Ekran Kartı ( Gtx 670 ) İşlemci + Verim Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tekinq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar,

Zotac Gtx670 AMP! Ekran Kartını kullanmaktayım. Daha öncede açmıştım fakat bu durumda saçmalık var diyerek araştırayım dedim. HD6950 Yani değeri 500 TL şu an vatanda. Adamın biri youtube bu kart ile oynadığım oyunun videosunu çekmiş.. Özelikle savaşta (en çok orda fps düşüyor) adamın aldığı verim şok etti beni. Yağ gibi kayıyor. Acaba diyorum benim ekran kartı ile işlemci ve ya ne bileyim anakartta bir absürdlükmü var. Lütfen yardımcı olun.. Bu işi çözemedim vallahi. Sürücüler güncel pysx açık felan herşey tam takır.. Benim aldığım fps 10 - 20 arası :S "1 kere formatda attım." Bir arkadaşda diyor sende problem var diye çünki adam gtx 660 ti kullanıyor oda aynı şekilde fps değeri 60 alıyormuş nedir acaba bendeki sorun. Bazı yerde okumuştum gtx kartlara intel gerekiyo diğe.. Değerli yorumlarınızı bekliyorum hocalar . Teşekkürler

Ekran kartı : zotac gtx 670 amp.
Anakart: asus m5a97
işlemci : amd fx 8120

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çok mu az detay verdim bu kadar mı zor yardımcı olmak ? Lütfen..

yigott

Asistan
Reaksiyon puanı
0
10 20 fps arasıysa sıkıntı buyuk neden kaynaklanıyordur hicbir fikrim yok ama 670 AMP Suan her oyunu en az 30 40 fps oynatır...

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben anlamış değilim zaten , kartı 1100 liraya felan aldım ya 7970 kullanan adamların aldığı fps de çok iyi. benm kartın fiyat ile aynı bilseydim onu alırdım inşl kalıcı bir sorun değildir çok pişmanım ... Ama işlemci yetersiz galiba diye düşnüyorum

Çanakkale_SDN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yanıltmak istemem ama işlemciniz yeterlidir diye tahmin ediyorum

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
işlemcin 5 fps oynatır oynatmaz bence suçu işlemcinde aramak yerine yazılımını komple gözden geçirip sonra donanımda mı sorun var diye düşünmeye başlamalısın. çünkü kartta bir sorun olsa düşük fps almak yerine abuk subuk hatalar alırdın.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
1. Savaşta dediğin hangi oyundur? Battlefield 4 mü?
2. Hangi çözünürlükte oynuyorsun? Herşey full mu açık?
3. Nvidia'nın son driver'ları yüklü mü? Yüklü ise Geoforce Experience'de tavsiye edilen settinglerle mi oynuyorun? Yüklü değil ise yükle. 10-25 FPS bu kart için çok düşük.
4. CPU'n çok iyi değil, ama çok da kötü değil, etkisi az çok olabilir.

Daha fazla detay verirsen daha fazla yardımcı olabiliriz.

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
1. Savaşta dediğin hangi oyundur? Battlefield 4 mü?
2. Hangi çözünürlükte oynuyorsun? Herşey full mu açık?
3. Nvidia'nın son driver'ları yüklü mü? Yüklü ise Geoforce Experience'de tavsiye edilen settinglerle mi oynuyorun? Yüklü değil ise yükle. 10-25 FPS bu kart için çok düşük.
4. CPU'n çok iyi değil, ama çok da kötü değil, etkisi az çok olabilir.

Daha fazla detay verirsen daha fazla yardımcı olabiliriz.

Oynadığım oyun online ( Tera Online) bir oyun bu oyun grafik olarak baya baya ciddi bir yapıya sahip bilmem biliyormusunuz .. Ama youtube da izlediğim adamların aldığı fps oranları 60-80 arası buda beni çok şaşırtıyor. Tamam single oyunlarda hiç bir şekilde kasma olmuyor. Ama Teraya girince fps düşüyor 20 30 fps alıyorum savaşta. ve townda. Ha normal ortamlarda 60 felan .. Ama yinede bunda gariplik var çünki 7950 gibi ve ya 660 ti gibi kartlar çok iyi performans sunuyo bunu videoalardan anlıyorum. Ben yeni edindiğim bilgiye dayaarak işlemciyi ortaya attım. Sanırım bu unreal engine amd yi sevmiyomuş .. Öyle dedi biri. Acaba intel işlemcimi alsam? sorun çözülürmü

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Benim bildiğim kadarıyla online (çevrimiçi) oyunlar (hepsi mi bilmiyorum) işlemci ağırlıklı çalışıyor. Genelde oyunlar için ekran kartı dışındaki donanımları görmezden gelinebiliyor malesef. Fps'nizin 20'ye düştüğü anda çözünürlüğü ve grafik detaylarını iyice aşağıya çekin bakalım gerçekten büyük bir artış sağlayacak mı? Eğer artış çok olmuyorsa işlemciden kaynaklanıyor olabilir.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Hımm online oyunda FPS'in düşmesini ben direk ping sürene bağlarım ve de bağlı olduğun servera... Farklı server alternatifin var mı? Ekran kartın ya da işlemcin hiç de yabana atılacak gibi değil. Battlefield 4 de bile iyi performans alırsın... AMD Intel farkı o kadar fazla olmaması lazım.

Tera Online'nın performans gereksinimini bilmiyorum ama bir Battlefield 4 de değildir herhalde?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Fps ve ping farklı şeyler... Ping yüksek olursa, örneğin, diğer oyuncular hiç kıpırdamıyor gibi olur ama siz akıcı şekilde ortalıkta dolanabilirsiniz ve aniden herkes ışınlanmış gibi hareket eder. Fps düşük oluduğunda fareyi bile zor çevirirsiniz...

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hımm online oyunda FPS'in düşmesini ben direk ping sürene bağlarım ve de bağlı olduğun servera... Farklı server alternatifin var mı? Ekran kartın ya da işlemcin hiç de yabana atılacak gibi değil. Battlefield 4 de bile iyi performans alırsın... AMD Intel farkı o kadar fazla olmaması lazım.

Tera Online'nın performans gereksinimini bilmiyorum ama bir Battlefield 4 de değildir herhalde?

Yok ping ile alakası yok bu durumun üstad.

Ama ck-xe hocam dediğin gibi grafik ayarlarını minimize ediyorum ve yine aynı performans ile karşı karşıyayım. Yani kısaca hiç birşey değişmemekte. Ha şunuda biliyorum aynen şöyle ki ; Bir keresinde yine savaşa girdim 20 fps ile oynuyoruz .. Savaş bitti ve hemen exit tuşuna basmadım savaşın olduğu bölgedeyim yani. Ve bir kola alıp geldim bir baktım alanda hiç bir oyuncu kalmamış ve fps değerim tavan yapmıştı. Yani kısaca dediğin gibi oyuncuları görünce sapıtıyor fps hemen düşüyor .. Acaba diyorum o.c yapsam şu fx8120 ye ufaktan .. O şekilde hani ufakta olsa deney yapmış olurum bu durumda olumlu sonuç alırsam intele yönelecem. Diğer cevabımda dediğim gibi bu "Unreal Engine" intel istiyormuş bu kanıyıda doğrulamış olurum belki :)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Savaş oyunu diye bahsettiğin oyun hangisi?

CoD, Battlefield, Crysis?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Overclock yapabilecekseniz deneyin ama çok büyük bir sıçrama beklemiyorum. 1 oyun için de işlemci değiştirmeye değmez. Savaş yapmaz, barışçıl takılır performans sorunu yaşamazsonoz :P

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Overclock yapabilecekseniz deneyin ama çok büyük bir sıçrama beklemiyorum. 1 oyun için de işlemci değiştirmeye değmez. Savaş yapmaz, barışçıl takılır performans sorunu yaşamazsonoz :P

ehehe :)) Ben 2 yıldır Tera'yı oynuyorum ve bilgisayarı sırf bu yüzden toplamıştım. Malesef ne gerekiyorsa yapmak zorundayım malum bağımlı olduk bir kere .. :))

Savaş oyunu diye bahsettiğin oyun hangisi?

CoD, Battlefield, Crysis?

Yok hocam onlarda sorun olmuyor cod ve crysis denemiş ve oynamışlığım oldu sıkıntı yok maşallah.. Oynadığım oyun Tera Online . Bu savaş örnek vermek içindi... Gerek zindanlar gerek **** bölgelerinde oyuncuları görünce sapıtıyor... yani statik değerde 20-30 FPS alıyorum :S Ha bölgede hiç oyuncu olmaz ise hiç bir problem yok fps değerim 60 -80 ..

Sorunu halen araştırmaktayım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ehehe :)) Ben 2 yıldır Tera'yı oynuyorum ve bilgisayarı sırf bu yüzden toplamıştım. Malesef ne gerekiyorsa yapmak zorundayım malum bağımlı olduk bir kere .. :))

Yok hocam onlarda sorun olmuyor cod ve crysis denemiş ve oynamışlığım oldu sıkıntı yok maşallah.. Oynadığım oyun Tera Online . Bu savaş örnek vermek içindi... Gerek zindanlar gerek **** bölgelerinde oyuncuları görünce sapıtıyor... yani statik değerde 20-30 FPS alıyorum :S Ha bölgede hiç oyuncu olmaz ise hiç bir problem yok fps değerim 60 -80 ..

Sorunu halen araştırmaktayım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sorunun senin ''LAG'' ile ilgili.

İnternet bağlantın ile alakalı bir şey, pingin çok yüksek olduğu için. Online oyunlarda lag yapıyor.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Crysis gibi oyunlar sağlıklı çalışıyorsa sisteme o.c uygulamak saçma olur ve hiç bir fayda sağlamaz yani 20 fps alıyorsan 25 alırsın bence oyunda veya bağlantında sorun var ..

turkfatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asus gtx 770 oc için fikriniz nedir arkadaşlar...

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
FX-8120 gayet yeterli. Donanımda sıkıntı olabilir.

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sorunun senin ''LAG'' ile ilgili.

İnternet bağlantın ile alakalı bir şey, pingin çok yüksek olduğu için. Online oyunlarda lag yapıyor.

"LAG" ile fps değerinin ne alakası var :S İnternet 16 mbit zaten, lag olsa anlarım. Herhangi bişeyde indirmiyorm. Diğer bir arkadaşın dediği olay doğru çıktı sorun işlemciden kaynaklanıyormuş. Çünki aynı ekran kartına (gtx670) sahip ama işlemcisi i5 4670K işlemci ile fps değeri 50 - 60larda geziyor adamın. Bu "unreal engine" intel istiyormuş

yigott

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Donanımla alakalı bir sorun olup olmadıgını anlamak aslında cok kolay Battalefield 4 falan yukle 1080P High ayarlarda kac fps aldıgını yaz 40 dan azsa bi sıkıntı olabilir islemcin amd fx 8120 ekran kartını dar bogaz yapma ihtimali yok...

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
"LAG" ile fps değerinin ne alakası var :S İnternet 16 mbit zaten, lag olsa anlarım. Herhangi bişeyde indirmiyorm. Diğer bir arkadaşın dediği olay doğru çıktı sorun işlemciden kaynaklanıyormuş. Çünki aynı ekran kartına (gtx670) sahip ama işlemcisi i5 4670K işlemci ile fps değeri 50 - 60larda geziyor adamın. Bu "unreal engine" intel istiyormuş

Anlatamadım herhalde arkadaşım.

Ben oyun içi, kasma veya bir akıcılık sorunu sanmıştım.

Yani, internetin ile alakalı bir sorun.

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ram değerini yazmamışsın ? Sonuçta online oyunlarda önbellekleme için yüksek ram değeri gerekecek. Yüksek derken en az 4-6 gb falan. Sistemde antivirüs varsa kapat. Ekran kartın çok rahat 40-60 fps görür. İşlemcin de gayet güzel, darboğaz sorunu olmayacağına eminim. Anakartın gayet iyi. Donanım ayarlarına gir ramleri görüyor mu kontrol et. Ayrıca driveri yüklenmemiş donanım da olabilir kontrol et.

Ayrıca "heaven benchmark" programı ile ayarları fulleyip deneme sürüşü yap. Aldığın fps, sıcaklık, gibi değerleri paylaş burada. Tüm özellikleri fullemene gerek yok ağır bir program zaten. gtx 670 ile herşey fullde 40-45 fps almıştım.

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Oynadığım oyun online ( Tera Online) bir oyun bu oyun grafik olarak baya baya ciddi bir yapıya sahip bilmem biliyormusunuz .. Ama youtube da izlediğim adamların aldığı fps oranları 60-80 arası buda beni çok şaşırtıyor. Tamam single oyunlarda hiç bir şekilde kasma olmuyor. Ama Teraya girince fps düşüyor 20 30 fps alıyorum savaşta. ve townda. Ha normal ortamlarda 60 felan .. Ama yinede bunda gariplik var çünki 7950 gibi ve ya 660 ti gibi kartlar çok iyi performans sunuyo bunu videoalardan anlıyorum. Ben yeni edindiğim bilgiye dayaarak işlemciyi ortaya attım. Sanırım bu unreal engine amd yi sevmiyomuş .. Öyle dedi biri. Acaba intel işlemcimi alsam? sorun çözülürmü
internet yavaşsa fps düşmelerine online oyunlarda yol açıyo vede savaş anında işlemci sıcaktan etkileniyo olmasın bide ayarlarını kontrol et bi daha

- - - Mesaj Güncellendi - - -

zaten gtx670amp hd6950den hızlı bi kart ram ler ne durumda ram lerini yaz bi

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Anlatamadım herhalde arkadaşım.

Ben oyun içi, kasma veya bir akıcılık sorunu sanmıştım.

Yani, internetin ile alakalı bir sorun.
lag la fps nin alakası yok ama bazen internetin yavaşsa fps düşmelerinede yol açabiliyo özellikle mmorpg oyunlarında

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
internet yavaşsa fps düşmelerine online oyunlarda yol açıyo vede savaş anında işlemci sıcaktan etkileniyo olmasın bide ayarlarını kontrol et bi daha

- - - Mesaj Güncellendi - - -

zaten gtx670amp hd6950den hızlı bi kart ram ler ne durumda ram lerini yaz bi

HD7950 ! Hd6950 değil ..

Ram ddr3 1600 2x4 gb