Ekran kartı güç sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TUĞ60
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TUĞ60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar birisinden yeni ekran kartı aldım.Açılışta resimdeki gibi çizgiler çıkıyor sonra düzelip normal masaüstü ekranı geliyor.Oyunlar oynadım sorun yok.
Güç kaynağı girişinde yeşil ışık yanmıyor.Sorun neden olabilir.Bana güç yetmiyor gibi geldi veya bir darboğaz sorunu mu ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem
450 wat Asus psu

Quad9650
Gigabyte EP45-UD3LR
1 TB 7200 RPM HDD

DDR2 8 GB RAM

Ekli dosyalar

• 20190331_013622.jpg
    20190331_013622.jpg
    107.6 KB · Görüntüleme: 630

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Aldığınız ekran kartı nedir.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
E.kartı makina açılırken veya açıldıktan sonra masa üstü iken 10-15 WATT bi şey çeker. Yani açılırken bu çizgiler çıktığına görepower ile bi alakası yok. Esas wattı oyuna girdiğinde çeker ki, o zaman da bi sorun yok diyorsun.
Ayrıca o power bu e.kartı içinde ,yeterli.

Darboğaz olacak bi durumda yok. Ayrıca darboğaz olayında bu tip görüntü bozulması olmaz.

Tahminim e.kartında bi lehim temassızlığı gibi bi şey var. Kart ısınınca genleşmeden bu temassızlık ortadan kalkıyor ve kart normal çalışmaya başlıyor.Elektronik konusunda uzman arkadaşlar daha detaylı bilgiler verebilirler.

BilgisayarUzmani

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
640
Bu kartlarda bulunan kronik bir sorun bu. Gpu lehimleri gevşiyor. Ve temassızlık oluşuyor. Amd r9 r7 ekran kartlarının neredeyse hepsinde bu sorun var. Tecrübeli bilgisayarcılar 100tl gibi bir ücretle GPU yu söküp yeniden lehimliyorlar. Ekran kartını soğuk yerlerde fazla tutma lehimler komple gitmesin sonra. Oyunlarda bir sorun yaşamamanın nedeni 40 derece üstüne çıkman böylece GPU lehimleri genleşiyor. Ve sorun kayboluyor ancak sıcaklık yeniden 40 derecenin altına düşünce lehimler geriliyor.

TUĞ60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar ilginize teşekkürler.Bugün kartı aldığım arkadaşa götürdüm.Onun bilgisayarında 650 wat psu ile defalarca denedik hiç bir sorun çıkmadı.Benim bilgisayara takınca yine açılışta çizgiler çıkıyor ve sonra her şey normal halinde seyir ediyor.Ne yapacağımı şaşırdım böyle kullanacağız gibi görünüyor.

TUĞ60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

Dostum bu sistemle ETS 2 multi olsun singil olsun boş yerde bile 11 fps veriyor.Kartın sıcaklığı 40 derecenin üstüne çıkıyor darboğaz sorunu olabilir mi ? Ne dersin ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
İşlemci bi miktar darboğaz yapıyor. Onun için,overclock yap. Anakartın müsait bu işe.
11 fps ile oyun oynanmaz. Darboğaz harici ,sanki başka bi sorunda var gibi.e.kartının son driveri güncelmi.

TUĞ60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
İşlemci bi miktar darboğaz yapıyor. Onun için,overclock yap. Anakartın müsait bu işe.
11 fps ile oyun oynanmaz. Darboğaz harici ,sanki başka bi sorunda var gibi.e.kartının son driveri güncelmi.

Evet driveri sitesinden indirdim.Anlamak mümkün değil.Bu kartı istemeyerek elimden çıkarmam gerek sanırım.

TUĞ60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hocam belki birisine yardımcı oluruz diye buraya yazalım.Kartı bilgisayacıya sattım.Arkadas almadan bir ton teste tabi tuttu.Kartta bir sorun çıkmadı.Eski sisteme böyle yeni nesil kart olmaz.İşte buraya yazıyorum.Tekrar teşekkürler.