Ekran Kartı Nasıl

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mndzkc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mndzkc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sistemim şöyle
amd fx 6100 3.3 ghz
asus m5a97 am970 anakart
4 gb hyperx kingston 1600mhz
500 gb harddisk
powercolor hd 6850

size sorum bu ekran karti iyimi yoksa sapphire mi almaliyim eğer iyiyse bu ekran karti için nasil bir kasa gerekir ben çok enerji istediğini duydum görüşleriniz için şimdiden teşekkürler

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ekran kartın iyi değiştirmene gerek yok, 550w psu yeterli olur bu sistem için

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar sistemim şöyle
amd fx 6100 3.3 ghz
asus m5a97 am970 anakart
4 gb hyperx kingston 1600mhz
500 gb harddisk
powercolor hd 6850

size sorum bu ekran karti iyimi yoksa sapphire mi almaliyim eğer iyiyse bu ekran karti için nasil bir kasa gerekir ben çok enerji istediğini duydum görüşleriniz için şimdiden teşekkürler
sapphire mi alayım derken hangi modeli?

ekran kartı iyi bence..

mndzkc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim alacağım yerde adam 450 watt yeterli olur diyor ama ben yinede endişeliyim bu arada sapphire in aynı model ekran kartını diyorum

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Aynıdır fark olmaz. Sapphire bir ara bu kart ile Dirt3 oyunu veriyordu :D Aynı sistemi kullanıyorum birebir oldukça memnunum oynayamadığım oyun yok high da ve kasam 500w non-80+
Ek: kasada psu konumundan ve tabiki biraz da yetmeme oluyordur ısınma yaşıyorum psuda ancak donanımı etkilemiyor elektriği yetiyor

mndzkc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hacı yani bu sistemin aynısını kullanıyosun ve hiç bir şikayetin yok öylemi kasa falan konusunda biraz daha açıklama yaparsan sevinirim 500 w yeterlimidir en çok zorlandığı zamanda bile

çünkü benim full hd tv ye çekicem hdmi ile full oynicam yani bi sıkıntı olurmu onun için soruyorum

Shıftdelete

Asistan
Reaksiyon puanı
0
GEREK YOK sistemin aynı nvidianın 530-560arası bişeye tekabul edıyor sanırım seninki

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
hacı yani bu sistemin aynısını kullanıyosun ve hiç bir şikayetin yok öylemi kasa falan konusunda biraz daha açıklama yaparsan sevinirim 500 w yeterlimidir en çok zorlandığı zamanda bile

çünkü benim full hd tv ye çekicem hdmi ile full oynicam yani bi sıkıntı olurmu onun için soruyorum
Ben tv de oynuyorum sayılır 23inç led :D inanılmaz grafiklerle 5-6 saat oynuyorum ve hiçbir şey olmuyor. Yetmeme söz konusu değil. Eğer fanı aşağıda olan bir kasa alırsan, kasayada 4-5 fan takıp sirkülasyon yaptırırsan senin ısınma sorunun da olmaz. Benim 2 fanım var sadece giriş ve egsoz olarak ancak yetmiyor. Dediğim gibi kasayı düzgün bişi alırsan canavar olur. Tabi ek, kasayla birlikte psu alıcaksan 600w olmuş 650w olmuş öyle bişiler al fiyat farketmez çok. Hem belki ilerde 6850 xfire yaparsın? Ben düşünüyorum mesela GTA5 için. O zaman psu yu değiştirmem lazım

mndzkc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten ben sadece ekren kartının soğutmasından bahsediyorum işlemciden korkmam da her yerde ekran kartı çok güç ister diye okudum powercolorun

ben 550 w bi kasa düşünüyorum aga yeter dimi herşey için

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yeter yeter rahat ol. İleriye dönük bir yatırım düşünmüyorsan 500 de yeter. Kendi sitesinde 500w tavsiye edilmiş zaten. Ekran kartının üstündeki soğutma da problem yaratıcak bir şey değil yeterince büyük fanlı güzel bir soğutucu

mndzkc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tmm o zaman bu sistem benim içinde iyi bir tek ekran kartında sıkıntım vardı rahatladım saolun

mndzkc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadşlar bütçede açik var anakarti düşürmem lazim sizce ne alim yine asus olcak kafamda asus m5a 78 2000 mhz var ama cevap yazarsaniz iyi olur

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
MSI military class serisi bence daha iyi olur, 970 köprülü al

mndzkc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
asus m5a78 ile arasında 50 tl fark var sadece yonga seti farklı 970 olarak gösteriyo he bu arada msı falan almamda asus önerisi olursa ii olur