Peki gpu %0 olduğunda fps de düşüyor mu?
Sistem Özellikleri:
R5 2600
8 GB RAM
RX550 4GB
MSI B450M-A PRO MAX
En belirgin minecraft da yaşıyorum bu olayı başka konulara da baktım denedim ama yine olmadı
Evet Aynen videodaki gibi bir kasma oluşuyoPeki gpu %0 olduğunda fps de düşüyor mu?
Tahminim sorun belki ram den kaynaklanıyor olabilir.Evet Aynen videodaki gibi bir kasma oluşuyo
Bende öyle düşünüyorum valorant,csgo,far cry 3 gibi oyunlarda hiç kasma olmuyorduTahminim sorun belki ram den kaynaklanıyor olabilir.
Farklı bir ram ile test edebilir misiniz? Sistem de kaç adet ram var? Eğer 2 adet ram var ise ve ram i çıkarmasını ve takmasını biliyorsanız sırayla tek tek sisteme takarak test edebilir misiniz?Bende öyle düşünüyorum valorant,csgo,far cry 3 gibi oyunlarda hiç kasma olmuyordu
1 tane ram im var 8GB Corsair 3000mhz.Eğer ki ram ile alakalıysa 1 tane daha ram alıcamFarklı bir ram ile test edebilir misiniz? Sistem de kaç adet ram var? Eğer 2 adet ram var ise ve ram i çıkarmasını ve takmasını biliyorsanız sırayla tek tek sisteme takarak test edebilir misiniz?
Overclock yaptınız mı?
Sistem Özellikleri:
R5 2600
8 GB RAM
RX550 4GB
MSI B450M-A PRO MAX
En belirgin minecraft da yaşıyorum bu olayı başka konulara da baktım denedim ama yine olmadı
Hocam sorun belki yazılımsal veya driverdan veya oyundan da kaynaklanıyor olabilir . Ama siz single ram kullanıyorsunuz ve single ram bazı oyunlarda gpu kullanımını düşüyor mesela bende single yani tek bir ram kullanıyordum bazı oyunlarda gpu kullanımı düşüyordu. Şimdi ram i 2 adet e çıkardım yani dual yaptım gpu kullanımı %98 den aşağı düşmüyor. Yani single ram den kaynaklanıyor olabilir tahminim.1 tane ram im var 8GB Corsair 3000mhz.Eğer ki ram ile alakalıysa 1 tane daha ram alıcam
EDİT: Yukarıda bazı oyunlarda sorun olmadığını yazmışsınız o yüzden böyle dedim.valorant,csgo,far cry 3 gibi oyunlarda hiç kasma olmuyordu
O oyunlarda da bazen çokkkk hafif bir drop olabiliyor mesajla valorant da vsync açıyorum 60 dan 58 e falan düşüyor ama rahatsız etmiyor yani Minecraft daki gibi bir kasma olmuyor onun da videosunu atarımHocam sorun belki yazılımsal veya driverdan veya oyundan da kaynaklanıyor olabilir . Ama siz single ram kullanıyorsunuz ve single ram bazı oyunlarda gpu kullanımını düşüyor mesela bende single yani tek bir ram kullanıyordum bazı oyunlarda gpu kullanımı düşüyordu. Şimdi ram i 2 adet e çıkardım yani dual yaptım gpu kullanımı %98 den aşağı düşmüyor. Yani single ramden de kaynaklanıyor olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
EDİT: Yukarıda bazı oyunlarda sorun olmadığını yazmışsınız o yüzden böyle dedim.