Ehliyet sınavları da yakın takibe alındı !

Bu konuyu okuyanlar

evowinds

Müdavim
Emektar
Katılım
2 Kasım 2008
Mesajlar
9,100
Reaksiyon puanı
174
Puanları
63

Emniyet Genel Müdürlüğü, ÖSYM'den sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavlarını da yakın takibe aldı. 81 ilde yapılacak sınavlar önecis operasyonlar birbirini izliyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, kopya yöntemleri ile sınav takvimini 81 il emniyet müdürlüğüne bildirdi.

KOM şube müdürlüklerine gönderilen talimatta, ehliyet sınavlarında başarısız olan ya da ehliyet alma şartlarını haiz olmayan kişiler için 6 yöntemle sahtecilik yapıldığı belirtiliyor. Genelgeye göre, bazı motorlu taşıtlar ve sürücü kursu yetkilileri öncelikle sahte belgeler düzenleyerek sürücü belgesi alma şartlarını taşımayan adaylar yerine 'joker' tabir edilen kişileri sınavlara sokuyor. İlgili kamu kurumlarında görevli bir kısım personel, sürücü kursu yetkilileri ile menfaat karşılığında zimmetlerinde bulundurdukları kaşe ve mühürlerle sahte belgeler düzenliyor.

MEB'in 13 Şubat, 17 Nisan, 3 Temmuz, 21 Ağustos ve 23 Ekim'de düzenlediği Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavları (MTSAS) öncesi Mali Polis, suç örgütlerine yönelik seri operasyonlar gerçekleştirdi. 23 Ekim'de 12 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda aralarında jokerlerin de bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı.

İstanbul, İzmir, Şırnak, Iğdır, Yalova, Şanlıurfa, Ankara, Adana, Ordu, Ağrı, Sakarya ve Erzurum'da ehliyet sınavına gölge düşürmek isteyen suç örgütleri çökertildi. Iğdır'daki baskında 530 sahte sınava giriş belgesi ele geçirilirken, Ağrı'nın Patnos ilçesinde başkaları yerine MTSAS'a giren 5 joker suçüstü yakalandı.

Adana, Ordu ve Sakarya'daki sınavlarda joker kullanılmak istendi. İstanbul, Sakarya ve Yalova'da ise sınavdaki adaylara cevap anahtarlarını cep telefonundan SMS ile göndermek isteyen zanlılar kıskıvrak yakalandı. 18 Aralık'ta yapılacak MTSAS da mercek altına alındı.

Zaman Haber 7
 
Üst