Ek Yerleştirmemece!?

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ben bu sene ÖSS şeysine girdim ancak düşük bir puan alarak sadece şansımı denemiş olmak için ilk tercihlerde uçuk kaçık şeyler yazdım.Malumunuz hiç biri tutmadı:)

Şimdi ek tercih mevzusuna başvurdum bu sefer daha makul yerler yazdım kaç gündür dua ediyorum inşallah tutar.Sormak istediğim şu;

Benim 4.Tercihimde Malatya da bir mühendislik dalı var.Ancak bugün ÖSYM nin hazırladığı bir klavuz gördüm uzun uzun inceledikten sonra şöyle bir maddeye rastladım.-İlk yerleştirme sonucu kontejyanı dolan bölümlerin, kayıt yaptırmayan öğrenciler tarafından oluşan açıklarında,ilk yerleştirmede oluşan en düşük puanı geçmem gerekiyormuş.Aksi takdirde boşda olsa bu bölümü tercih edemezmişim.

Bende ''Burası boş kalmış belki tercih etmezler'' deyip atladım bodoslama:( Şimdi benim sadece bu 4. tercihim mi geçersiz sayılacak yoksa bütün tercihlerim mi yanacak? Acil cevaplarınızı bekliyorum korkudan elim ayağıma dolaşmaya başladı:(

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Benim 4.Tercihimde Malatya da bir mühendislik dalı var.Ancak bugün ÖSYM nin hazırladığı bir klavuz gördüm uzun uzun inceledikten sonra şöyle bir maddeye rastladım.-İlk yerleştirme sonucu kontejyanı dolan bölümlerin, kayıt yaptırmayan öğrenciler tarafından oluşan açıklarında,ilk yerleştirmede oluşan en düşük puanı geçmem gerekiyormuş.Aksi takdirde boşda olsa bu bölümü tercih edemezmişim.

:) Diyelim ki benim bir okulum var. 30 kişi alacağım. İlk tercihlerde 15 kişi yerleşmiş ve benim 15 kişi daha alma hakkım var. İlk giren 15 kişinin içinde en düşük puanlı olanı geçmen lazım benim okulumdaki ikinci 15 kişinin içinde yer almak için...

Bunu belirmişler...:thumbup1:

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet onu belirtmişler bende onu anlatmaya çalışmıştım.Burda sormak istediğim Tüm terc,hlerim mi yanacak yoksa sadece 4.tercihim mi yanacak? sorusuydu..Öğrendim sadece 4.tercihim yanıyormuş..Bu arada ben konuyu açtıktan kaç gün sonra onaylandı anlamadım:) Epey geç onaylandı..

Neyse bari Isparta ve Malatyada Jeoloji Müh. yazan varmı onu öğreniyim:) ?