• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Ekran Kartı Önerirmisiniz.

TURKER

Profesör
Katılım
4 Eylül 2013
Mesajlar
1,114
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Merhabalar,

Arkadaşlar ilk defa ekran kartı konusu açıyorum eksik bilgi verirsem ve bunu yorumda bahsederseniz tamamlamaya çalışırım. Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ediyorum.

Şunuda belirtmek isterim ben çok ilgilenmedim ekran kartlarıyla yani çok bir bilgim yok basit şekilde anlatırsanız sevinirim neler yapacağımıda belirteceğim.

Forumdaki konuları biraz okudum kimi F/P için AMD ama eski modellerine yeterli ilgiyi göstermiyor demiş kimi Nvidia daha hızlı demiş neyse sistem özellikleri;

umhw6.png


Benim beklentilerim yani yapacaklarım şunlardır;

Yani FIFA2013, EuroTruckSimulator 2, SKILL vs. oyunları oynarım yani mükemmel birşey istemiyorum ama ihtiyaçlarımı karşılamalı. Ayrıca bütçem pek önemli değil ama çok fazla vermek istemiyorum 400 500 asla olmaz. Düşünceme göre Max 300 TL ihtiyaçlarımı karşılayabilecek 200TL ye düzgün birşey bulursam çok iyi olur ama Max 300 diyelim.

Daha önceden ATI Radeon HD 3600 1GB ekran kartını kullanıyordum çok uzun süre kullandım ve şimdi çalışmıyor o yüzden yenisini almak istiyorum.
Benim için tabi hızıda çok önemlidir ama ihtiyaçlarımı karşılasın bütçemi aşmasın yeter üstün performans mükemmellik beklemiyorum zaten bütçemide zorlar o tür ekran kartları.

Sizce ne almalıyım zincir marketlerden linkler koyarsanızda çok sevinirim.

ESEN KALIN.
 
Merhabalar,

Sistem özelliklerim

İşlemci= Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU E 4500 @2.20GHz (2 CPUs). - 2.2 GHz
Ram= 3GB
İşletim sistemi= Windows 7 Ultimate 32bit
Disk Boyutları= 500 GB Harddisk

Ekran kartından beklentim mükemmel değil FIFA 13, EuroTruckSimulator 2 gibi oyunlar oynarım.

Bütçem Max 250-300 TL arası.

İlgilenen herkese teşekkür ederim.

ESEN KALIN.
 
Bende radeon hd 7750 var dediğin oyunları rahatlıkla oynarsın ben şuan battlefield 4 ve call of duty ghosts bile oynuyorum bu ekran kartıyla crysis 3'ü falanda bitirdim vatan computerdan haziran ayında 230 tlye almıştım tavsiye ederim senin ihtiyacını fazlasıyla karşılar.
 
7750 al bende var menunum senin işini görür 230 tlye almıştım haziran ayında.
 
http://www.vatanbilgisayar.com/Ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63627

Anakartınızda PCI Slotu olduğu sürece takabilirsiniz kartı. Bu kartlar orta seviye olduğu içinde anakartınıza sığacaktır. Tabi bir şey daha var PSU nuz. Bu kartlara önerilen en az 450W PSU'dur.

Anakartın kutusu elimde One PCI Express x16 slot ve Two PCI slots yazıyor. PSU yu nerden öğrenebilirim ?

Ana Kartım Bu PSU su nedir nerede yazar ?
http://tr.msi.com/product/mb/G31TM-P21.html#/?div=Overview
 
Kasayı açıp ,bakmalısınız. PSU'nun bir köşesinde kaç w olduğu yazar.
 
7750 az enerji tüketiyor sorun olmaz ben ekran kartını alırken araştırmamıştım bile güç şeysini zaten geçici olarak aldım yakında yeni bi sistem kurmayı planlıyorum
 
Kasayı açıp ,bakmalısınız. PSU'nun bir köşesinde kaç w olduğu yazar.

Peki bakacağım ama bir ekran kartı alınırken sadece PCI slotu ve PSU değerine mi bakılır ? Başka birşeyede dikkat etmem lazımmı ? Ayrıca önerdiğin ekran kartı 1 GB ama o fiyata 2GB ATI ekran kartlarıda var neden 2 GB varken 1 GB ı alayım ?
 
Sadece PSU ve Slot değil tabi kide İşlemciniz ve ramde önemli düşük bir sistemde ekran kartı darboğaz yapacaktır. Bu kart işlemcinize darboğaz yapmayacaktır.
2. Ekran kartlarının bellekleri en önemli unsur değildir 3-4 monitör ya da 4-5 tane oyunu aynı anda açmayacak iseniz. Önemli olan kartların bellek hızı ve çekirdek hızıdır. Yani 2GB 128 Bitlik bir kartın 3000 mhz bellek hızı olduğunu düşünün , Birde 1GB 128 bitlik 4500 mhz bu iki kart arasında açık ara olarak 1GB 128 bit olan daha iyidir.
 
Önemli olan kaç gb olduğu değildir asıl önemli mesele ekran kartının işlemcisi gbye takılma.
 
Sadece PSU ve Slot değil tabi kide İşlemciniz ve ramde önemli düşük bir sistemde ekran kartı darboğaz yapacaktır. Bu kart işlemcinize darboğaz yapmayacaktır.
2. Ekran kartlarının bellekleri en önemli unsur değildir 3-4 monitör ya da 4-5 tane oyunu aynı anda açmayacak iseniz. Önemli olan kartların bellek hızı ve çekirdek hızıdır. Yani 2GB 128 Bitlik bir kartın 3000 mhz bellek hızı olduğunu düşünün , Birde 1GB 128 bitlik 4500 mhz bu iki kart arasında açık ara olarak 1GB 128 bit olan daha iyidir.

Peki teşekkür ederim. Sanırım anladım ekran kartlarını karşılaştırırken mhz yede dikkat etmeye çalışırım 200 TL lik önerdiğin bana uygun bir ekran kartı varmı ?

Bu ekran kartı senin dediğine göre çok düşük dimi ? 1782 Mhz. TIKLA
 
En azından 25 tl daha fazla verilip HD 7770 alın.
 
En azından 25 tl daha fazla verilip HD 7770 alın.

Fiyatı 300 sanmıştım kusura bakmayın. Ama eminsiniz dimi tavsiye ettiğiniz iyi bir ekran kartı tabikide 2, 3 tane oyun açmam ama varsayalımki en basit örnek metin2 diyelim oynamıyorum ama 2 veya 3 tane açtım nasıl olur ? Gidipde 2 tane FIFA açacak halim yok sanırım yeterlidir ama dediğim gibi olursa bir sorun felan yaşanmaz dimi 1 GB her türlü yeter?

Bu ekran kartı 2 GB ama senin dediğinden çok daha düşük dimi 1782 Mhz

Ama çekirdek hızı 250Mhz daha hızlı buna ne diyosun göz ardı edilirmi ?
 
Valla ben şuan 7750 ile battlefield 4, call of duty ghosts oynuyorum
 
Valla ben şuan 7750 ile battlefield 4, call of duty ghosts oynuyorum

Yorum için çok teşekkürler SAPPHIRE 7770 çok uygun geldi bana tamamen emin olursam satın alıp tanıdığım bir bilgisayarcıya taktıracağım.
 
Satın aldıktan sonra kendinde takarsın o kadar zor bir şey değil kasayı aç eski ekran kartını çıkart yenisini tak driverlarını yükle tamamdır :yes:
 
Satın aldıktan sonra kendinde takarsın o kadar zor bir şey değil kasayı aç eski ekran kartını çıkart yenisini tak driverlarını yükle tamamdır :yes:

Dediğim gibi pek bir bilgim yok bozarım felan diye korkuyorum :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-7770-vs-GeForce-GT-640

GT 640 GDDR3 rakibi olamaz HD 7770'nin. Metin2 vb. oyunlarda 2 -3 tane açsanız bile 1 GB size sorun çıkartmayacaktır.

Ama gördüğümüz SAPPHIRE 7700 dü burda Radeon HD 7700 yazıyor üstelik görüntüsüde farklı ?
 
Yok, yok bir şey olmaz bende sökerek, takarak öğrendim zamanla :laugh:
ATI üretiyor aynı ürün mesela bu ekran kartını asus hd 7770 diyede görebilirsin ama sapphire bana göre daha iyi seçim senin
 
Markalar AMD ve Nvidia'nın kartlarını özelleştirirler. Üzerine soğutucu ekler, bellek hızlarını arttırırlar ve piyasaya sürerler.
 
Markalar AMD ve Nvidia'nın kartlarını özelleştirirler. Üzerine soğutucu ekler, bellek hızlarını arttırırlar ve piyasaya sürerler.

Adamın kafası karışıcak. Bir sürü marka var. Bana göre sapphire alsın, sence ? Bu arada senin ekran kartın ne?
 
[MENTION=375861]Oekry[/MENTION] Sapphire HD 7870 O.C
 
Üst