Ekran kartı için acil yardım!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan decay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

decay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam arkadaslar

Intel(R) core(TM) 2 Quad CPU Q8200 @2.33 GHz

2.34 GHz 4.00 GB Ram

ana kartım msı 7523 v1.0 yazior ustunde

ekran kartim zotac 9400 gt 512 mb 128 bit yaziıor

arkadaslar cokda anlamiorm ama ben mmofps tarzı oyun oynuyorm ve bilgisayarim son 2-3 gundur arada bir cok feci sekilde kasior 2-3 dakika kastiktan sora normallesior ama normali bile zaten cok fazla kasior oyunda sordun bilgisayarla alakalı dediler..

ben ekran kartindan diye düşünüüyorm fakat ana kartımla uyumlu calişabilecek bi ekran kartı için tavsiyelere ihtiyacim var lütfen bilgili birileri bana yardimci olabilrmi simdiden cok teşekkür ediyorm acil cevap ve yorumlarınızı bekliyorum..

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
MMOFPS'ler genelde iyi bir sistem istemiyor.. 9800gt size yeter gibi düşünüyorum.. Tabii harcayacak param var diyorsanız hd 6950'lere de çıkabilirsiniz..

Not : anakartınızın destek sayfasını bulamadım. pci-e desteklediğini düşünüyorum tavsiyeyi de ona göre verdim.

(bkz ula quad core destekleyen anakart agp olur mu ki acaba)

decay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oynadıgım oyun apb reloaded bilirsin büyük ihtimal böyle bişey yoktu 2-3 gundur var problem ekran kartimi felan soledim ecnebiler dalga gecti win 95 mi kullanion felan die :) bilmiyorum netim 8 bite kadar ttnet ama 6 nın altına dustugunu gormedim /fps yaptıgımda oyun icinde ms. olarak gecikmeleri gosterior client cok kasior gerisi normal oyun grafikleri iyi ben duskte kullaniorm tabi yuksege aldigimda hiç oyniyamiorm ama problem ekran kartindanmi onuda anlayamadim . ethernetim on board acaba ayri bi ethernet falan alsam bide bi ekran karti faydası olurmu ?

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Daha önceden yoksa böyle bir problem donanım değiştirmenize gerek olduğunu sanmıyorum..

decay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar ben baktım su an hala kasior ama eskisi kadar deil ekran cozunurlugu minimal de iken kasma azalior ama gene war cozunurluk full oldugunda hiç oynanmıyor ben everesten pc rapor yaptm anakart ve ekran kartı yazor bana bu anakarta uyumlu HD tarzı bi ekran kartı onerisi yapabilirmisiniz yada uyumlulugu kontrol edebileceğim bir site varmı simdiden teşekkürler...

Anakart:
CPU Türü 2x Intel Pentium III Xeon, 2333 MHz (2.5 x 933)

Anakart Adı Bilinmiyor Anakart Çipseti Bilinmiyor

Sistem Belleği 2048 MB BIOS Türü AMI (11/13/08)

İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1) İletişim (COM ve LPT) İletişim

Bağlantı Noktası (COM2) İletişim (COM ve LPT) Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1) Görüntü

Birimi: Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce 9400 GT (512 MB)

İşlemciler / Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz ]

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
daha önce sorun olmuyodu ise sorun ekran kartından değildir. sisteme zararlı bir yazlılım bulaşmış olabilir. arka planda çalışıp sistemi kasıyordur belki. iyi bir güvenlik yazılımı ile sistemi taratın.

xlorxlarge

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kasanın içini bi temizle fanlarda toz birikmiş olabiliri aşırısı ısıdan kasıyordur

Carnage

Prime Сasual Dating - ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
bence gpu-z'i kurup istatistikleri kaydet. mesela oyun sırasında gpu yüzde kaç kullanılıyor,belleğin ne kadarı dolu,ekran kartının maksimum sıcaklığı ne kadar. bu istatistiklerde sorun varsa sorun ekran kartından kaynaklanabilir. kartının temperature jump'ını bilmiyorum ama ben 95 dereceyi gördüğüm zaman bile sorun yaşamıoyrum