Ebay'den yaptigim alışveriş hakkında.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Meanrly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Meanrly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün ikindi vakti saat 4 te bir alışveriş yaptım ve bir nedenden dolayı saat 7 de satışı iptal etmesi için satıcıya mesaj gönderdim. Ancak gece 4 te kargo yola çıktı ve bu sabah 7 de satıcı bana şu mesajı yolladı.

Dear sir ,
Tks a lot very much for your message.
I have issued the refund back to you and please check it.
And please do as you promised to repay me when you receive the package later .
Doing business is not easy for us and hope you can understand and support our ebay account.

Anladığım kadarıyla parayi iade edecekler ancak (söz verdiğim gibi?) tekrar ödememi istiyorlar.. ne yapmak lazım?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
kargoya verilmişse ürün yapacak bişey yok artık. eline ulaşmasını bekleyeceksin. istersen geri gönderirsin ama dünya kargo parası ödemek zorunda kalırsın. adam sanırım diyorki sana paranı şimdi vereyim, ürün eline geçerde beğenirsen parayı bana o zaman öde. neden öyle bişey demiş anlamadım. tam olarak onu mu demiş onu da anlamadım :)

ama dediğim gibi kargo yola çıkmış artık. bence ne parayı sana iade etsin, ne de sen sonra başka para yatır. ürün ne aldıysan kullan gitsin :)

Meanrly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Satici belirttiği gibi parayı iade etmis. Ben mesajımda sadece ürünü iptal etmesini istemiştim. Bana kalirsa sırf 5 yıldız alabilmek için parayi tekrar bana göndererek cilve yapıyor. Parayı geri yolladiktan sonra satıcıya 3 yıldız verecegim. Çünkü mesajımi erken gorseydi satışı iptal edebilirdi. teşekkürler değerli mesajın ıcın.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Satici belirttiği gibi parayı iade etmis. Ben mesajımda sadece ürünü iptal etmesini istemiştim. Bana kalirsa sırf 5 yıldız alabilmek için parayi tekrar bana göndererek cilve yapıyor. Parayı geri yolladiktan sonra satıcıya 3 yıldız verecegim. Çünkü mesajımi erken gorseydi satışı iptal edebilirdi. teşekkürler değerli mesajın ıcın.

3-4 sene öncesinde ben de ebay dan bir kaç alışveriş yapmıştım. işte hep böyle can sıkıcı şeyler yaşandığı için şuan sadece amazondan alışveriş yapıyorum. bazı ürünlerde ebaydan 3-5 dolar daha pahalı oluyor ama ebaya göre amazon aşırı güvenli ve profesyonel olduğu için orayı tercih ediyorum (tabi bazı ürünlerde de amazon ordan ucuz oluyor). ürün kargolanmadan önce iki tıkla siparişi iptal edebiliyorsun mesela.

Meanrly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amazon da ücretsiz kargo için 35 dolar sınırını aşmak gerekiyor ve bu sadece bazı ürünler için geçerli. Ayrıca Amazon ürünleri daha çeşitli ve dediginiz gibi daha güvenli. İhtiyaca göre ebay için sağlıklı bir alternatif olabilir.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Amazon da ücretsiz kargo için 35 dolar sınırını aşmak gerekiyor ve bu sadece bazı ürünler için geçerli. Ayrıca Amazon ürünleri daha çeşitli ve dediginiz gibi daha güvenli. İhtiyaca göre ebay için sağlıklı bir alternatif olabilir.

amazon'da ücretsiz yurtdışı kargosu yok. kaç doları aşarsan aş :)

sitede yazan 35 dolar üstü sadece amerikada geçerli.

Meanrly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sadece amerikada geçerli olduğunu bilmiyordum.

Ancak bu durumda eBay e gore 3-5 dolar farkla olmuyor sanırsam. Malum kargo ücretleri genelinde yüksek.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Sadece amerikada geçerli olduğunu bilmiyordum.

Ancak bu durumda eBay e gore 3-5 dolar farkla olmuyor sanırsam. Malum kargo ücretleri genelinde yüksek.

2 hafta önce Evga psu aldım Amazondan. ürün 39 dolar artı 14 dolar kargo ücretiyle 53 dolara geldi. aynı ürün ebayda 75 dolar artı 30 dolardan fazla kargo ücreti var. çinden gelen ufak tefek ürünlerde ebay avantajlı gerçekten ama bu tarz şeylerde kargo ücreti dahil durumda bile amazonda çok daha uygun oluyor.

kargo ücretleri eşyanın boyutuna göre değişiyor. harddisk gibi ürünlerde 5 doalar seviyesinde. geçen hafta puma krampon siparişi verdim, 10 dolar kargo aldılar, 26 dolar da kramponun kendisi, 100 tl ye geldi. ebayda kargo ücretsiz hali daha pahalı.

Meanrly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet. Ben Amazon kargo fiyatlarının genellikle 20-30 dolar üzerinde olduğunu düşünüyordum. Amazondan almanın avantajlı oldugu durumlarda varmış. Birkaç kere "ulkeme gonderilmiyor" yazısı ve 30dolar kargo ücreti görünce önyargıya kapilmisim. Birdahakine istediğim bir ürün için amazon fiyatlarına da bakmam daha sağlıklı olur. Teşekkürler [emoji41]