EBA Ve Zoom İçin Teknik Destek

Onur_0168

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Merhabalar arkadaşlar ailemden bir kişi eski bilgisayarını bana verecek bana bilgisayarın özelliklerinin ekran resmini attı şimdi bu bilgisayara en uygun işletim sistemi ne yükleyebiliriz acaba Eba ve Zoom uygulamalarını kaldırması için Windows 7,Windows 8,Windows 10 var benim bildiğim başka işletim sistemleri var mı bilmiyorum en fazla hangi sistemi yükleyebiliriz ve format gerekli midir lütfen cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler:)

Ekli dosyalar

• DA35BFC8-DB9A-49FD-BFF8-C684FC179136.jpeg
    DA35BFC8-DB9A-49FD-BFF8-C684FC179136.jpeg
    61.5 KB · Görüntüleme: 538

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254
Merhabalar arkadaşlar ailemden bir kişi eski bilgisayarını bana verecek bana bilgisayarın özelliklerinin ekran resmini attı şimdi bu bilgisayara en uygun işletim sistemi ne yükleyebiliriz acaba Eba ve Zoom uygulamalarını kaldırması için Windows 7,Windows 8,Windows 10 var benim bildiğim başka işletim sistemleri var mı bilmiyorum en fazla hangi sistemi yükleyebiliriz ve format gerekli midir lütfen cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler:)
Windows 7 Starter ya da Home Basic kurabilirsiniz. :)

Onur_0168

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Windows 7 home basic en rahatı olur.
Hocam ben şimdi bilgisayardan pek anlamıyorum da Eba ve Zoom’da kasma ve donma yaşamaması lazım şimdi bunu format ve işletim sistemi yükleme kaç lira alıyorlar piyasası nedir bilmiyorum da bir de Windows 8 kaldırmaz mı acaba ?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254
Hocam ben şimdi bilgisayardan pek anlamıyorum da Eba ve Zoom’da kasma ve donma yaşamaması lazım şimdi bunu format ve işletim sistemi yükleme kaç lira alıyorlar piyasası nedir bilmiyorum da bir de Windows 8 kaldırmaz mı acaba ?
Kaldırmıyor.

Onur_0168

Asistan
Reaksiyon puanı
93
RAM yükseltmek şartıyla mı yoksa normal şekilde kurulabiliyor mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

RAM yükseltmesi vs. yapamazsın büyük ihtimalle. Giriş seviyesi bir anakart ise 2GB destekliyordur maksimum.
Hocam kızgın atmayın dediğim gibi pek anlamıyorum bilgisayardan?Sizlerin yardımı ile bir hal çaresine bakacağım? Piyasası nedir peki bu işlerin?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254

Hocam kızgın atmayın dediğim gibi pek anlamıyorum bilgisayardan?Sizlerin yardımı ile bir hal çaresine bakacağım? Piyasası nedir peki bu işlerin?
PLGA775/LGA775 sistemlerin piyasası ucuzdur ama değmez yatırım yapmaya. Windows 7 Starter SP1 kurun.

Bu, dediğim soketlere sahip Intel CPU'ların mobil versiyonu. :)

Onur_0168

Asistan
Reaksiyon puanı
93

Tamam hocam şimdi anladım RAM yükseltmesi yapamazsınız dediniz tamamdır o zaman şansımızı fazla zorlamayalım.

Tamam hocam şimdi anladım RAM yükseltmesi yapamazsınız dediniz tamamdır o zaman şansımızı fazla zorlamayalım.
PLGA775/LGA775 sistemlerin piyasası ucuzdur ama değmez yatırım yapmaya. Windows 7 Starter SP1 kurun.

Bu, dediğim soketlere sahip Intel CPU'ların mobil versiyonu. :)
SP 1 ne oluyor peki bir de mobil versiyonu ne alaka onu anlamadım

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254

SP 1 ne oluyor peki bir de mobil versiyonu ne alaka onu anlamadım
Laptop işlemcisi sizinki ondan dedim mobil diye. SP1 ise Service Pack 1 demektir. Güncelleme yani. Bu güncelleme yüklü Windows 7 Starter kurmanız lazım. :)

Onur_0168

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Laptop işlemcisi sizinki ondan dedim mobil diye. SP1 ise Service Pack 1 demektir. Güncelleme yani. Bu güncelleme yüklü Windows 7 Starter kurmanız lazım. :)
Windows 7 home basic de olabilir bir danışırım bilgisayarcılara ne kadar alıyorlar bu işlem için?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254
Windows 7 home basic de olabilir bir danışırım bilgisayarcılara ne kadar alıyorlar bu işlem için?
50TL alıyorlar genelde ki bu gereksiz yüksek bir fiyat. Kendiniz YouTube'dan format videolarını izleyebilirsiniz. :)

Onur_0168

Asistan
Reaksiyon puanı
93
50TL alıyorlar genelde ki bu gereksiz yüksek bir fiyat. Kendiniz YouTube'dan format videolarını izleyebilirsiniz. :)
Format belki uğraşıp yaparım da Windows 7 home basic’i nasıl yükleyebiliriz o muamma ?

567914

Asistan
Reaksiyon puanı
178
Microsoft Windows 7 Starter x86 kurar ve gereksiz proramları silerseniz sistem daha rahat çalışacaktır.

Onur_0168

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Microsoft Windows 7 Starter x86 kurar ve gereksiz proramları silerseniz sistem daha rahat çalışacaktır.
Nasıl yani neyi yanlış yazdınız ben Windows 7 home basic’i nasıl kuracağım kurabilir miyim bilgisayarcıya gitmek şart mı?

DeepLearning

Öğrenci
Reaksiyon puanı
42
zoom sıkıntı çıkarabilir

Onur_0168

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Son düzenleme:

DeepLearning

Öğrenci
Reaksiyon puanı
42
Bu haliyle kullanmayacağım tabi Windows 7 kuracağım da kendim yapamam herhalde nasıl yapabilirim fikri olan var mı tabi bir de format atılacak?

Eba ve Zoom kaldırır mı Windows 7 kurarsam?
evet windows 7 de çalışır.

Bu haliyle kullanmayacağım tabi Windows 7 kuracağım da kendim yapamam herhalde nasıl yapabilirim fikri olan var mı tabi bir de format atılacak?

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
En basit temel win7 yeterli oluyor. Biz aylardır sıkıntısız kullanıyoruz. Paradan sıfır atılmadan önce almıştık canavarı.
Zaten güvenlik duvarı, antivirüs filan olunca sıkıntı çıkarıyor.
Eba için zoom kurmaya gerek yok. Eba canlı ders kurulması yeterli.
Zaten zoom da sıkıntı çıkarmaz. Kamera 360p olsun yeter. Zaten yasak çoğu zaman. Mikrofon şart.

Onur_0168

Asistan
Reaksiyon puanı
93
En basit temel win7 yeterli oluyor. Biz aylardır sıkıntısız kullanıyoruz. Paradan sıfır atılmadan önce almıştık canavarı.
Zaten güvenlik duvarı, antivirüs filan olunca sıkıntı çıkarıyor.
Eba için zoom kurmaya gerek yok. Eba canlı ders kurulması yeterli.
Zaten zoom da sıkıntı çıkarmaz. Kamera 360p olsun yeter. Zaten yasak çoğu zaman. Mikrofon şart.
Teşekkürler bu arada canlı dersleri zoom üzerinden yapacakmışız Eba'da sadece denk gelirse bakacağız arkadaş Windows 7 kaldırmaz demişti şimdi bu bilgisayar Windows 7'yi kaldırır mı ve zoom uygulamasını kasmadan çalıştırır mı?

DeepLearning

Öğrenci
Reaksiyon puanı
42
Teşekkürler bu arada canlı dersleri zoom üzerinden yapacakmışız Eba'da sadece denk gelirse bakacağız arkadaş Windows 7 kaldırmaz demişti şimdi bu bilgisayar Windows 7'yi kaldırır mı ve zoom uygulamasını kasmadan çalıştırır mı?

1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı 32-bit (x86) veya 64-bit (x64) işlemci.----1 gigabayt (GB) RAM (32-bit) / 2 GB RAM (64-bit)----16 GB kullanılabilir disk alanı (32-bit) / 20 GB (64-bit)----WDDM 1.0 veya daha yüksek sürümlü bir sürücüyle birlikte DirectX 9 grafik işlemcisi. bunları karşılaması lazım.