Ekran Kartı Nasıl Monte Edilir

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508
Sinerji'den bir pc aldım ve alırken özellikle şunu belirttim "Ekran kartını monte edin" ama monte etmemişler yani ekran kartı kasanın içinde takılı ama ekran kartından 2 tae kablo çıkıyo sanki ucu bi yere bağlanmak zorundaymış gibi yardım edebilir misiniz?
(O bahsettiğim kablonun ucu arduinolarda kullanılan dişi kablolar gibi)

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Sinerji'den bir pc aldım ve alırken özellikle şunu belirttim "Ekran kartını monte edin" ama monte etmemişler yani ekran kartı kasanın içinde takılı ama ekran kartından 2 tae kablo çıkıyo sanki ucu bi yere bağlanmak zorundaymış gibi yardım edebilir misiniz?
YouTube'de bir ton video mevcut. YouTube'den bakabilirsiniz. İyi forumlar. :)

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508
Ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Kasanın içinin bir fotoğrafını atmanız mümkün mü?
Hemen atıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Kasanın içinin bir fotoğrafını atmanız mümkün mü?
@HalukSonmez

Son düzenleme:

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Ekran kartınıza gerekli kabloyu bağlamışsınız zaten. Boşta kalanlar kablonun fazlalığı. Takmaya çalışmayın diye zaten ters yöne kelepçelemişler. Sıkıntı göremiyorum ben.

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508
Ekran kartınıza gerekli kabloyu bağlamışsınız zaten. Boşta kalanlar kablonun fazlalığı. Takmaya çalışmayın diye zaten ters yöne kelepçelemişler. Sıkıntı göremiyorum ben.
Ekran kartına bir tane öyle kablo takılı olması yetiyomu çünkü benimkinde 1 tane takılı
@atkaksoy501

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
PCI-E ek güç girişi kablosundan mı bahsediyorsunuz acaba? Ama dediğiniz kablolar ön panel bağlantıları da olabilir.

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508
Yani pc'yi bu haliyle prize taksam bi sorun oluşurmu?

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Ekran kartınızın bütün güç girişleri dolu ise sıkıntı olmaz. Dediğim gibi o boştaki uçlar sizin ekran kartınızda 1 giriş olduğu için boş. Ve siz onları takılacak gibi algılamayasınız diye ters yöne kelepçelenmiş. Eğer takılacak uçlar olsaydı kelepçelenmezdi.