Soru Ekran Kartı Için 84 Derece Normal Mi ?

Sensei-Sensei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Laptop kullanıyorum ve oyun oynarken ekran kartım 84 derecelere çıkıyor.
Laptop: Lenovo İdeapad 320 benim 2 sorum var uzun süre 84 derece oynasam sıkıntı olurmu ve normal mi ?

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Laptop: Lenovo İdeapad 320 benim 2 sorum var uzun süre 84 derece oynasam sıkıntı olurmu ve normal mi ?
Laptop modelinize baktığımda, dahili grafik birimi olduğunu görüyorum. Ve İntel'in U serisi işlemcileri ile, günlük işlerinizi halledebilirsiniz. 84 derece çok sıkıntılı. Tavsiyem, soğutucu almanız.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
İşlemcisine göre değerlendirmek lazım. Üst seviye işlemcilerde normal bir durum. Mesela benim işlemcim sıvı soğutma ile bile bazen 60-65 dereceleri görebiliyor.

archim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
kısa süreli 10-15 dklık oynamalarda bişey olmaz. fakat saatlerce bu şekilde çalışırsa bir süre sonra resetlenmeler, ekranın tamamen kararması ve birgün hiç açılmaması gibi bir sorun görebilirsin. acil soğutucu ve/veya laptopun için tozluysa temizletmeyi deneyebilrsin.

Sensei-Sensei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Laptop modelinize baktığımda, dahili grafik birimi olduğunu görüyorum. Ve İntel'in U serisi işlemcileri ile, günlük işlerinizi halledebilirsiniz. 84 derece çok sıkıntılı. Tavsiyem, soğutucu almanız.
Zaten soğutma var
Mesaj otomatik birleştirildi:

kısa süreli 10-15 dklık oynamalarda bişey olmaz. fakat saatlerce bu şekilde çalışırsa bir süre sonra resetlenmeler, ekranın tamamen kararması ve birgün hiç açılmaması gibi bir sorun görebilirsin. acil soğutucu ve/veya laptopun için tozluysa temizletmeyi deneyebilrsin.
Evet 2 yıldır temizletmiyorum macunda yenilersem mis gibi olacak sanırım

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,193
Laptop ve dahili GPU için normal, işlemci ne kadar ısınırsa UHD veya HD grafik kümesi o kadar ısınır.

jasonoleragg

Doçent
Reaksiyon puanı
176
şarja takılı değilken o dereceye geliyorsa sıkıntı olur takılıyken 10-15 derece artıyor sıcaklığı belki laptoba göre değişir ama bende öyle oluyor ama takılı değilken de fps düşüyor