Bu konuyu okuyanlar

korhansuren

Öğrenci
Katılım
2 Mayıs 2016
Mesajlar
13
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
E-Okul Giriş sistemi ile öğrencilere ait not ve devamsızlık bilgilerine ulaşılabiliyor. Hazırladığımız bu makale detaylı bir şekilde E-Okul Giriş sistemini ve sistemde kontrol edebileceklerinizi anlatıyor.

E-Okul sistemi 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin eğitim yılı içerisindeki detaylarının takip edilebilmesi için hazırlanmıştır. E-Okul sistemi özellikle son yıllarda Türkiye'deki eğitim sisteminde görev alan en önemli araçlardan bir tanesidir.

img


E-Okul Giriş Sistemi ile Neler Kontrol Edilebilir?

E-Okul sistemi üzerinden öğrencilere ait olan yazılı ve sözlü notları, devamsızlık gün sayıları gibi birçok detayı takip etmeniz mümkün. İnternet aracılığı ile hizmet verilen paneldeki bilgiler, bilgileri kontrol edilen öğrencilerin öğretmenleri tarafından girilmektedir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde yalnızca not sistemi yer almamaktadır. E-Okul sistemi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlar hakkındaki sınav giriş yeri, sınav giriş belgeleri, sınav tarihi gibi birçok detaya kolayca ulaşılabiliyor.

E-Okul Giriş Sistemi Nasıl Kullanılır?

E-Okul sistemine giriş yapmak için gerekli olan adımlar şu şekilde;

- E-Okul sistemini kullanmanız için öncelikle E-Okul sistemi web sayfasına bağlanmanız gerekiyor.
- Sayfaya giriş yaptıktan sonra önünüze çıkacak olan panelde sizden öğrenciye ait TC Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul No bilgileri sorulacaktır.
- Bilgileri doldurduktan sonra sistem tarafından kontrol amaçlı belirtilen güvenlik kodunu da girdikten sonra yan tarafta bulunan "Giriş" butonu ile E-Okul sistemine giriş yapabilirsiniz.
- E-Okul sistemine bilgisayar üzerinden giriş yapılabilmesinin yanı sıra mobil bağlantı üzerinden de giriş yapılabiliyor.

Yukarıdaki makale de belirtmiş olduğumuz adımları takip ederek E-Okul sistemine sorunsuz şekilde giriş yapabilir ve kullanabilirsiniz. Sistemi kullanma ve diğer yaşadığınız sorunlar hakkında öğrencinin kayıtlı olduğu okul yönetimi ile iletişime geçebilirsiniz.
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Okul idaresi tarafından 'notların tamamlanması için son iki gün' yazısı çıktığında nasıl girilir peki? :)

MEB'in ne yapıp ne edip son 10-15 gün kala e-okul öğrenci girişini kapatması lazım. Hem öğretmenler hem öğrenciler sonra bir de veliler yüklenince sistem kaldırmıyor.
 

hanes

Asistan
Katılım
16 Ağustos 2016
Mesajlar
112
Reaksiyon puanı
12
Puanları
18
Yaş
29
Daha güçlü serverlar lazım devlet sitelerine aslında ama yararlı makale beğendim
 
Üst