Eklenti istemeyen flash sayfası- sorun

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Merhabalar değerli forum kullacıları.Benim şöyle bir problemim var. Tezim için basit bir site tasarlamam gerek ancak sayfaların bazılarında flash yayımlamam gerekiyor. Gif yapmayı düşündüm ancak sözkonusu flashlar ses de içeriyor.Flash kurulu olmadığında tarayıcılar eklenti istiyor malumunuz. Hocam eklenti istemesin diye gife çevirmemi istedi animasyonları ancak ben ses de kullanmak zorundayım. Sözün kısası tarayıcı eklenti istemeden flash yayınlayabilir miyim? Bilgisi olan var mı?

by_xps

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
sesi win media player ile sitene broadcast ile yonlendir reesmi de gif olarak uygula ama verimli sonuc alamassn

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ses'i yayınlamanın da yolları var elbet fakat senkron için yoğun miktarda javascript kullanman gerekecektir. ayrıca farklı browserlarda farklı çözümler üretmen gerekecektir.
neticede her browsera uygun flashsız bir çözüm bulmak neredeyse imkansız. belki java ile :D belkide plug'in kullanmadan imkansız demek lazım

bunun yerine html5 kullanıp "yenilikçiyim hocam ben" tavırlarına girebilirsin.

veya karşı saldırıya geçip projende flash kullanmanın gerekçelerini anlatırsın. mesela insanların sırf youtube ve facebook gibi siteler için bile flash player'ı yüklediğini söyleyebilirsin. bir şekilde flash'ın bir internet standartı olduğunu açıklayabilirsin.

özetle zengin internet içeriği kapsamına giren sesli görüntüler için eklentisiz tek çözüm html5 fakat html5'i kullananların sayısı flash'ı kullananların yarısı bile değil (bkz internet explorer 6,7 kullanıcıları)

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Arkadaşlar hepiniz haklısınız.Kafa yorduğunuz için teşekkür ederim. Ben de az çok web tasarımı ile hobi düzeyinde ilgilendiğim için ne demek istediğinizi anladım. Yetişkinler için olsa yine bir nebze üstüne giderdim ama bu site çocuklar için olacak ve bizde eğitimciyiz.Çocuk gelişimine göre bir site olacak ,düşünün 10-12 yaş arasına hitap edecek ve belirli bir konu işlenecek .Velhasıl çocuklar eklenti v.b. ıvır zıvırla uğraşmasın gibisinden yaklaşıyor hoca. Yine de bazı sayfalarda onu ikna edebilirim sanırım. Belki flashın indirilmesini ve kurulumunu anlatan bir sayfa daha eklerim , hocayı da iknaya çabalarım.Tekrar teşekkür ederim.