E3200 boşta 55 derece?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan physco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İşlemcide oc yok
fanı temiz
standart fan
fan 1700 devirlerde filan dönüyor
işlemci 55 dereceden aşağı inmiyor. Normali 30-35 dereceymiş galiba bi arkadaş 3.2 ghzde 50 derecede kullanıyormuş standart fanla. dün 2.8e çıkardım 70 derece gördüm sonra geri aldım ocyi. sıcaklığa hardware monitörle bakıyorum biostada aynı.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
fan ile işlemci arasında ki termal macunu kalıntılarını temizle, güzel bir şekilde tekrar sür. başka eksik görünmüyor.

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
termal macunum yok temizlersem macunsuz kalırım :)

---------- saat 23:27 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:30 eklenmişti ----------

şimdi söktüm macunu filan kontrol ettim macun normal işlemciye dokundum hiç öyle sıcak gelmedi hemende soğuyacak değil sensör bozuk olmasın

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Dostum işlemci,fan ve thermal macun üçlüsü çok önemlidir et ile tırnak misali oyüzden fanı söktüğün an macunun işi bitmiştir istersen hemen tak hemen çıkar özelliği kalmıyorki dağılıyor,zemini temizlersin macunu sürersin monte eder kullanırsın çoğu kullanıcı fanı söker macuna bile bakmaz ama sonra işlemci aşırı derecede ısınır bilgisayar beklenmedik tepkiler verir ama bu bilgisayarın suçumu hayır bilinçsiz kullanıcının suçu bunlara dikkat edersen sorun kalmaz.

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fanı çıkartınca macunun öldüğünü bilmiyordum o macun yalama oldu tak çıkar. şu 5 liralık macunlardan alsam işimi görürmü düşermi sıcaklık

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
piyasadaki her macun işini görür en iyisi ile en kötü arasında 2derece fark ediyor

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
benimde bir el atmam lazım işlemci sıcaklığına aslında.

2.2 GHz işlemci overlock ile 2.6'da çalışıyor. rolantta sıcaklık 44-45 derece. ve çok rahat 50'yi görüyor..

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Benim e 8400, 4.3 ghz'de 1.4 vcore ile şu anda baktım idle 33 derece. Var senin işte bir anormallik. Fan'ın tam temas edip etmediğini bir kontrol et. Bu arada ben stok fan değil ocz vendetta 2 kullanıyorum aynı olmaz elbet ama idle halde iken yine de 40 altı seyretmeli o cpu.

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fanı 2 3 kere kontrol ettim fanda sorun yok.macunu alıp deneyeceğim en yakın zamanda ama şimdi ekran kartıda 55 derece işlemcide ikisininde aliminyumuna dokunuyorum ekran kartı elimi yakıyor bi süre sonra ama işlemciyi hissetmiyorum. sensöründemi bozukluk var acaba. bide bu sensör işlemcinin içindemi yoksa fanın devresindemi

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
O da bir şey mi :D
ben kıştan beri 65-70 C'de kullanıyorum
E2140 :)
Macunu tam,fanı tertemiz,hava yolları ve giderleri tam
karnı tok altı pak ama hala 70 derece :D ben zaten bi kendi bilgisayrımı anlayamadım :D