alacaksınız.

Oyun oynamam gündemi internetten takip ederim ofis uygulamaları yeter bana dersen yeter. oyun oynayacağım dersen En az 512 MB 256 bit PCI Ex 2.0 arayüze sahip bir ekran kartı kullanmanızda fayda var.