Ekran kartı önerisi

muyendiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
GA-H55M-USB3 rev 1.0 ana kart kullanıyorum.
8GB 1600 Mhz Ram, ve 450W güç kaynağım bulunuyor.
400-600 TL bütçem var.
Genellikle league of legend oynuyorum ve dizi, film vs. media amaçlı PC kullanıyorum. 3D destekli bir kart olursa iyi olabileceğini düşünüyorum.

Asus ve MSI marka ekran kartları üzerinde çok gittim geldim ancak emin olamadığım bir kaç nokta bulunuyor.
PCI-E girişim PCI-E 3.0 destekler mi, 256bit ekran kartını destekler mi bilemiyorum.
Diğer yandan AMD bir kart mı almalıyım yoksa Nvidia mı çok arada kaldım.

Önerilerinizi bekliyorum.

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle o fiyata alabiliceğin benimde kullandığım ekran kartını söyliyeceğim

HD 7870 2gb 256 bit ekran kartı. Şuan gta 5- shadow of mordor- whitcher- vs son gündemdeki oyunları ultra ayarda açıyor fiyatı da 560 lira civarı bişeydi yanlış hatırlamıyorsam.

muyendiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ancak asıl öğrenmek istediğim ana kartımın bu ekran kartını destekleyip desteklemeyeceği ?
PCIex2 ya da PCIex3 desteğinden emin olamıyorum. Teknik olarak bilgi verebilecek kişilerden yardım rica ediyorum.

Teşekkürler,

Junas28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Hocam PCİ express 3.0 kartını 2.0 slotuna takabilirsin, hiç sıkıntı çıkmaz, performansını da pek etkilemez (128-256 ve üzerleri bit.. bunlar da buna bağlı değil)

Güç kaynağın sadece biraz az, üstünde 450 watt yazmasından çok v12'den kaç güç verebiliyor asıl önemli olan o.

Tavsiyem daha az güç tüketen Nvidia kartlarına yönelmen. 750 ti bütçene uygun ve iyi performansı var.