Ekran kartı kullanımı %60-70 civarı,bir anda %0 a düşüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Elite_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elite_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Sistem Özellikleri:

R5 2600
8 GB RAM
RX550 4GB
MSI B450M-A PRO MAX

En belirgin minecraft da yaşıyorum bu olayı başka konulara da baktım denedim ama yine olmadı

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
Bende öyle düşünüyorum valorant,csgo,far cry 3 gibi oyunlarda hiç kasma olmuyordu
Farklı bir ram ile test edebilir misiniz? Sistem de kaç adet ram var? Eğer 2 adet ram var ise ve ram i çıkarmasını ve takmasını biliyorsanız sırayla tek tek sisteme takarak test edebilir misiniz?

Son düzenleme:

Elite_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Farklı bir ram ile test edebilir misiniz? Sistem de kaç adet ram var? Eğer 2 adet ram var ise ve ram i çıkarmasını ve takmasını biliyorsanız sırayla tek tek sisteme takarak test edebilir misiniz?
1 tane ram im var 8GB Corsair 3000mhz.Eğer ki ram ile alakalıysa 1 tane daha ram alıcam

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
1 tane ram im var 8GB Corsair 3000mhz.Eğer ki ram ile alakalıysa 1 tane daha ram alıcam
Hocam sorun belki yazılımsal veya driverdan veya oyundan da kaynaklanıyor olabilir . Ama siz single ram kullanıyorsunuz ve single ram bazı oyunlarda gpu kullanımını düşüyor mesela bende single yani tek bir ram kullanıyordum bazı oyunlarda gpu kullanımı düşüyordu. Şimdi ram i 2 adet e çıkardım yani dual yaptım gpu kullanımı %98 den aşağı düşmüyor. Yani single ram den kaynaklanıyor olabilir tahminim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

valorant,csgo,far cry 3 gibi oyunlarda hiç kasma olmuyordu
EDİT: Yukarıda bazı oyunlarda sorun olmadığını yazmışsınız o yüzden böyle dedim.

Son düzenleme:

Elite_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam sorun belki yazılımsal veya driverdan veya oyundan da kaynaklanıyor olabilir . Ama siz single ram kullanıyorsunuz ve single ram bazı oyunlarda gpu kullanımını düşüyor mesela bende single yani tek bir ram kullanıyordum bazı oyunlarda gpu kullanımı düşüyordu. Şimdi ram i 2 adet e çıkardım yani dual yaptım gpu kullanımı %98 den aşağı düşmüyor. Yani single ramden de kaynaklanıyor olabilir.

EDİT: Yukarıda bazı oyunlarda sorun olmadığını yazmışsınız o yüzden böyle dedim.
O oyunlarda da bazen çokkkk hafif bir drop olabiliyor mesajla valorant da vsync açıyorum 60 dan 58 e falan düşüyor ama rahatsız etmiyor yani Minecraft daki gibi bir kasma olmuyor onun da videosunu atarım

Bu da valorant

Son düzenleme: