• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

DVD sürücüsü seçimi

Berkaycetin

Öğrenci
Arkadaşlar DVD sürücüsü alicam bende eski bir tane var ama sürücünün ince uzun bir girişi var ama anakartimda o ince uzun giris yok nasıl bağlantı yapmalitim

Eski tip ise ide dir muhtemelen bunu ancak dönüştürücü bir aparat ile kullanırsınız tavsiyem yeni bir sata okuyucu alın.

Çok elzem değil ise almayın dvd sürücüsü, artık her şey usb ve internet ile kolayca halledilebiliyor.

Yeni sistem topladim ve anakartimda cd sini takmambgerekiyor o yüzden aliyorum

Anladım bu diğerleri bilgisayar açıldıktan sonrami yoksa usb belleğe indirip acilirkenmi kuracağız

İlk önce o uç tane şeyi nereden indireceğiz ve ne zaman kuracağız bilgisayar açılırken mi yoksa açıldıktan sonrami

İlk önce o uç tane şeyi nereden indireceğiz ve ne zaman kuracağız bilgisayar açılırken mi yoksa açıldıktan sonrami

Verdiğim linkte işletim sisteminizi seçtikten sonra bölümler çıkacak sata / yonga seti / ses / bios vs bunlara basıncada liste çıkıyor listenin en üstünde bulunan güncel driverı indiriyoruz bunun için alttaki GLOBAL e basmak gerekiyor inincede sistem açıkken setup a basıp kurucaksınız eğer yakınlarda bir bilen varsa yardım alın isterseniz .

RQ62QZ.jpg

Birde hocam birşey daha sorucam benim aldığım kasada usb 3.0 girisi var ama ANAKART ta usb 3.0 bağlantısı yok onun için bir çözüm varmı

Birde hocam birşey daha sorucam benim aldığım kasada usb 3.0 girisi var ama ANAKART ta usb 3.0 bağlantısı yok onun için bir çözüm varmı

Anakart da usb 3.0 var arkada 2 tane mavi renk olanlar usb 3.0 ön panel için diyorsan bildiğim kadarı ile çözümü yok .

Hayıt anakartim üzerinde bağlantı soketi yok kasanın ön bağlantıları icin

Pekala o usb 3.0 soketini sokup usb 2.0 baglayabilirmiyim birde nereden alabilirim o 2.0 baglantiyi

Pekala o usb 3.0 soketini sokup usb 2.0 baglayabilirmiyim birde nereden alabilirim o 2.0 baglantiyi

Bir çözüm var ancak çok zahmetli birde türkiyedeki mağazalarda gerekli kabloyu bulamadım bence hiç uğraşmaya değmez kabloyu bulsanızda arkadaki 2 girişi anca öne taşıyabiliyoruz şöle birşey yapın isterseniz birtane usb uzatma alın 3.0 onu kullanın bence daha makul olur.

Peki usb 3.0 2.0 girisli usb bellegi algılar dimi çalıştırılması yani