Ekran Kartı aldım FPS değişmedi

Abdullah Alkan

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Merhaba arkadaşlar, ben GTA 5'i normalde işlemci üzerinden ekran kartım olmadan oynuyordum 25-30 fps arası şuan r7 240 4 gb 128 bit ekran kartı aldım FPS gene değişmedi bunun sebebi nedir ?

Anakart, Ram ve İşlemcim
AMD A6 6400K Soket FM2 3.9GHz 1MB Önbellek 65W 32nm İşlemci + HD8470D GPU

Asus A85XM-A Amd A85X 1866MHz DDR3 Soket FM2 mATX Anakart

Kingston HyperX Fury Black 8GB 1600MHz DDR3 Ram

Düşük ayarlara indirmeme rağmen herhangi bir fark alamıyorum ekran kartını almasam da aynı performanstı boşa para vermiş gibi hissediyorum, Vatan bilgisayardan aldım geri iade almıyoruz diyorlar ama daha 3-4 gün oldu sanırım geri iade edebilirim eğer çözüm bulamazsam.

sonerooz

Doçent
Reaksiyon puanı
216
Öncelikle yeni ekran kartının hayrını gör.

Eğer sadece GTA5 oynarken değilse problem, driver'i sil, tekrar yükle.

Abdullah Alkan

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Öncelikle yeni ekran kartının hayrını gör.

Eğer sadece GTA5 oynarken değilse problem, driver'i sil, tekrar yükle.
Merhaba, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

CS-GO'da da denedim 5-10 FPS oynadı sadece

Denedim ama sonuç gene aynı, format attım gene aynı.

Sistemim kötü desem düşük ayarlarda oynatabilecek bir sistemim var bir çok yerden de öneri alarak aldım.

Sorun tam olarak neden kaynaklı çözemiyorum bir türlü, ekran kartı olmadan verdiği fpsyle ekran kartı olduğunda verdiği fps aynı sanki ekran kartı hiç yokmuş gibi.

sonerooz

Doçent
Reaksiyon puanı
216
Kartı sen mi taktın? Çıkarıp takmayı denemişsindir sanıyorum.

CPU-Z programını indirip, Graphics sekmesine girer misin kardeşim? orada kartını göreceğiz mi bakalım?

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
e zaten işlemcinin video kart gücü amd r7 240 ile aynı kardeşim :) Çok düşük profilli bi kart bu. 25-30 fps vermesi bile gayetiyi. Keşke 150 TL fazla ile daha iyisini alsaydın hiç değilse 50 fps ye çıkabilirdin.

Abdullah Alkan

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Kartı sen mi taktın? Çıkarıp takmayı denemişsindir sanıyorum.

CPU-Z programını indirip, Graphics sekmesine girer misin kardeşim? orada kartını göreceğiz mi bakalım?
Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim.
Ekran kartını Vatan Bilgisayar'da teknik servise taktırdım kendim takmadım dediğiniz programı indireyim ama ekran kartı aygıtlar da gözüküyor.

e zaten işlemcinin video kart gücü amd r7 240 ile aynı kardeşim :) Çok düşük profilli bi kart bu. 25-30 fps vermesi bile gayetiyi. Keşke 150 TL fazla ile daha iyisini alsaydın hiç değilse 50 fps ye çıkabilirdin.
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Öneri üstüne aldım, iade kabul ederlerse üstüne para ekleyip daha iyisini alabilirim paradan çok çekindiğim yok ama yüksek bir bütçem de yok maalesef.

Oyun için görüntü atayım
http://abdullahalkan.com.tr/wp-content/uploads/2017/04/CrazyAlkan-GTA-1024x819.png

Durum bu kadar kötü.

Son düzenleme:

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim.
Ekran kartını Vatan Bilgisayar'da teknik servise taktırdım kendim takmadım dediğiniz programı indireyim ama ekran kartı aygıtlar da gözüküyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Öneri üstüne aldım, iade kabul ederlerse üstüne para ekleyip daha iyisini alabilirim paradan çok çekindiğim yok ama yüksek bir bütçem de yok maalesef.

Oyun için görüntü atayım
http://abdullahalkan.com.tr/wp-content/uploads/2017/04/CrazyAlkan-GTA-1024x819.png

Durum bu kadar kötü.
Çok düşük ayarlarda 24 fps oynuyorsun felaket olarak tanımlanabilir.

GTX 1050 Ti al GTX 1050 değil karıştırmayasın arasında çok fark var özellikle ti versiyonu GTA için bayağı optimize edilmiş. FHD ayarlarda ultrada 40 fps yi görürsün. 1050 değil 1050 ti. Zaten aralarında 100 TL fark var. 550 TL'ye bulabilirsin. Ondan 50-100 TL ucuz ekran kartları GTA için hiç bir işe yaramaz hatta başka oyunlar dahil. Çoğu oyunu 1080p'de oynayabilirsin. GTX 1050 ti fiyatına göre büyük bir lüks

Fakat işlemcin çok kötü, GTA 5 işlemciye yüklenen bir oyun yine de bu ekran kartı işini görecektir.

sonerooz

Doçent
Reaksiyon puanı
216
Düşük ayarlarda, oynayabileceğin bir oyun olduğunu sanıyordum. Oyundan ahım şahım bir performans almasan da, Gösterdiğin foto kadar kötü olmaması lazımdı:

Ama değiştirebiliyorsan, bütçeni azıcık zorlayıp daha iyisini almayı dene.

Abdullah Alkan

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Çok düşük ayarlarda 24 fps oynuyorsun felaket olarak tanımlanabilir.

GTX 1050 Ti al GTX 1050 değil karıştırmayasın arasında çok fark var özellikle ti versiyonu GTA için bayağı optimize edilmiş. FHD ayarlarda ultrada 40 fps yi görürsün. 1050 değil 1050 ti. Zaten aralarında 100 TL fark var. 550 TL'ye bulabilirsin. Ondan 50-100 TL ucuz ekran kartları GTA için hiç bir işe yaramaz hatta başka oyunlar dahil. Çoğu oyunu 1080p'de oynayabilirsin. GTX 1050 ti fiyatına göre büyük bir lüks

Fakat işlemcin çok kötü, GTA 5 işlemciye yüklenen bir oyun yine de bu ekran kartı işini görecektir.
Değerli yorumunuz ve öneriniz için teşekkür ederim.
Kartı alalı 4 gün oldu iade veya değişim kabul eder mi Vatan Bilgisayar bilmiyorum ama ederlerse dediğiniz kartı alabilirim. Ancak şöyle bir durumum daha var uyumsuzluk sorunu çıkartabilir mi ? Benim sistemime uygun mu ?

Ekran kartının iadesini kabul etmezlerse eğer işlemciyi değiştirerek FPS'yi arttırma imkanım var mıdır ?

Düşük ayarlarda, oynayabileceğin bir oyun olduğunu sanıyordum. Oyundan ahım şahım bir performans almasan da, Gösterdiğin foto kadar kötü olmaması lazımdı:

Ama değiştirebiliyorsan, bütçeni azıcık zorlayıp daha iyisini almayı dene.
Bende o şekil olduğunu sanıyordum ve o yüzden aldım hatta Vatan bilgisayar'da da belirttim. Düşük ayarlarda rahatlıkla oynayabilirsin dediler ama hayal kırıklığına uğradım bu kadar berbat olacağını tahmin edememiştim.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Değerli yorumunuz ve öneriniz için teşekkür ederim.
Kartı alalı 4 gün oldu iade veya değişim kabul eder mi Vatan Bilgisayar bilmiyorum ama ederlerse dediğiniz kartı alabilirim. Ancak şöyle bir durumum daha var uyumsuzluk sorunu çıkartabilir mi ? Benim sistemime uygun mu ?

Ekran kartının iadesini kabul etmezlerse eğer işlemciyi değiştirerek FPS'yi arttırma imkanım var mıdır ?

Bende o şekil olduğunu sanıyordum ve o yüzden aldım hatta Vatan bilgisayar'da da belirttim. Düşük ayarlarda rahatlıkla oynayabilirsin dediler ama hayal kırıklığına uğradım bu kadar berbat olacağını tahmin edememiştim.

OOO Vatan Bilgisayar müşterilerine en çok kazık atan firma elinden geldiğince oradan hiç bir alışveriş yapma çünkü neredeyse tüm suçu müşteriye atıyorlar. :( Anca gidip sert konuşacaksın cazgırlık yapacaksın öyle değişim yapabilirsin o da hakkın varsa bu şekilde alabilirsin oradan hakkını. Yoksa her zaman kendilerini haklı çıkartacak bir kaç ayrıntıyı müşteriye söyleyip işin içinden sıyrılıyorlar. Mecbur olmadıkca oradan hiç bir şey almam en son 2008'de bi direksiyon seti almıştım o kadar. Kolay gelsin sen bi görüş sonucu buraya yaz beni de etiketle

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
OOO Vatan Bilgisayar müşterilerine en çok kazık atan firma elinden geldiğince oradan hiç bir alışveriş yapma çünkü neredeyse tüm suçu müşteriye atıyorlar. :( Anca gidip sert konuşacaksın cazgırlık yapacaksın öyle değişim yapabilirsin o da hakkın varsa bu şekilde alabilirsin oradan hakkını. Yoksa her zaman kendilerini haklı çıkartacak bir kaç ayrıntıyı müşteriye söyleyip işin içinden sıyrılıyorlar. Mecbur olmadıkca oradan hiç bir şey almam en son 2008'de bi direksiyon seti almıştım o kadar. Kolay gelsin sen bi görüş sonucu buraya yaz beni de etiketle
dediklerine katılıyorum eski bir vatan çalışanı olarak şefim bana gelen müşteriye nasıl davranırsın diye sormuştu
bende ihtiyacına göre ürün öneririm demiştim
bunu onaylamadı ve ne satabiliyorsan onu sat demişti orda işimden soğumuştum

Abdullah Alkan

Doçent
Reaksiyon puanı
417
@Neutral; Telefonla müşteri hizmetlerini arayım görüştüm, herhangi bir zarar gelmemişse çeke çevirebiliriz dediler. Ardından Şubeye gittim durumu anlattım.
Şube ilk olarak pek geri almaya gönlü yoktu sonradan dedim müşteri hizmetlerini aradım alabiliriz zarar görmemişse felan dedim, ondan sonra getirin teknik servis kontrol etsin dediler. Bende kasaya vatanda taktırmıştım, direk kasayıda alıp gittim sökerken zarar vermişsiniz v.b şeyler olmasın hesabıyla. Teknik servis içeri aldı kontrol etmeye beni sokmadı, ondan sonra çeke çevirebilirim dedi üstten birini aradı onay için oda caz cuz yaptı biraz sanırım 6 gün olan karta 3 gün olmuş alalı dedi ondan sonra Çek olarak geri iade verdiler.

Alamayacağımı sanıyordum ama uğraşmadan aldım çok şükür.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
@Neutral; Telefonla müşteri hizmetlerini arayım görüştüm, herhangi bir zarar gelmemişse çeke çevirebiliriz dediler. Ardından Şubeye gittim durumu anlattım.
Şube ilk olarak pek geri almaya gönlü yoktu sonradan dedim müşteri hizmetlerini aradım alabiliriz zarar görmemişse felan dedim, ondan sonra getirin teknik servis kontrol etsin dediler. Bende kasaya vatanda taktırmıştım, direk kasayıda alıp gittim sökerken zarar vermişsiniz v.b şeyler olmasın hesabıyla. Teknik servis içeri aldı kontrol etmeye beni sokmadı, ondan sonra çeke çevirebilirim dedi üstten birini aradı onay için oda caz cuz yaptı biraz sanırım 6 gün olan karta 3 gün olmuş alalı dedi ondan sonra Çek olarak geri iade verdiler.

Alamayacağımı sanıyordum ama uğraşmadan aldım çok şükür.
Giderken telefonla görüştüğünü dile getirmişsin ve 3. günde götürmüşsün eli kolu bağlanmış üst yöneticinin caz cuz yapmış ama kuralına göre oynamak zorunda kalmış.

Aldığına sevindim, mecbur kalmadıkça vatan'dan alışveriş yapma.

Tanıdık zamanında Laptop aldı arızalandı kesinlikle geri almadılar adam Laptopun üzerine büyük taş koyduğunda internet çalışıyordu yoksa çalışmıyordu. garibim öyle kullanmaya devam etti.