E okul ve ie8 çözemediğim sorunu lütfen yardım edin....

azadcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar işletim sistemim windows 7 ve explorer 8 yüklü ama malesef devlet sitelerinden biri olan e okulda hata veriyor hata resimleri aşağıdaki linklerdedir lütfen bir bakın ve anlayan varsa yardım etsin ben bir türlü çözemedim..sorunu kısaca anlatayım e okulda tablolar oldukça büyük çıkıyor başka bir sayfadada diktörtgen şeklinde bir kısım sayfaya yapışıyo ve işlem yapılmıyor virüs falan yok..kesinlikle ie8 kaldır demeyin çok uğraştım sistemde gizli kaldırılamıyor..kaldırma programlarını denedim (your Uninstaller,Ashampoo,revo vs.) yardım edebilecek olanlara minnettar olurum..umarım konuyu doğru yere açmışımdır..
resim 1) http://img215.imageshack.us/img215/6788/ekranalnts1.png
bu resimde gereksiz bir diktörtgen yukarıda duruyor resmen sayfanın yarısını kilitliyor işlem yaptırmıyor...
resim 2) http://img204.imageshack.us/img204/8158/ekranalnts2.png
bu resimde de tablolar orjinalinden çok büyük ve orantısız çıkıyor kaymalar yaşanıyor... :clover:

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
adı üstünde devlet sitesi yenilemeleri için meb e söylemen lazım veya gerek

azadcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaç defa mail attık bize explorera mahkum etmeyin diye ama nafile..

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Opera ile gir. Opera kendini IE 6 olarak bile gösterebiliyor.

İşini göreceğini umarım.

Kolay gelsin :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
chrome ile bi dene işbankası ve kuveytturktede ie7 sürümü ile işlem yapmamızı istiyor ama chrome sorunsuz çalısıyor onla bı dene.. lakin sorun sende değil büyük ihtimal ie7 yada 6 ile sorun yaşamayacasın saçma sapan güvenlik bahanesi ile güncellemiyorlar sistemlerini..

azadcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

---------- saat 10:06 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:02 eklenmişti ----------

chrome ile bi dene işbankası ve kuveytturktede ie7 sürümü ile işlem yapmamızı istiyor ama chrome sorunsuz çalısıyor onla bı dene.. lakin sorun sende değil büyük ihtimal ie7 yada 6 ile sorun yaşamayacasın saçma sapan güvenlik bahanesi ile güncellemiyorlar sistemlerini..

Sevgili redfoks Dün chormeyide kurdum ama malesef oda tıpkı diğer tarayıcılar gibi sayfayı açmadı tahminin güncelleştirmelerle alakalı bir sorun olduğu..Çünkü win 7 ilk kurduğum bir ay hiç sorun yoktu bir kaç günceleme geldi böyle oldu ama enteresandır ben xp kullanırkende bu sorun oluşuyordu yani işletim sistemi ile alakalı olduğunu sanmıyorum ama xp bir ara ie 6 kullandığımda hiç sorun vermiyordu ne olduysa ie 7 ve ie 8 çıktı bende günceliyordum benim sistemde e okul böyle oldu...

---------- saat 10:11 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:06 eklenmişti ----------

Opera ile gir. Opera kendini IE 6 olarak bile gösterebiliyor.

İşini göreceğini umarım.

Kolay gelsin :)

sistemde opera yüklü dediğinizi daha önce çok denedim ama nafile "lütfen bekleyiniz işlem yapılıyor " diyor ama açmıyor açsa zaten her sitede exploreri çöpe atacam ama e okul ve bir kaç sitede daha gerekli oluyor...

azadcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yok mu yardım edecek bir arkadaş ortada çözüm bekleyen bir sorun var size önemsiz gelebilir ama bir fikir verin acil çözmem gerek...Bir tek bendemi böyle bu explorer..

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşım tam olarak sorunu anlayamadım ama sen yine de İE8 de CTRL tuşuna basılı tutarken mouse tekerleğini çevirmeyi dener misin ?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
İE8 de uyumluluk modu var.

tarayıcnın üst çubugunda bulunan bir simge.Ona basarak siteye girmeyi dener misin..

2hn2ywx.png

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Hem İE zorunluluğu koyup hem de CSS kasarlarsa normal
İE CSS kodlarında başarılı değil, ama siteyi yapanların bundan çok haberi yok gibi görünüyor.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ahh ah biz MEM sistemini kullanırken ne sancılar çekiyoruz bir bilseniz.

Her menüsü kriptolu maşallah:)

Sizin başınıza gelenler buzdağının görünen kısmı.

emrebilge

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım, Araçlar menüsü > Uyumluluk görünüm ayarlarına gir orayı karıştır işte tümü uyumlu olsun de orada senin ilacın. Oldu mu cevap yazarsan da kazanımımız olsun.

azadcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bütün cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim vallahi iki aydır bu işlem ile uğraşıyordum ne yaptımsa düzelmedi bende en son format attım istemeyerekte olsa yaptım çünkü yapılacak işlerim vardı şuan bir sıkıntım yok..konu formatla çözülmüştür...

fehmicaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın azadcan; ben de bir MEB mensubu olarak Müd. Yard. olarak çalışıyorum. Söyledikleriniz benim de başıma geldi. Ben çözümü şu şekilde buldum:
Araçlar/İnternet Seçenekleri/Gelişmiş/İnternet Explorer Ayarlarını Sıfırla Butonuna tıklayıp ayarları sıfırlıyoruz sorun çözülüyor. Kolay gelsin

azadcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın azadcan; ben de bir MEB mensubu olarak Müd. Yard. olarak çalışıyorum. Söyledikleriniz benim de başıma geldi. Ben çözümü şu şekilde buldum:
Araçlar/İnternet Seçenekleri/Gelişmiş/İnternet Explorer Ayarlarını Sıfırla Butonuna tıklayıp ayarları sıfırlıyoruz sorun çözülüyor. Kolay gelsin

Emin olun ki Fehmicaman bey o yoluda defalarca denedim ama malesef çözüm olmadı..Sonunda format attım ve kurtuldum şuan sorunsuz çalışıyorum ilginize teşekkür ederim iyi çalışmalar.