Ekran Kararma sorunu

xsohustle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba. Ben 1-1.5 ay önce vatan bilgisayardan kasa topladım.
Fakat oyun oynarken 3-4. alt+tab yapışımda monitör kararıyor ve no video input diyip uyku moduna geçiyor.
Veya yeni açıldığında anında bir programa basarsam yeniden başlatılıyor. Eğer bi 5-6 saniye beklersem açabiliyorum fakat bu sefer de durup dururken ekran yine dediğim gibi kararıyor ve bir iki defa tekrarlıyor düzensiz aralıklarla.
Zaten pc yi ilk kurarken SSD ye kurdum ve sanırım bir yerlerde hata yaptım. Çünkğ bazen açtığım zaman ssdyi tanımayıp boot menuye atıyordu. Şuan böyle bir sorunum yok fakat dediğim gibi bu monitör kararma olayını çözemedim, ekran kartı mı temassızlık mı anlayamıyorum. HDMI kablo kullanıyorum.

Topladığım kasa parçaları şu şekilde:

Coolermaster hyper evo sogutucu
GIGABYTE Z170 Gaming K3 3466MHz anakart
Intel core i5 6500 3.2 GHz 6mb onbellek 14nm islemci
MSI Gtx 970 GAMING G4 GDDR5 4GB
Transcend 120 gb 220s serisi sata3.0
750W midT kasa

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
1. si sistemde parça ve kablolar iyi oturmuşmu kontrol edin tek tek 2. si kart driverını silip tekrar kurun monitör ve kabloyu kontrol edin tekrarlar ise sistemdeki kartı başka pc de deneyin imkan varsa ve monitörü..

xsohustle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Baska bir yerde malesef ki deneme imkanım yok fakat dış kablolarda herhangi bir sorun göremedim. Kasa içinde herhangi bi temassızlık varsa o da direkt olarak sistemi etkilemez mi?

xsohustle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardım edebilecek birisi var mı?

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Etki eder tabiki ancak zaten önerileri yaptım sistem parçaları kontrol edilecek tam oturmamış parça yok ise bu sefer sorunun kaynağı aranıcak 1. seçenek ekran kartı 2. monitöre bakılmalı bakmadan bu sorunu bulmak zor servise verme imkanınız varsa verin bence bir baksınlar.