Ekran kartı hakkında

Rapsody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Öncelikle Kolay gelsin Vereceginiz cevaplar içinde Şimdiden Teşekkürler. Benim Sorunum Ekran Kartıyla İlgili Olacak Eski Ekran Kartım Asus EAH5450 64 bit dandik bişeydi Yeni Bir ekran kartı aldım MSI N9800GT 1GB 256bit Ama Malesef Oyunlarda Eski Ekran Kartı Daha iyi Fps veriyordu Oyunda Donma ve Kasmalar oluyor Yeni Ekran kartımla Güncel Driver Yükledim Herşey yaptım ama olmadı
clear.png
Sistem özellikleri CPU Türü DualCore Intel Pentium E2140, 1600 MHz (8 x 200) 2 GB RAM mevcut Lütfen Yardım

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
AIDA64 Extreme yazılımının algılayıcı bölümünden ekran kartının boşta ve yükte ısısına bakar mısın ?

Rapsody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
EKRAN KARTI ÖZELLİKLERİ

SİSTEM BOŞTAYKEN ISI VE ÇALISMASI

YÜKLÜ OYUN AÇIKKEN PERFORMANSI

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yanlış yerin fotoğrafını atmışsın sensör bölümünün fotoğrafını atacaktın ama AIDA64 Extreme yazılımını kullansan daha iyi olur

Rapsody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Düzelttim hocam yanlıslıkla cevaplamıstım

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Düzelttim hocam yanlıslıkla cevaplamıstım

Ekran kartının miladı zaten dolmuş. Ekran kartının üzerindeki devre elemanlarından biri arızalanmış olabilir. Kapasitörleri kontrol et patlayan veya şişen kapasitör varsa performans düşüşünün sebebi bu olabilir. Bence temiz bir format at öyle dene eğer düzelmezse ekran kartının soğutucu panelini çıkar tinerli fırçayla temizle faydasını görürsün.

Rapsody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format attım Dediginiz gibi temizledimde kapasitörlerde bir sorun göremedim ama 64 bitten kötü bir performans mümkünmü :s çok saçma degilmi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ve oynadıgım oyunda oyle çok iyi bir ekran kartı gerektirecek bir oyun degil dandik grafiklere sahip bir oyun

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Format attım Dediginiz gibi temizledimde kapasitörlerde bir sorun göremedim ama 64 bitten kötü bir performans mümkünmü :s çok saçma degilmi

Sorun sadece kapasitörlerde olmayabilir. Ekran kartının çipindeki transistörler zarar görmüş veya ölmüş olabilir. Veya sorun başka bileşeninde de olabilir sadece ekran kartıyla sınırlı kalmamak lazım. Belki güç kaynağın veya anakatın arızalı.

Rapsody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani tavsiyeniz nedir ne yapmalıyım ? çıldıracam artık gerçektende

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu güç kaynağı sorunu gibi.. 9800 GT'nin güç tüketimi 100 watt'dan fazla; HD 5450'nin güç tüketimi 20 watt'ı geçmez.
Eğer güç kaynağın zayıfsa sorun bundan kaynaklı. HD 5450'yi geri takıp (elinde varsa) bir test et ve güç kaynağını yazabilir misin kaç watt falan?

Rapsody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
300 w güç kaynagım

HD 5450 elimde var nasıl bir test yapmalıyım ?

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Oyunlardaki takılmanın düzelip düzelmediğine. Format atmana gerek yok, sadece en başta sürücüler olmayacağı için yeniden ekran kartı sürücülerini kurman gerekecek. Eğer düzelmiyorsa (eskiden olduğu gibi çalışmıyorsa) bu 9800 GT büyük bir olasılıkla sistemin bir yerine zarar vermiş (%90 güç kaynağı). Düzeliyorsa birkaç seçenek var: Ya HD 5450'yi kullanacaksın ya da 9800 GT'yi kullanacaksın ama güç kaynağı da alman gerekecek.

Rapsody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eski ekran kartımı taktıgımda aynı fps ama daha akıcı bi oyun oluyor

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Mademki 9800 GT'yi bu sistemle kullanamıyorsun, o zaman eski ekran kartını kullan şimdilik. Sonra sistemini komple değiştirirsin (yeni ekran kartı almaya kalksan diğer sistem parçaları geride kalır).

Rapsody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gt kullanmak istiyorum iyi bir performans almam için ne yapmam lazım güç kaynagımı almam gerekiyor ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
gt kullanmak istiyorum iyi bir performans almam için ne yapmam lazım güç kaynagımı almam gerekiyor ?

Güç kaynağın kaç watt ? Ben Crysis 2'yi GT9800 ile 230w frisby powersupply ile saatlerce oynamış adamım. Mümkünse güç kaynağının etiketinin fotoğrafını at 12v kanalından verdiği ampere ve watt değerine bakalım.

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
9800 GT'nin harici güç bağlantısı var. Eğer onu takmadıysan ondan dolayı oluyordur bu sorunlar. 300 watt güç kaynağında o bağlantı olmaz genelde. O bağlantıyı yaparsan sorunların çözülebilir. Zaten bağlıysa güç kaynağının etiketindeki değerlere bir bakalım.

Rapsody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Harici 6 pin güç baglı hocam

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Güç kaynağında sıkıntı yok 300w ve 12v kanalından 17 amper kart için yeter. Sıkıntı ekran kartında. 5450 ile denemişsin sıkıntı olmamış. Ekran kartın değişecek.

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Güç kaynağı işlemci ve ekran kartına maksimum 204 watt verebiliyor.. teorik olarak. Fakat 5V ve 3.3V'dan fazla güç çekilirse bu biraz düşebiliyor -ki öyle bir sistem olmadığı için oralardan da güç çekiliyor ve 12 volt kanalı 200 watt'ın aşağısında. Tabi güç kaynağının kalite olmadığını ve üzerinde yazandan daha az güç verebildiğini de söylemem gerek. İşlemci ve ekran kartının güç toplamı 170 watt. Bu teorik olarak normal gibi görünse de kalitesizlik ve denge nedeniyle güç kaynağı 170 watt veremez. HDD falan derken..
Uzun lafın kısası senin güç kaynağı sistemi kaldırmak için yetersiz. 400 watt veya üstü iyi olur. Ama en mantıklısı şu: O eski sisteme artık bir ekleme yapma. HD 5450 kullan, sonra sistemin tamamı miladını doldurunca yeni bir sistem topla.