Ekran çizgi problemi acil yardim lutfen!!

alestorm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar değişik bi sorunum var bilgisayari toplayali 3-4 gun oldu ekran kartım asus amd r9 280x sorun şu oyunlara girdiğimde assasins creed 4,far cry 3 vs 5-10 dk sonra ekran gidiyor renk renk çizgili bi ekran çıkıyor ama pc oyun filan çalişiyor reset atmak zorunda kalıyorum LOL, Cs GO oynarken sorun yok ama su sekilde sorun
http://i.hizliresim.com/gLBXXb.jpg
http://i.hizliresim.com/9pOGGr.jpg
işte böyle ekran cıkıyor 5-10 dk oynadikdan sonra bileniniz varsa acil yardım lutfen

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Driver güncellemesi yap, düzelmezse power watt ti yeterlimi kontrol et, ekran kart sıcaklığını kontrol altına al aşırı ısınma varsa kartı servise yolla

alestorm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Driverlerini güncellemiştim zaten max 64 dereceye cıkmış.En son biosu güncelledim dün sonra tekrar denemek için ac 4 e girdim oynadim biraz sorun çıkmadi bu sefer umarim duzelmiştir

alestorm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tomb raider indirdim ve gene aynı sorun 3-4 dk oynadım ve oyunun o anki rengine gore ekran kalıyo oyle gene düzelmedi kafayi yicem

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Mevcut sürücüyü kaldirip temiz kurulum yaptin mi, yoksa üzerinden mi gectin? Yabanci forumlarda da ayni sorunu yasayanlar var.

alestorm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartıyla gelen dvddeki sürücüleri yükledim ilk geldiğinde sonra siteden güncel sürümünü kurdum üstüne acaba sadece ekran akrtıylami alakali yoksa başka birşeylemi alakali çözemedim

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
ekran kartıyla gelen dvddeki sürücüleri yükledim ilk geldiğinde sonra siteden güncel sürümünü kurdum üstüne acaba sadece ekran akrtıylami alakali yoksa başka birşeylemi alakali çözemedim

Mevcut sürücüyü tamamen kaldirmadan üzerine kurulum yapma, hicbir zaman..

Sürücüyü kaldir, ccleaner veya driver sweeper ile kalintilari temizle. Güncel sürücüyü veya bundan bir önceki sürücüleri dene.

Güc kaynagin yeterli mi, isinma sorunu var mi bunlardan emin ol.

alestorm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam dostum teşekkurler onuda deneyeceğim psu 750w pcyi toplarken vatandaki arkadaş önerde zaten ekran kartı için dediğim gibi ısınma max 64 derece gösterdi sürücüyü kaldirip güncelini yükliyeyim bakalim olacakmi.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Güc kaynagi ve isinma olayini cözmüs olduk.

Simdi sürücüleri dene bakalim. Güncelini yükle olmazsa bundan öncekileri dene.

Beta olanlari da deneyebilirsin.

alestorm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartı driverlerini kaldirip tekrar kurdum beta versiyonunu kurdum, ekran kartı bağdaştırıcıda ati 7900 series olarak görunuyor şimdide sanırım hd7970 ile aynıymış 280x oyuzden :confused1:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada yine olmadi tomb raidere girdim denemek için 3-4 dk sonra gene gitti ekran kafayi yiyeceğim

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
sorunlu işte arkadaşım götür ver servise.

alestorm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle yaptim driveri sildim tekrar asusun sitesindekini yükledim.vbios dan fanlarin hizini yuzde 60 a kadar çektim,gpu voltageyi 1200 den 1250 ye çektim,memory clock vs onlari birazcık dusurdum son olarakda regeditten uspl yi disable ettim,vsync yi herzaman açık olarak seçtim ve tekrar denedim tomb raideri 2 saat kadar oynadım bı sefer problem çıkmadi umarım düzelmiştir.