Ekran kartı önerisi

panix35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.A arkadaşlar ekran kartı önerisi alıcaktım (oyun için) ben pek anlamadığım için bi konu açayım dedim yardım ederseniz sevinirim. Hemen pcnin özelliklerini yazayım,

İşlemmci: İntel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 3.20GHz

Ram: 8GB

Bellek: 1TB

Ekran Kartı: Nvidia GeForce GT 630 2gb galiba işletim sitemide 64 bit

Yeni ekran kartını oyun için istiyorum sanırsam ekran kartını değiştirmem yeterli olucak bu sisteme ne önerirsiniz oyunları hd kalitede oynayabilmek için yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İyi Günler. (Bütçe en fazla 1000TL)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Ha evet, yeni mimariyi unutmuşum ben :D Kusra bakmayın alışamadık Amd nin yeni serisine.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Görecez hocam, beni R9 285 idare ediyor şu an. Yalnız hocam R9 280x daha iyi R9 380'den.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Görecez hocam, beni R9 285 idare ediyor şu an. Yalnız hocam R9 280x daha iyi R9 380'den.

Arada çok az bir fark olsa da evet R9 280x daha iyi. AMD kendini daha fazla geliştirmesi lazım. Açıkçası AMD bu sene beklentileri iyi karşılayamadı. Pazar dengesini NVIDIA altüst edecek gibi. R9 3xx serisi sadece yeni çıkacak oyunlar için eski kartlara göre daha avantajlı olacak.

Pascal ne oluyor acaba ?

Pascal, NVIDIA şirketinin piyasaya sunacağı yeni nesil bir mimari çeşitidir.

panix35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki hocam şu attığınız siteden alışveriş güvenilir midir pek netten alışveriş yapmamda güvenemiyorum :D

Junas28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
AMD Confirms GCN Cards Don't Feature Full DirectX 12 Support - Feature Level 11_1 on GCN 1.0, Feature Level 12_0 on GCN 1.1/1.2

Sayfanın biraz aşağısından nvidia ve amd kartların ne derece directx 12 desteği sunduğu tablo halinde var. 380'ı, 280x yerine ben de önereceğim. Tabloya bakınca nedeni anlaşılması lazım. Ama özetle 280x'i şu an için biraz daha performanslı olmasına karşın 380 (temelde yeni yonga seti olan 285) daha yeni bir mimariye sahiptir. 2016'da kartınızı hemen değiştirmeyi düşünmüyorsanız 380 gibi daha yeni mimariler çok akıllıa bir yatırım olacaktır.

Not: Erken testler gtx 680'nın hiç performans artışı görmeyeceğini, ama gtx 780 ri'n 1x8 ve gtx 980'nın 3x performans artışı göstereceğini ortaya koydu. Bir yazılım bu kadar fark yaratır mı demeyin, gerçekten çok büyük değişiklikler yaratacak. Temelde directx 11, önceki sürümleri gibi çok verimsiz, çok sıkıntılı bir API. Directx 12 uzun zamandır bilinen problemleri çözmek için harıl harıl i yazılmakta. Adını Directx 12 yerine başka bir şey koysalar (Mantle Vulkan) yeridir aslında.

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
R9 380 iyi bir karttır birde 4GB lik versiyonunu kullanırsanız 1440P'de oynayabilirsiniz oyunları monitörünüz destekliyorsa :) Tabi çözünürlük düştükçe grafikte artar.Benim monitörüm 1440x900 çözünürlükte insanlar 1080p'de high'da açarken benim ekran kartımda bi oyunu ben daha yüksek bi kalite edebiliyorum aynı FPS değerinde :)

Arada çok az bir fark olsa da evet R9 280x daha iyi. AMD kendini daha fazla geliştirmesi lazım. Açıkçası AMD bu sene beklentileri iyi karşılayamadı. Pazar dengesini NVIDIA altüst edecek gibi. R9 3xx serisi sadece yeni çıkacak oyunlar için eski kartlara göre daha avantajlı olacak.

Pascal, NVIDIA şirketinin piyasaya sunacağı yeni nesil bir mimari çeşitidir.

Hocam Pascal'ın avantajları ne olacak peki ? Birde fiyatları önemli tabi.Oyun için her zaman f/p'ye bakan bi insanım ben.Birde eski Mantle şimdi Vulcan oyunlardaki fps dengesini altüst edecek gibi geliyor,BF 4'te Mantle'ın DX 11'e göre bayağı daha fazla fps değeri verdiği ortada sonuçta ve tabi Gta V'te destekleyecek -ki Gta'nın desteklemesinin ön ayak olacağını düşünüyorum bir çok AAA oyunun Vulcan desteklemesinde.Tabi bakıp görmek lazım.

panix35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekli dosyayı görüntüle 11975
hocam konuyu actım ama soyle bişey var benim anakartta boyle görundugu gıbı casper bılgisayar tekn. vs yazıyo bu galiba benim anakart oluyor peki şu onermiş oldugunuz ekran kartını aldıgım takdırde calıstırmama gıbı bı sorunla karsılasırmıyım ?
MSI R9 380 GAMING 2G 256B DVI HDMI DP DX12 yani bunu

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bide son ekleyeyim MSI R9 380 GAMING 2G 256B DVI HDMI DP bu ekran kartıyla yeni cıkan oyunları hd kalitede oynayabilirmiyim dying light far cry4 vs .

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Ekli dosyayı görüntüle 11975
hocam konuyu actım ama soyle bişey var benim anakartta boyle görundugu gıbı casper bılgisayar tekn. vs yazıyo bu galiba benim anakart oluyor peki şu onermiş oldugunuz ekran kartını aldıgım takdırde calıstırmama gıbı bı sorunla karsılasırmıyım ?
MSI R9 380 GAMING 2G 256B DVI HDMI DP DX12 yani bunu

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bide son ekleyeyim MSI R9 380 GAMING 2G 256B DVI HDMI DP bu ekran kartıyla yeni cıkan oyunları hd kalitede oynayabilirmiyim dying light far cry4 vs .

İlk sorunuz cevabını bilemiyorum malesef. 2. sorunuza gelirsem.Çözünürlük olarak ekran kartı zaten 1920x1080 yani 1080p çözünürlüğü tavsiye ediyor.Bir çok AAA oyunu (GTA V,FC 4,Witcher 3,Shadow of Mordor vb) 1080p high-ultra arası açarsınız aklınıza takılmasın.Youtube'a "R9 380 Far Cry 4" vb. şekilde aratırsanız, ekran kartının hangi oyunda hangi ayarlarda kaç fps verdiğini görebilirsiniz :)

[video=youtube;poqhTohhlto]https://www.youtube.com/watch?v=poqhTohhlto[/video]

aykuttanriverdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.A arkadaşlar ekran kartı önerisi alıcaktım (oyun için) ben pek anlamadığım için bi konu açayım dedim yardım ederseniz sevinirim. Hemen pcnin özelliklerini yazayım,

İşlemmci: İntel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 3.20GHz

Ram: 8GB

Bellek: 1TB

Ekran Kartı: Nvidia GeForce GT 630 2gb galiba işletim sitemide 64 bit

Yeni ekran kartını oyun için istiyorum sanırsam ekran kartını değiştirmem yeterli olucak bu sisteme ne önerirsiniz oyunları hd kalitede oynayabilmek için yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İyi Günler. (Bütçe en fazla 1000TL)

Sana önerim alacağın kart kesinlik nvidia maxwell mimarisi olsun ve GTX 960 chipsetli bir kart alabilirsin. Yeni teknoloji Maxwell mimariye sahip ve DirectX 12 ile gücüne extra güç katacak.