E-Book Okuyucu Almak Şart!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Kimse, e-book okuyucuların kitapların yerine geçebilmesine ihtimal vermiyor fakat küresel ısınmayı engellemek için e-okuyucu kullanımının yaygınlaşması şart.

Kitapların dünya tarihindeki önemi ve saygınlığı büyük. yüzlerce yıldır, tarih bilgimizi kitaplar sayesinde genişletebiliyoruz. İnsanlık tarihinde bu kadar köklü geçmişe sahip olup hala kullanılan nadir teknolojilerden biri diyebiliriz. Son günlerde ise çeşitli firmaların elektronik okuyucuları moda olmaya başladı. Peki kitapların yerini alabilirler mi?
zALghK1251630250.jpg
Amazon'un Kindle adlı ürünü, bu okuyucular arasında en popülerlerinden biri. Elektronik yapısı itibariyle, kitapları da cihaza dijital ortam aracılığıyla yükleyebiliyoruz. Bu ürünün yaygınlaşması demek, kitap satışlarının azalması demek oluyor. Bu da daha az ağaç kesilmesine sebep olur. Dolayısıyla daha fazla CO2 (karbondioksit) - O2 (oksijen) döngüsü yapılacağından, havanın kirlilik oranı azalacaktır. Bu da küresel ısınmayı azaltacak.
:: Konu hakkındaki görüşlerinizi forumda paylaşın.
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

memof1team

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet ben de böyle bir şeyi desteklerim paramı biriktirip e-book özelliği olan cihaz almak istiyorum...

LiLaPaPia

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yararlı fakat fiyatları e-bookları alınabilir kılmıyor.Sırf bunu doğa adına alıcaklar tema v.b kuruluşlara katkıda bulunabilir.En azından ben öyle yaparım.Kitapları,dergileri-gazeteleri kağıt parçaları halinde okumak daha zevkli ayrıca.

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
makul fiyatlara düşerse neden olmasın fakat bunu aldıktan sonra bide e-book lara para ödememiz gerekecek pek de ekonomik durmuyor ama yine de doğa için faydalı olduğundan dolayı tercih edilmeli

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bunun kitabı eline alıp sayfaları teker teker çevirerek alabileceğin zevki vereciğini sanmam ben klasik olarak devam ederim arkadaş :D

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
E-Book Reader'ları aldığımızda, okuyacağımız ürünü'de lisanslı almamız mantıklı olur, fakat Türk kullanıcıların buna yanaşacağını sanmıyorum.
Fakat rar şeklinde indirip (tabi ki korsan olarak :( ) okumayı çok yaptım şahsen.

By_ÇaKaL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu nasıl bir saçmalık.
yani fabrikaların akşama kadar ortalığı kirletmeleri sulak alanların tabiri caizse içine etmeleri önlenmiyo onların yaptıkları çevreyi kirletmiyo ama ben elimdeki kitabı bu cihazdan okuyunca dünya kurtulmuş oluyo.
yok böyle bişey kandırmayalım birbirimizi.
bunlar tamamen pazarlama stratejisi.
ve çok iğrenç bir yol seçilmiş.
o e-book'lardan önce onları üreten amerikan şirketlerinin çevreye verdiği zararları durdurmamız lazım.
bugünki karbondioksit salınımının %40'a yakını ABD yüzünden meydana gelirken onların önlem alması gerekirken ben neden özenerek hazırladığım kitaplığımdan feragat edeyim.
ayrıca en ufak bi olumsuzlukta bozulabilecek servise gönderilmesi gerekecek olan e-book'lar benim hayatımda kesinlikle kitapların önüne geçemeyecek.
ve bana okuduğum kitabımın baş köşemde durmasını ve diğer okuduğum kitaplarla orda birikip büyümesi ve koca bir arşiv oluşturmaya başlaması kadar zevk vermeyeceğine eminim.

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bu nasıl bir saçmalık.
yani fabrikaların akşama kadar ortalığı kirletmeleri sulak alanların tabiri caizse içine etmeleri önlenmiyo onların yaptıkları çevreyi kirletmiyo ama ben elimdeki kitabı bu cihazdan okuyunca dünya kurtulmuş oluyo.
yok böyle bişey kandırmayalım birbirimizi.
bunlar tamamen pazarlama stratejisi.
ve çok iğrenç bir yol seçilmiş.
o e-book'lardan önce onları üreten amerikan şirketlerinin çevreye verdiği zararları durdurmamız lazım.
bugünki karbondioksit salınımının %40'a yakını ABD yüzünden meydana gelirken onların önlem alması gerekirken ben neden özenerek hazırladığım kitaplığımdan feragat edeyim.
ayrıca en ufak bi olumsuzlukta bozulabilecek servise gönderilmesi gerekecek olan e-book'lar benim hayatımda kesinlikle kitapların önüne geçemeyecek.
ve bana okuduğum kitabımın baş köşemde durmasını ve diğer okuduğum kitaplarla orda birikip büyümesi ve koca bir arşiv oluşturmaya başlaması kadar zevk vermeyeceğine eminim.
+1 .. Tutmaz bu ürün arkadaş :turned:

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bence çevreye zararı/yararı bir yana ilginç ve pratik bir ürün. Tabii ki kitabın yerini tutmaz ama "bu ürün tutmaz" demek de abartılı olur..Tuttuğu aşikar çünkü..
Ayrıca satın alınan kitabın izinsiz olarak geri alınması gibi bir saçmalıkla da tarihe altın harflerle geçmiştir "e-book"..Bu duruma el atılması elzemdir..
Hoş gerçi net'den yükleyerek kullanacak bir kitle değiliz ama olsun :)

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Fiyatı biraz düşük olursa ben de almayı düşünüyorum bunlardan.