Ekran kararması veya pembe ekran

fozdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben de şuan 8800GT GDDR3 mevcut anakart olarak ise Gigabyte GA M56S-S3 DDR2 var. Bende hergün mutlaka olan bir sorunu size söyleyeceğim. Bazen oyun oynarken bazende internette dolaşırken birden ekran ya kararıyor ya da pembe oluyor. Ama herhangi bir hata veya kodu yazmıyor.Bir zaman sonra kendi resetliyor ya da ben resetliyorum . Acaba bunun nedeni nedir? Bir de benim gpu dual DVI monitör ise VGA girişli olduğundan dönüştürücüyle kullanıyorum.Birinden de güç kaynağından da olabileceği söyledi. Kasa Feel 550W PSU. Bir başka kişi de bellek hızından dolayı olabileceğini söyledi. Aşırı ısınma olabilir diye.Sorun bunlardan mı kaynaklanabilir veya başka birşey de olabilir tabi. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Bilgisayar yeni zaten, sorun donanımsalsa aldığım yere götüreceğim

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Yüksek ihtimalle sorun donanımsal. Eğer monitörün CRT ise her türlü manyetik alandan uzak tut. (Cep telefonu, hoparlör, sabit telefon vb gibi.) Farklı monitörde deneme imkanın varsa onu da dene.

Benim de aynı kasa ve aynı ekran kartım var. Geçenlerde birden "sistemi yeniden kurmalısınız" diyerek ekran kartı kendi kendini kapattı. Son tarihli sürücüyü kullanıyorum, o yüzden problem donanımsal olabilir ancak.

fozdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
monitör Lcd ama vga çıkışlı. Heralde donanımsal bir sorun.

pisho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasanın kapağını açın havalansın.. Çok aşırı ısınıyor veya fanları tozdan dolayı durmuş olabilir..