Eğitim sistemi sizce nasıl

ugureryavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
430
Bence çok yanlış mesala bir sınıfta geleceğin sanatçıları,müzisyenler oluyor.Ama bizim eğitim sistem bizi soru çözme makinası olarak görüyor.Kim o soruları çözemezse atılıyor.Bence kişinin yeteneklerine bakılmalı ne yapmaktan zevk aldığına bakılıp ona göre bir yol çizilmeli.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Bencede eğitim sistemi kötü ve adaletsiz ama sınav konusunda başka alternatif yok. Herkesin yetenekleri farklı. O zaman yüzlerce varyasyon oluşur. Buda okul ve üniversite yerleştirmelerinde karışıklığa yol açar. Yeteneklere göre sınıflandırma yapılacaksa 2 tane ana yetenek belirlenmesi gerekir. Mesela Sayısal anlamda ve sözel anlamda yetenekleri 2 ana maddede sınıflandırmak gerekir. İşte o zaman işler rayına oturur. Zaten bu sınıflandırma ilkel anlamda var ama yetersiz. Özet olarak günümüzde eğitim sistemi bariz bir şekilde: Ç Ö P

RedXq0

Asistan
Reaksiyon puanı
240
Bence çok yanlış mesala bir sınıfta geleceğin sanatçıları,müzisyenler oluyor.Ama bizim eğitim sistem bizi soru çözme makinası olarak görüyor.Kim o soruları çözemezse atılıyor.Bence kişinin yeteneklerine bakılmalı ne yapmaktan zevk aldığına bakılıp ona göre bir yol çizilmeli.
yAW YeĞeNim EğİTim SisTemİ MüKKeMmEl

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
10 yılda liseye geçiş sınavları 3 kez değişti. Eğitim sisteminin durumu ortada.

Timurid

Profesör
Reaksiyon puanı
832
Bence kötü ama bundan yaklaşık 2 sene önce dersteyken hoca bize eğitim sistemi nasıl iyi mi diye sormuştu bende kötü demiştim hoca beni disipline vermişti :D :D :D

RedXq0

Asistan
Reaksiyon puanı
240
Ya şaka bir yana Eğitim sistemi.Torpile,ezbere dayalı her ne kadar eğitimde ezber yoktur deselerde vardır.Ezberledikçe kalıcılaşır ve öğrendiğini iddia ederler bence öğrenmek bu değildir.

Metnine gelirsek olay öyle değil herkesin özelliği o kadar belli değildir.Senin dediğin çok surrealist bir düşünce

RedXq0

Asistan
Reaksiyon puanı
240
Kötü.
Eğitimde amaç bir takım kurum ve mercilere para kazandırmak değil geleceğe yön vermek olmalı.
Buna çok güzel bir örneğim var.

Özel okullarda aileler eğitimi para karşılığında alabileceğini(Bakkaldan ekmek almak gibi) yani para verdiler diye çocuklarının dahi olacağını sanıyor(Bazı kesimler).

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Buna çok güzel bir örneğim var.

Özel okullarda aileler eğitimi para karşılığında alabileceğini(Bakkaldan ekmek almak gibi) yani para verdiler diye çocuklarının dahi olacağını sanıyor(Bazı kesimler).
Devlet okullarının durumundan dolayı özel okula yolluyorlar. Adrese göre öğrenci alan liselerde öğrenci yoğunluğu çok fazla. Çocuğu sınav ile yerleştirmeye hak kazanamadıysa maddi durumu yetiyorsa özel okula gönderiyor.

RedXq0

Asistan
Reaksiyon puanı
240
Devlet okullarının durumundan dolayı özel okula yolluyorlar. Adrese göre öğrenci alan liselerde öğrenci yoğunluğu çok fazla. Çocuğu sınav ile yerleştirmeye hak kazanamadıysa maddi durumu yetiyorsa özel okula gönderiyor.
Ben bununla ilgili bir şey demedim.