Eğitimi Zirveye Taşıyacak Android Uygulaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan blkmrc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

blkmrc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgi paylaşımı için geliştirilen küresel android uygulaması sonunda hizmete girdi – 5 dil 17 ülke

Bilgi daha kullanışlı hale geliyor. Daha önce duyurulduğu gibi, Brainly.com sosyal öğrenim ağlarının Android için eğitim hizmetleri uygulaması artık Android Market’te bulunmaktadır.

Türkiye’de Brainly.com sosyal öğrenim servisini Eodev.com servisi temsil etmektedir. Sitenin amacı sadece bilgi değişimi için fırsatlar yaratmak değil aynı zamanda derslere çalışırken birbirlerine yardım etmeyi sağlayacak etkili motivasyonu oluşturmak ve bu alanda yarıştırmayı da hedefler. Bu sosyal ağların kombinasyonu ve oyunlaştırma sayesinde kullanıcılar bilgilerini kolay, eğlenceli ve etkili bir yol ile paylaşabilirler.

Brainly.com IOS uygulaması 2013 Ocak ayının sonlarına doğru hizmete girdi ve hızlı bir şekilde tanınıp bir çok ülkeden bir çok kullanıcı tarafından pozitif yorumlar aldı. 2 ay içerisinde uygulama 130 binden fazla kullanıcı tarafından indirildi.

Bu mobil uygulama ne yapmamıza olanak sağlıyor? Sorularınızı veya cevaplarınızı bilgisayara bağlı kalmadan ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda arkadaşlarınızla bu uygulama sayesinde iletişime geçebilir ve yeni kişiler ile arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Uygulama ve özellikleri tamamen ücretsizdir. Genel amacı kullanıcıların yer ve zaman kavramına sıkışmadan aktif olarak site kullanımına katılmaları için motivasyon oluşturmaktır.

“Android cihazlar için uygulama geliştirmemiz önceki eylemlerimizin doğal bir devamıdır. Mobil uygulamamız sayesinde, kullanıcılar istedikleri herhangi bir yerden servisi kullanıp bilgi paylaşımında bulunabilirler. IOS cihazları için daha önceden yaptığımız uygulamaya Android uygulamamıza da ekleyerek mobil sürümler içerisinde servisimizin adını daha ileriye taşıyacağız. Bu başarı ile yetinmeliyiz şeklinde bir düşüncemiz yoktur – uygulamalarımızı geliştirmeye devam edeceğiz.” diyor Tomasz Kraus, grubun kurucu üyesi.

Çok iyi çalışan soruların moderasyon işlemi sistemi mobil sürümler için de uygulandı. Amaç sınavlar esnasındaki soruların sistem içerisinde tanınıp kaldırılmasıdır.
Kullanıcılardan gelen çok fazla istek karşısında, gelecekte, tabletler içinde uygulama geliştireceğiz.

IOS uygulamasını indir
Android uygulamasını indir

Brainly.com Hakkında
Brainly.com öğrenmenize olanak sağlayan, deneyimlerinizi paylaşmanıza fırsat veren ve yeni insanlarla tanışabileceğiniz ortamı oluşturan bir sosyal öğrenim ağları grubudur. Grup aşağıdaki ülkelerde mevcuttur: Zadane.pl (Polonya), Znanija.com (Rusya, Ukrayna ve diğer Rusça konuşan ülkeler), E-aufgabe.de (Almanya), Misdeberes.es (İspanya, Meksika ve Güney Amerika), NosDevoirs.fr (Fransa), Eodev.com (Türkiye) ve Brainly.com.br (Portekiz ve Brezilya). Hep birlikte 19 ülkeyi kapsayıp,aylık 11 milyondan fazla farklı kullanıcıya hizmet veren ağlardır. Daha fazla bilgi için: http://brainly.com/.

Android Ekran Görüntüleri

fgHGk_n6C8b4wLX9t3dr_lM9Gayp5UiwvUDT1BOvTdyEUyZKXkmLx0Dcz2eRIA4BaZCA
SVrTzbpZktCDlCNUcRsrqYKg23gpgN4DVANdDlds7pmzYGlaZCFigxfGyrCKXSTReg
UABl7tJzxz2HAIx9Ol7tVhAgq4vMOOdeJCtxKXo1nHtagWohnTT-EZmr8Vj5dtAbGq0
O53x-9A0TAz0VeM31LUBU1QkengFp1XyekVZVAXS5avQLuMDZ3UQWHHoJ0hXqyH3w9o

IPhone Ekran Görüntüleri

mzl.eoxfnjxt.320x480-75.jpg
mzl.oxculofm.320x480-75.jpg
mzl.uaxoboey.320x480-75.jpg
mzl.ocmbgecy.320x480-75.jpg
mzl.aijjpqcp.320x480-75.jpg

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bu mu eğitimi zirveye taşıyacak güldürmeyin beni :) Bu tür siteler ve uygulamalar insanları hazıra alıştırarak düşünmekten ve araştırmaktan alıkoyar, tembelleştirir. Faydasından çok zararı olacağı kanısındayım.

Sonra forumda hiçbir araştırma yapmadan, google'a bile sormadan hazır cevap isteyen üyelere kızıyoruz, işte o üyeler bu tür eğitim sisteminin ürünleri. Araştırma yapmanın önemi kavranmalı, istediğiniz cevabı alana kadar 10larca farklı konu hakkında bir sürü bilgi edinirsiniz, herşeyden önce nasıl bilgi edinileceğini öğrenirsiniz.

blkmrc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki şimdi google sormak o zaman tembellik olmaz mı sizin deyiminizle bu tembelliğe yittiğine göre? Ya da Sosyal Öğrenim hakkında herhangi bir araştırmanız var mı dır? Yıllarca bizim okuduğumuz zamanlarda sadece kitaplar vardı ve internet diye bir kavram yoktu. O zaman lar insanları tembelliğe yiten kavramlar nelerdi? Öğrencilerin birbirlerinin sorularında yardımcı olmaları onları tembelliğe mi yiter sadece? Peki siz bu sitenin nasıl bir sisteme sahip olduğunu biliyormusunuz? Gerçekten yorumunuz için teşekkürler fakat soruyu soran öğrenci soruyu cevaplayan öğrenci. Hangisi tembel? Ve sorularınızı devamlı sormak için puan kazanmanız gerektiğini biliyormusunuz? Puan kazanmak için de yardım! Sizce bu sistem hiçbirşey düşünülmeden sadece mi yapıldı zannediyorsunuz! Sanırım size tavsiyem biraz sosyal öğrenim hakkında bilgiler edinmenizdir bu arada sosyal öğrenim sosyal olduğu için facebook felan değildir hani oraları daha sık kullanıyoruz ya :)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Peki şimdi google sormak o zaman tembellik olmaz mı sizin deyiminizle bu tembelliğe yittiğine göre? Ya da Sosyal Öğrenim hakkında herhangi bir araştırmanız var mı dır? Yıllarca bizim okuduğumuz zamanlarda sadece kitaplar vardı ve internet diye bir kavram yoktu. O zaman lar insanları tembelliğe yiten kavramlar nelerdi? Öğrencilerin birbirlerinin sorularında yardımcı olmaları onları tembelliğe mi yiter sadece? Peki siz bu sitenin nasıl bir sisteme sahip olduğunu biliyormusunuz? Gerçekten yorumunuz için teşekkürler fakat soruyu soran öğrenci soruyu cevaplayan öğrenci. Hangisi tembel? Ve sorularınızı devamlı sormak için puan kazanmanız gerektiğini biliyormusunuz? Puan kazanmak için de yardım! Sizce bu sistem hiçbirşey düşünülmeden sadece mi yapıldı zannediyorsunuz! Sanırım size tavsiyem biraz sosyal öğrenim hakkında bilgiler edinmenizdir bu arada sosyal öğrenim sosyal olduğu için facebook felan değildir hani oraları daha sık kullanıyoruz ya :)

Google'a birşey sorduğunda doğru cevaba ulaşana kadar gezdiğiniz 10larca site ve okuduğunuz 100lerce yorumun katacağı şey ile dondurmanın erimesininin fiziksel yada kimyasal olduğunu öğrenmek üzere alacağınız tek kelimelik yada cümlelik cevabı nasıl bir tutabiliriz :)

Bilgi internette yada kitaplarda, orada bir yerlerde duruyor ve öğrenci bu bilgiyi edinmek üzere çaba harcamalı, araştırma yapmalı. Bu yapacağı araştırma süresince edineceği bilgiye ek olarak 100lerce farklı bilgi edinir, neyi nerede araması gerektiğini öğrenir. Bu uygulama ile ise sadece ödevini başkasına yaptırmış olur :) Emek harcanarak edinilen bilgi ile hazır edinilen bilginin hafızadaki kalıcılığı bir değildir.

Öğrencilerin birbirlerine birşeyler sorması elbette önemlidir ama bu tür uygulamalar sonucunda öğrenciler hazıra alışıp bilgiye nasıl ulaşılacağını öğrenemiyorlar. Bilgiye nasıl ulaşılacağını bilmek, birşeyler bilmekten çok daha önemli ve değerlidir.

blkmrc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne güzel söylemişsiniz. Bilgiye nasıl ulaşılacağını bilmek birşeyler bilmekten daha güzeldir diye! İnternet ortamında lütfen ödev sitelerine bakınız. Ders kitaplarının cevaplarını veriyorlar. Bunlar o kadar çok fazla ki artık. Ben bizim sistemimizi övmek göklere çıkarmak istemiyorum. Elbette yıllardır forumlardaysınız her ne kadar kontrol etmeye çalışsan da illaki çürük meyveler olur. Spamlar olur birşeyler olur. Bizim sistemimizde en iyisi en hızlısı kazanır. Bir soruya en fazla 2 cevap verilebilir. En hızlı ve en iyi 2 cevap. Bunlar moderatörlere bildirilmesi halinde kontrol edilir bildirilmeyen ise arşiv çalışmalarında ele alınır. Kontrol ettiğimiz sorularda internetten alıntı cevaplar, başkasının cevabını kopyalaşmış olanlar, kitap sayfalarında ki cevaplar istenen sorular direk kaldırılıp bunları yayınlayanlar uyarı almaktadır. Uyarı sayınız 3 ise 5 saat hiç birşey yapamazsınız her bir uyarınız için daha fazla süre ve puan kaybı. Yani bu sistem için o kadar çok kafa patlattık ki daha iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Sadece Türkiyede değil 17 ülkede hizmet yapıyoruz. Ve amacımız öğrencilerin internet alışkanlıklarını eğitim ağırlıklı yapmak. Ve dediğiniz gibi en az o bilgiyi bulana kadar 10 site gezersiniz. Sizde ana sayfada dururken ortalama 21 sn yede 1 soru sorulduğu göz önüne alındığında kaç tane soru geçer gözünüzün önünden ve ilginizi çekecek illaki sorular olur. Bu uygulamalarıda yaptık ki eğer yoldaysan, otobüsteysen aklına bir şey takıldıysa paylaş birisi sana yardım etsin. Bunu karma gibi düşünün. Bu gün siz birisine yardım ederseniz bu mutlaka size döner.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Faydası yok demiyorum, vardır mutlaka ama nasıl ödev siteleri suistimal ediliyorsa bu tür uygulamalar da suistimal edilecektir.

Diğer bir nokta ise bilgiye ulaşma konusunda soru sorup eliniz kolunuz bağlı beklemek dışında yapacak birşeyiniz yok, bekle ki birisi size cevaplama zahmetinde bulunsun, adamın keyfine kalmış. Ama eğer araştırma yapıyorsanız herşey sizin elinizde, olay sadece gidip onu bulmakta. İnternet günümüzün en büyük bilgi bankasıdır, barındırdığı çokça kirli bilgi içerisinden doğrusunu bulabilmeyi başarmak büyük meziyettir, gelecek nesiller için belkide en az mesleklerinde iyi olmak kadar önemli olacaktır. Çünkü bilginin katlanarak arttığı bir dönemde herşeyi bilmek yada herşeyi bilen birini bulmak kolay olmayacaktır. Ama interneti ve bağlantılı diğer bilgi kaynaklarını iyi kullanabiliyorsanız, doğru cevabı alabilmek için sormanız gereken soruyu biliyorsanız, öğrenmişseniz önünüzdeki tüm engeller kalkacaktır.

Milli eğitim sistemi olarak dünyanın gerisinde olduğumuz konuların başında araştırmasını bilmeyen, ezberci, hazıra alışmış nesiller yetiştirmemizdir.

blkmrc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnternet üzerinde araştırma yapıp bulamadığınız hiç bir konu olmadı mı ? Eminim olmuştur.

Diğer bir nokta ise bilgiye ulaşma konusunda soru sorup eliniz kolunuz bağlı beklemek dışında yapacak birşeyiniz yok, bekle ki birisi size cevaplama zahmetinde bulunsun, adamın keyfine kalmış.

Sistem tamamen sosyal oyun mantığında çalışır. Soru sorduğunuzda puan kaybeder cevapladığınızda puan kazanırsınız. Puanınız yoksa soru soramazsınız.

toptr.png

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İlgimi çekti konu ve siteye girdim.
Soru:"Matematik performans için acill lazım saçma sapan şeyler yazanı şikayet ederimAğırlık ortalaması 70 kg olduğu 4 kişilik bir gurpdan bir kişi ayrılırsa kalanların ağırlıkortalaması 60 olduğuna göre guruptan ayrılan kişinin ağırlığı KAÇ KG kg dir?"
Biri de cevap vermiş : 100 kg cevap
70x4=28060x3=180280-180=100

Çocuk alacak bunu deftere yazacak. Nereden ne geldi ne oldu anlamayacak. E fayda mı oldu şimdi?
Tamam deseniz kaynak arayanlara taranmış kaynak kopyaları var veya hocalardan ücretsiz ders anlatım videoları online testler vs.. ama bu türlüsü faydadan çok zarar getirir. İki gün sonra da yardım etmeden soru sormak için gold al der paraya bağlanır belkide. neyse..

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Teknolojinin geldiği nokta günümüzde yadırganamaz.

Elbette öğrenciler bilgiye ulaşmada interneti kullanacaklardır.

Burada mesele şudur. Modern öğretim sistemlerinde öğretmen öğretici değil rehberdir, öğrencinin doğru bilgiye nasıl ulaşabileceğini öğreten ve bu konuda öğrencilere yardımcı olan kişidir.

Öğrenci bilgiye kendisi ulaşarak bilginin daha kalıcı olması sağlanır.

Sorun şurada ki öğrencinin internette doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak gereklidir zira internet bir bilgi çöplüğüdür doğru bilgiye ulaşamayan öğrenci yanlış bilgiler edinerek daha sıkıntılı bir duruma düşebilir.

Burada öğretmenlerin de iyi bir şekilde yetiştirilmesi gerekiyor.

Öğrenci arama motorlarında doğru anahtar kelimelerini girmeyi öğrenmelidir.

Çıkan sonuçlardan ilk siteyi direk açmak yerine aradığı bilginin ne tür bir sitede olabileceğine dair belli bir öngörüye ulaşmış olması gerekir.

Ulaştığı bilginin doğruluğunu birden fazla kaynaktan araştırmalar yaparak test etmesi gerekir.
Aynı bilginin c/p şekilde birden çok sitede olması onun doğur olduğu anlamına gelmez, aynı bilginin farklı şekillerde, farklı kişiler tarafından onaylanmış olması gerekir.

Bunlar en temel bilgiler. Daha bu işin bir çok detayı vardır. Arama motorları ile kütüphanelerin elektronik kitaplarına ulaşıp oradan istenilen bilgiye ulaşmanın öğretilmesi gibi...

Yukarıdaki siteler ise doğruluğu tartışmalı bilgileri hemen öğrencinin önüne koyarak kişinin araştırma yapmasını ve bu araştırma sırasında bilgiyi beyninde işleyerek kalıcı hale getirmesini engelliyor.

Öğrenci bir bilgiyi bir çok kaynaktam araştıracak, onları okuyacak, değerlendirecek ki kalıcı olsun. Aksi takdirde şunun cevabı nedir diye sorup karşısına konulan hazır cavıbı almakla bilgi kalıcılığı sağlanamaz.

blkmrc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten çok olumsuz yaklaşıyorsunuz. Siz birisinin cevabını bu şekilde çözseniz bu kişide bu cevabı anlamaz ise sizinle iletişime geçmesi için chat özelliği var. Oradan iletişime geçerek arkadaşlarına nasıl çözdüğü konusunda açıklama yapıyor. Bana sadece şunu söyleyiniz ki Türkiye de bulunan eğitim sitelerinden kaç tanesinin özel ders mantığı adı altında çalışıp saat ücretleri 40 ila 90 tl arasında değişiyor. Ben size söyleyim hemen en büyük gördüğünüz en başarılı gördüğünüz sitelerin hepsi paralı. Biz de gold ya premium mantığı yok. Biz coğrafik sınırları kaldırdığımız gibi aynı zamanda herkesinde eşit olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Sayın yorumcu arkadaşımız size teşekkür ediyorum. Bu bir sosyal sorumluluk projesi gibi düşünün biz sizden yada başka hiçbir yerden para almıyoruz. O zaman sizde açıklayın bunu bir çocuğa yardım ediniz. Birisine yardım etmek kadar güzel bir duygu varmıdır?

blkmrc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler daha iyisini yapmak için devamlı olarak çalışmaktayız. Tabi bunun için en güzel yardım kullanıcılarımızdan ve siz değerli yorumculardan gelecek geri dönüşümlerdir.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Gerçekten çok olumsuz yaklaşıyorsunuz. Siz birisinin cevabını bu şekilde çözseniz bu kişide bu cevabı anlamaz ise sizinle iletişime geçmesi için chat özelliği var. Oradan iletişime geçerek arkadaşlarına nasıl çözdüğü konusunda açıklama yapıyor. Bana sadece şunu söyleyiniz ki Türkiye de bulunan eğitim sitelerinden kaç tanesinin özel ders mantığı adı altında çalışıp saat ücretleri 40 ila 90 tl arasında değişiyor. Ben size söyleyim hemen en büyük gördüğünüz en başarılı gördüğünüz sitelerin hepsi paralı. Biz de gold ya premium mantığı yok. Biz coğrafik sınırları kaldırdığımız gibi aynı zamanda herkesinde eşit olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Sayın yorumcu arkadaşımız size teşekkür ediyorum. Bu bir sosyal sorumluluk projesi gibi düşünün biz sizden yada başka hiçbir yerden para almıyoruz. O zaman sizde açıklayın bunu bir çocuğa yardım ediniz. Birisine yardım etmek kadar güzel bir duygu varmıdır?

Biraz sert eleştirmiş olabilirim , ortada bir emek var. İtirazım bunu "Eğitimi Zirveye Taşıyacak" proje olarak lanse etmeniz ki bunun açıklamalarını zaten yaptım :)

Birisine yardım etmek kadar güzel bir duygu varmıdır?

Evet birisine yardım etmek güzel bir duygudur ama bazen yardım ettiğimizi sanarken aslında ona kötülük yapıyoruzdur.

Balık yemeyi değil balık tutmayı öğretmek gerektiği kanısındayım :)

blkmrc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Balık yemeyi değil balık tutmayı öğretmek gerektiği kanısındayım
001_smile.gif

Güzel bir kanı tabiki. Ben ise ikiside olabilir diye düşünüyorum. Örneğin eğer balık yemeyeceksen neden tutacaksın. Balığı yiyeceksin daha sonra mecbur tekrar tutmalısın. Ne yemeden tutmayı nede tutmadan yemek anlamsız olur. Zaten para ile satın alma kısmını geçtik o muhabbetimizde bile yok :) Ama çok teşekkür ederim keşke uygulamayı indirseniz şurda teknik aksaklıklarınız var deseniz sitenize baktık şunları da böyle yaparsanız daha güzel olur deseniz hem birlikte balık tutmayı hemde tuttuğumuz balıkları yesek çoğul oldu bakın o zaman daha güzel bir konsept oluşturulabilir. Benim uygulamayı burada paylaşma isteğim sizlerin daha çok teknik konularda daha göze çarpan hataları görüp bizleri uyarmanızdı ama iş biraz farklı bi konuya saptı. Ama önemli olan eğitimse tartışmaya açık olmalı birbirimizi dinlemeli görüşlerimize saygı göstermeliyiz benimsemesek bile. Teşekkürler

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bence güzel olmuş.

Hazıra yatmakla bunun bir ilgisi yok bence. Eğer varsa bile en azından aynı dersanelerde olduğu gibi öğrenciyi derslerle, sorularla daha fazla haşır neşir hale getirip olayı bir yarışma haline geitiriyor oluşu güzel.