Edebiyat öğretmenliği hakkında...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pakize
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pakize

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğine bakış açınız nedir?

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
iyi hoş ama yalnız milli eğitimde ataması azdır:)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Saygınlığı olan bir bölüm..Ayrıca bir daha okusam seçeceğim bölüm..

Açıköğretim fakültesinde bu bölümü açmaları ise bölümü okuyanlara haksızlıktır.

Türk Dili Ve Edebiyatı Aıköğretimle verilebilecek kadar basit değildir.

atlantisprensi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Okunabilecek en güzel bölümlerden biridir. Hem para kazandırır hem genel kültürü yüksek bir insan yapar. (Kapıyı açar gerisi sana kalmıştır.) Tavsiye ederim. Öğretmenlikte de prestiji en yüksek bölüm edebiyattır.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bence her bölümün kendine göre biz güzelliği vardır.Haliyle bazıları kişiliğine ve yeteneklerinize daha uygundur.Bu durum işinizi tüm zorluklarıyla zevkle başetmenizi sağlıyor.Ama Türkiye şartlarında kendinize uygun mesleğe yönelirseniz işsiz kalabilme rsikiniz vardır.Dolaysıyla Türkiyenin en iyi üniversitesi ve bölümünü bitirin iş bulamıyorsanız ne yazık ki o bölümün de pek değeri kalmaz.
Edebiyat ve güzel bir sürü bölüm için durum böyledir.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
"Hiç sevmem, çok gıcığımdır, nefret ederim hatta tiksinirim. Birini gördüğümde boğasım gelir canını alırım vs vs."

Uzun bir zaman sonra karşılaştığım eski bir arkadaşımın laflarını yazdım. Kendisi edebiyat öğretmeni olmuş. Bir gün iki öğrencisinin konuşmasını duymuş.

Tahmininiz doğru. Yukarda yazdığım gibi konuşmuşlar. Çok zoruna gitmiş ve mesleği bırakmış.

Bu konuda şansız iki bölüm var. Biri Edebiyat diğeri Felsefe. Edebiyat pek sevilmez feslefecilere ise deli gözü ile bakılır. Aslında çok değerli iki bölüm :)

PROVDR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kusura bakmayın saygısızlık ta etmek istemem ama en gıcık öğretmen profilini çizer,
sayısalcılar için tabi...
birsürü yazarın düşüncelerini öğrenirsiniz ama sizden düşünmenizi istemezler,
ben öğretmen olsam ya kimya yada fizik hocası olmak isterdim...

crx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Okunabilecek en güzel bölümlerden biridir. Hem para kazandırır hem genel kültürü yüksek bir insan yapar. (Kapıyı açar gerisi sana kalmıştır.) Tavsiye ederim. Öğretmenlikte de prestiji en yüksek bölüm edebiyattır.

öğretmen olmasak inanacağız :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338

Arkadaşım şöyle bir sana hoooop demek istiyorum...

Açık Öğretimde bir çok ıvır zıvır bölüm var...

Ancak bir de İÖLP yani İngilizce Öğretmenli Lisan Programı var...
Oradan mezun olan öğrenciler Örgün öğretimden mezun olan öğrencilerden farkı yoktur...

Üstelik İÖLP açık öğretim fakültesine bağlı olduğu halde dersleri aşırı zordur ders geçme notu 70tir...

İÖLP de verilen İngilizce Öğretimi hakkında bu alanda bilgisi olan herkes bu bölümün hiç de başarısız bir bölüm olmadığını söylerler...

Çünkü bu bölümde Sınavlar çok zor olduğu için hocaya yalakalık yaparak geçmen imkansız...
notun yetmediği yerde hocam bir ödev verin geçeyim demekle notunu yükseltemezsin 69 alır bir sene sınıf tekrarı yaparsın...

O yüzden İÖLP öğrencileri kendilerini aşırı derecede geliştirirler... Hem öğrenci olurlar hem kendi öğretmenleri...

Lütfen Açık Öğretim diye küçümseme yoluna gitmeyelim...

Bilmiyorsak ön yargılarımızla laf atmayalım...

Bu gün açıköğretim İngilizce öğretmenliği mezunlarının bir çok üniversitenin ingilizce öğretmenliği mezunu öğrencilerinden daha iyi eğitimli daha donanımlı olduğunu ufak bir araştırmayla öğrenebilirsin...

Açıköğretim ingilizcenin ne kadar zor eğitimin ne kadar sıkı ve kaliteli verildiğini açıköğretim öğrencilerine değil normal Örgün okuyan ingilizce öğretmenliği öğrencilerine sor...

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50

Açık ögretime basit insanlarmı giriyor demek istiyorsun?

ktohan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Konu amacından çıkmış yazık.
Sadece edebiyat nasıl bir bölümdür diye sorulmuş.Örgün ile açıköğretim tartışması çıkmış.Çocuk sorduğuna pişman olmuştur:D
Bende bir fikir vereyim.Ana branşlardandır, öğretmenlikler içinde en fazla ihtiyaç olanlardan.Şöyle düşünelim bir tarih öğretmeninin yettiği bir dersaneye ya da okula bir edebiyatçı yetmez.
Geleceği her zaman parlak olan bir bölümdür.
Yeter ki onu kullanmasını bil!

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Aklın ve imkanın varsa öğretmenlik okuma derim. :D
Yeteneğin varsa sonuna kadar git ama. :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Hayalimdeki bölümdü valla. :)

Ama lise yüzünden o bölümü okumam imkansızdı. Biz de İşletme Bölümünü bitirdik ne yapalım. :D

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Lise zamanında Edebiyat bölümüne ilgim vardı. Ama o bölümü okumak kısmet olmadı. Saygı değer bir bölüm.
Hayranı olduğum öğretmenimin branşıydı. Bilgisine,kültürüne hayrandım. Haylaz sınıfımıza kişiliği ile dersi sevdiren biriydi. (Şimdi iş arkadaşım olduğu için çok keyifliyim. :))

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Edebiyat'ı Çok pasifleştirdiler Genellikle eskiden Sosyal bölümlerde rağbet görüyordu şimdi o bölümleri iyice pasif hale getirdiler elindeki bütün meslek seçeneklerini kaldırdılar Böle bir eğitim anlayışımız var işte Bu ülkeye sosyalcide lazım ama sosyal bölümleri iyice bitirmeye çalışıyorlar

MuratSelim

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Edebiyat öğretmenliği iyidir Dil ve Anlatım'a bakılırsa ama ben öğretmen olmak istesem Tarih öğretmeni olmayı isterdim.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
"Saçını Çok Tarama Kel Kalırsın Öğretmen Olma Aç Kalırsın."

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
öğrencilerin -benim gibi- hiç sevmediği hatta sırf bunun için sayısal seçmesine neden olan ders.ama ilgisi olan için güzel bir ders.mesela benim ablam sözelci ben sayısal :).yerleşme puanı çok yüksektir ama ataması yok.ilerde senin için sorun olabilir.

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Öğrenci gözüyle;
Acilen kaliteli öğretmenlerin gelmesi gereken bir ders,dersi terk etmek yerine konuşanları atmayı tercih etmeyenler kadrolaşmış...