Ekran kartı almak

burajan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarıma ekran kartı alıp takmak istiyorum. Ekran kartlarında uyumluluk açısından önemli olan AGP veya PCI olup olmadığıymış.

Anakartım: Albatron PM266A (Pro) (3 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio, Video)

Buradaki bilgiye dayanarak 3 PCI ve 1 AGP yazmaktadır, ancak emin olamadım. Alacağım ekran kartının PCI veya AGP mi desteklemesi gerektiğini çözemedim.

Eskiden takmış olduğum ekran kartı ise: NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB)

Bu bilgiye dayanarak AGP olduğunu düşünüyorum. Yani alacağım ekran kartı AGP desteklemelidir diye düşüyorum.

Bilgileri olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Birçok bilgiye ve dökümana baktığım için kafam karıştı :confused1: Fazla yüksek fiyatlı birşey almayacağım, çünkü bilgisayar emektar... amacım biraz daha idare ettirmek...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Sadece AGP ekran kartı alabilirsin 3 PCI yı PCI EXPRESS X16 ile karıştırdın galiba

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
evet agp ekran kartı alman gerek. aslında bu sisteme yatırım yapma yenisini al derim ama bütçe meselesi işte. ben de hala alamadım. agp sistem kullanıyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=OEMVGA&k3=AGP&sb=20&sk=0

buradan bütçene uygun bir model seçebilirsin. 3650 veya 4650 olabilir. ancak güncel oyunları (call of duty, crysis, vb) oynamaksa amacın, boşuna heveslenme. bende 3650 var. oynanmıyor. :)

sedanx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
agp ekran kartlarını sadece ikinci el sitelerinde bulabilirsin.

burajan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bağlantıdaki ürünün bir aynısını veya bir benzerini http://www.hepsiburada.com/Liste/vo...Details.aspx?productId=bd56123&categoryId=204 burada gördüm. Orada da burada da aynı fiyat. Fazla bir ücret vermek istemiyorum. Alacağım 57 TL civarındaki ekran kartıyla bir sorun yaşamam heralde. Sonuçta sistem eski, bu nedenle az bir ücretle işimi görsün yeter. Bir sene önce ram takmıştım, şimdi de ekran kartı takarım, işimi bir süre daha götürür.

Bu arada oyun oynamıyorum, belki CM veya FM kurarım. Ama o da belki.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Bağlantıdaki ürünün bir aynısını veya bir benzerini http://www.hepsiburada.com/Liste/vo...Details.aspx?productId=bd56123&categoryId=204 burada gördüm. Orada da burada da aynı fiyat. Fazla bir ücret vermek istemiyorum. Alacağım 57 TL civarındaki ekran kartıyla bir sorun yaşamam heralde. Sonuçta sistem eski, bu nedenle az bir ücretle işimi görsün yeter. Bir sene önce ram takmıştım, şimdi de ekran kartı takarım, işimi bir süre daha götürür.

Bu arada oyun oynamıyorum, belki CM veya FM kurarım. Ama o da belki.
o zaman seçtiğin kart işini görür. temel işlemler için tek çekirdek sistem de yeterli zaten. hayırlı olsun. :)

burajan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımlarınız ve destekleriniz için teşekkürler.
Bunun dışında şöyle birşey sormak istiyorum. Ekran kartını onboard'dan ilk mesajımda yazdığım ekran kartını takması sırasında BIOS üzerinden bir ayarlama yapmıştık. Şimdi bu alacağım ekran kartında yukarıda yazdığım ekran kartını çıkartıp yerine bu yeni ekran kartını takacağım. Bunda herhangi bir BIOS ayarlaması gerekmez öyle değil mi?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
o yaptığın ayar AGP hızını 8X yapmak için içindir muhtemelen. bazı anakarlarda varsayılan olarak bu değer 4X gelebiliyor. biostan elle 8X yapmak gerekiyor. yeni alacağın ekran kartı da 8X olacağı için tekrar ayar yapmak gerekmez.

burajan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, bilgilendirmeleriniz ve yardımlarınız için.