Duyuru: SDN artık Genelkurmay'a bağlı

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Şaka mı yapıyorsunuz?

Her Türk erkeği askerlik yapmak zorundadır. Bu binlerce yıldır böyledir...

Ayrıca bunun bir çok faydaları vardır.

Tabi ki faydaları vardır! :D Örneğin; bir leğen dolusu soğanı öf demeden soymayı öğrenirsin, sonrasında annenin kıymetini anlarsın. Diş hekimi olmana bakmadan bir güzel umumi tuvalet temizlemeyi kafana sabırla kavratırlar. Onbinlerce genci gazino da " sevaptır " niyetine hizmet ettirirler. Koskoca toprakta yaşayan börtü, böceğe nefes aldırmak için otları el ile yolmayı öğremenin zevkini sana yaşatırlar. Üstüne bir güzel de küfürlü laf işittirerek, sabırlı olmayı öğrenirsin. Bu tür işlerin ülkeye ne kadar ekonomik büyüme sağladığını size atlamaya çalışmayayım. Sizin gibi zeki birisi bunu hemen tahmin eder zaten ...

Sadede gelirsek; Orduevleri ve sosyal tesislerde çalışan asker sayısı 100 bine yakındır. Bunun iki katı veya daha fazlası terörle mücadele etmeyen ve askeri olmayan hizmetlerde görevlidir. TSK'da zorunlu askerlik yapanların çoğunluğu askerlik ile alakası olmayan bölümlerde hizmet veriyor. Bundan haberin var mı?

Terörle mücadele eden profesyonel ekip sayısı adam akıllı 10 ile 20 bin arası askerdir. Şuan profesyonel hizmet için 10 - 15 bin arası asker düşünülüyor. Lafın kısası; çocukluk döneminden kurtulamayan onca sorunlu genci bir araya toplayıp, askeri fayda sağlamak hangi mantığa sığar. Kim bu mantıktan bir başarı görmüştür. Örneğin; bu mantığın ürünü olan sistem 30 yıldır eli silahlı bir avuç insanla baş edemiyor. Bu mu başarı ... Bizlere bu mu faydası ? ...

Herkes işini layıkıyla yapmaya çalıştığı sürece bu ülkede hiçbir sıkıntı olmayacaktır. Hiçbir insan diğerinin mesleğini üstlenmesine gerek yok. Bu binlerce yıl önce böyleydi, şimdi de bu yönde çalışmalar devam ediyor. Bu yapamayan ordu paslanıp, işlemez duruma gelir.

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ANNE

Siz TSK'nın sadece pkk için mi varolduğunu zannediyorsunuz?

Türk Silahlı Kuvvetleri, 40-50 bin kişilik bir Kolorduyu, çok kısa bir ikaz süresi içerisinde, müşterek bir harekat için görevlendirebilmekte, 5-6 Taburluk bir gücü, gece ve gündüz havadan hücum indirmesiyle, uzak mesafelerdeki hedeflere, kısa sürede intikal ettirebilmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, aynı anda 4 ayrı yerde, Tabur seviyesindeki birlikler ile Barışı Destekleme Harekatı’na iştirak edebilecek imkan ve kabiliyete sahiptir.

Deniz Kuvvetleri’ne ait bir denizaltı, refakatsiz olarak, 15.000 mil mesafeyi kat ederek, Ana Üssüne dönebilmekte, Donanmamız, dünya denizleri ve limanlarında bayrağımızı dalgalandırarak, uluslararası operasyonlar ile tatbikat ve ikili faaliyetlerde bulunabilmektedir.

Hava Kuvvetleri, ABD’den sonra en fazla F-16 savaş uçağına sahip olup, uçaklarımız havada yakıt ikmal kabiliyeti ile Orta Avrupa’da atışlı bir tatbikata iştirak edip yurda dönebilmekte, Atlantik’i aşarak ABD’ne kadar gidebilmektedir. Ayrıca, Kosova Krizi sırasında icra edilen hava harekatı, Türk Hava Kuvvetleri’nin, NATO’da ABD’den sonra gece harekat icra edebilen tek Hava Kuvveti olduğunu ortaya koymuştur.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 1999 yılında meydana gelen Marmara Bölgesi ve Düzce depremlerinde olduğu gibi, süratli bir şekilde doğal afet yardım harekatı icra edebilmekte ve bu imkan ve kabiliyetini her geçen gün daha da geliştirmektedir.

Bunların hepsi sizin bir işe yaramıyor dediğiniz askerler sayesinde yapılıyor. 20-30 bin asker yeter diyorsunuz oysa ki TSK 'da şu anda 600.000'e yakın asker bulunuyor ve bu rakam yetersiz kabul ediliyor.

Peki genelkurmay nereye bağlı? :)

Bağlı olduğu bir kurum yok, sorumlu olduğu kurum var.

Genelkurmay Başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Komutanı olarak, Cumhurbaşkanı tarafından atanmış olup, görevlerinden dolayı Başbakan’a karşı sorumludur. Genelkurmay Başkanı, TSK'nın topyekün komuta-kontrolü, harbe hazırlığı ve askeri harekatın etkin bir şekilde sevk ve idaresinden sorumludur. Savaş zamanında Başkomutanlık görevini Cumhurbaşkanı adına yerine getirir.

Bakanlar Kurulu, milli güvenliğin sağlanması ve Silahlı Kuvvetlerin ülke savunması için hazırlanmasından TBMM'ne karşı sorumludur. Ancak, savaş hali ilanı yetkisi ile TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı ülkelere mensup Silahlı Kuvvetlerin Türkiye'ye gelmesine izin verilmesi yetkisi TBMM'ne aittir.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
ANNE

Siz TSK'nın sadece pkk için mi varolduğunu zannediyorsunuz?

6.burhan, lütfen kendi görüşünüzü paylaşın. Bu siteden alıntı yaparak laf kalabalığı yapmayalım.

İsmi ve cismi ne olursa olsun, hangi varlık ülkeme düşmanlık edip ve zarar veriyorsa, TSK onu temizlemek ile görevlidir. Türk milleti bunun için ona görev vermiştir. Meclis ona bu yetkiyi tanımıştır. Bu hizmeti dağın başında koyun güden çoban mı yapacak? Üniversite de 40 yıl boyunca kalem oynatan sosyolog mu savaşacak? Eğer bunlar savaşacaksa TSK'nın görevi ne?

Birde laf aramızda, alıntıladığın yazı benim yukarıda yazdığım yorumumla aynıdır. :D Yazımı tekrar oku...

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Aslı hanım, kendi görüşünüzü paylaşın. Bu siteden alıntı yaparak laf kalabalığı yapmayalım.

İsmi ve cismi ne olursa olsun hangi varlık ülkeme düşmanlık edip ve zarar veriyorsa, TSK onu temizlemek ile görevlidir. Türk milleti bunun için ona görev vermiştir. Meclis ona bu yetkiyi tanımıştır. Bu hizmeti dağın başında koyun güden çoban mı yapacak? Üniversite de 40 yıl boyunca kalem oynatan sosyolog mu savaşacak? Eğer bunlar savaşacaksa TSK'nın görevi ne?

Birde laf aramızda, alıntıladığın yazı benim yukarıda yazdığım yorumumla aynıdır. :D Yazımı tekrar oku...

Aslı Hanım kim?
Bu site dediğiniz TSK'nın resmi sitesi oluyor ve oradan alıntı yapmam son derece doğal bir durumdur.
Ben sizin gibi gazetelerdeki her haberden alıntı yapmıyorum. Ordumun resmi sitesinden alıntı yapıyorum.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Aslı Hanım kim?
Bu site dediğiniz TSK'nın resmi sitesi oluyor ve oradan alıntı yapmam son derece doğal bir durumdur.
Ben sizin gibi gazetelerdeki her haberden alıntı yapmıyorum. Ordumun resmi sitesinden alıntı yapıyorum.

Aslı meselesini kapatalım. :D

Alıntı yapmana bir şey söylemiyorum. Senin gibi zeki birisinin onlarca kitap okuduğunu, çok bilgili olduğunu bildiğimden :P o değerli görüşlerinden faydalanmak istedim. Haksızmıyım. Zaten alıntıladığın şeyler benim yorumumla aynı ... Daha farklı şeyler yazmanı istiyorum.

6.burhan,

TSK hakkında çok şey bildiğini biliyorum. :P TSK'da görevli 800 bin askerin çoğunluğunun askerlik ile alakası olmayan bölümlerde çalıştığını biliyorsun. Şimdi bunun ülkeye ne gibi faydaları olduğunu bizimle paylaşabilir misin? Güneydoğu da eline silah almadan terhis olan ne kadar asker olduğunu hiç öğrendin mi? 30 yıldır bu pkk sorunundan neden kurtulamıyoruz. Bunları cevaplarını bize söyleyebilir misiniz?

Ben size söyleyeyim; Osman Pamukoğlu parti kurmadan önce iki kitap yayınladı. Onları iyi oku, herşeyi öğrenirsin. Osman paşanın adını ağzıma aldığım için bana yine kızmayasın. :D

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sizin hatlar karıştı sanırım:thumbdown:

1. Adım Aslı değil.
2. Alıntı yaptıklarım ile yorumlarınız aynı değil.
3. Her ordunun geride görevli askerleri vardır. Bu onların bir işe yaramadığı anlamına gelmez. Onların orada olmasının bir çok faydası vardır.
4. Terör meselesi için burada 3-5 mesaj yazarak tartışamanın bir faydası olmaz. Ayrı bir konuda geniş çaplı olarak tartışabiliriz.
5. Osman Pamukoğlu'yla ilgili size ne zaman kızdım?

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Sizin hatlar karıştı sanırım:thumbdown:

1. Adım Aslı değil.
2. Alıntı yaptıklarım ile yorumlarınız aynı değil.
3. Her ordunun geride görevli askerleri vardır. Bu onların bir işe yaramadığı anlamına gelmez. Onların orada olmasının bir çok faydası vardır.
4. Terör meselesi için burada 3-5 mesaj yazarak tartışamanın bir faydası olmaz. Ayrı bir konuda geniş çaplı olarak tartışabiliriz.
5. Osman Pamukoğlu'yla ilgili size ne zaman kızdım?

Bizim hatlar burada sağlam ... Belki sizin nöron sinyalleriniz karışmış olabilir. :D

Hemen bir telaş sardı seni :D Sebebini öğrenmek isterim. Buralarda doktorumuz finduk olsaydı cevabını hemen kulağıma fısıldardı.:D Nerdesin finduk .... :P :D Şaka bir yana ....

1- Özelden anlatırım. :D
2- Alıntıladığın yazıda ordunun profesyonel hizmetleri örnek veriliyor, o hizmetleri sıradan bir er yapmıyor. İyi bir eğitimden geçmiş, yıllardır alanında tecrübe kazanan profesyonel askerler yapıyor. Ben yazım da ordunun hantal yapısından profesyonel bir yapıya kavuşmasını istedim. Kısacası; alıntıladığın yazı ile benim yorumum arasında amaç - sonuç ilişkisi vardır. Dediğim gibi yazılarımı tekrar oku ... :)

3- Her ordunun geri de görevli askerleri yok. Onlar hep öndedir. :) Geri duranlara asker demiyoruz. Onlar ya aşçıdır, ya tamircidir, ya garsondur. Bunların hepsi dışarıdan hizmet alınarak sağlanır. Ya da ordu bu usta elemanları bünyesine katar. Ona da asker demez. Ancak TSK şu an bu açığı kalifiyesiz gençlerden yararlanarak kapatmak istiyor. Örneğin; dağlıcada baskın yiyen karakolu bu askerler inşa ediyor. Bu yapıdan ne kadar kaliteli bir inşaat yükselir,. Bir muamma ...

4- Terör meselesinin karanlık kaldığı bir nokta yok. Her şey açıkta. Her şey biliniyor. Çözümler ortaya konmuş. TSK her geçen gün bu adımları uygulamak için var gücüyle çalışıyor. Bizlerde buradan okuduğumuz, gördüğümüz görüntüden bir şeyler çıkarıp, yorumluyoruz. Yoksa ne sen savunma uzmanısın, ne de ben... Uzun uzun inceleme yazıları yazacak değiliz.

5- Yukarıda zorunlu askerliğin kaldırılıp, profesyonel askerliğe geçilmesini istiyorum. Aynı isteği Osman Paşa da söylüyor. Osman paşa karakolları kaldıracağını da belirtiyor. Bu 15 aylık askerlik ile terörle mücadele edilemiyeceğini belirtiyor.

Sen ise bunlara karşısın. O zaman Osman Pamukoğluna tavır almış olmuyor musun? Yoksa Osman Pamukoğlun'dan daha mı bilgili siniz? :)

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bizim hatlar burada sağlam ... Belki sizin nöron sinyalleriniz karışmış olabilir. :D

Hemen bir telaş sardı seni :D Sebebini öğrenmek isterim. Buralarda doktorumuz finduk olsaydı cevabını hemen kulağıma fısıldardı.:D Nerdesin finduk .... :P :D Şaka bir yana ....

1- Özelden anlatırım. :D
2- Alıntıladığın yazıda ordunun profesyonel hizmetleri örnek veriliyor, o hizmetleri sıradan bir er yapmıyor. İyi bir eğitimden geçmiş, yıllardır alanında tecrübe kazanan profesyonel askerler yapıyor. Ben yazım da ordunun hantal yapısından profesyonel bir yapıya kavuşmasını istedim. Kısacası; alıntıladığım yazı ile benim yorumum arasında amaç - sonuç ilişkisi vardır. Dediğim gibi yazılarımı tekrar oku ... :)

3- Her ordunun geri de görevli askerleri yok. Onlar hep öndedir. :) Geri duranlara asker demiyoruz. Onlar ya aşçıdır, ya tamircidir, ya garsondur. Bunların hepsi dışarıdan hizmet alınarak sağlanır. Ya da ordu bu usta elemanları bünyesine katar. Ona da asker demez. Ancak TSK şu an bu açığı kalifiyesiz gençlerden yararlanarak kapatmak istiyor. Örneğin; dağlıcada baskın yiyen karakolu bu askerler inşa ediyor. Bu yapıdan ne kadar kaliteli bir inşaat yükselir,. Bir muamma ...

4- Terör meselesinin karanlık kaldığı bir nokta yok. Her şey açıkta. Her şey biliniyor. Çözümler ortaya konmuş. TSK her geçen gün bu adımları uygulamak için var gücüyle çalışıyor. Bizlerde buradan okuduğumuz, gördüğümüz görüntüden bir şeyler çıkarıp, yorumluyoruz. Yoksa ne sen savunma uzmanısın, ne de ben... Uzun uzun incelemeleri yazıları yazacak değiliz.

5- Yukarıda zorunlu askerliğin kaldırılıp, profesyonel askerliğe geçilmesini istiyorum. Aynı isteği Osman Paşa da söylüyor. Osman paşa karakolları kaldıracağını da belirtiyor. Bu 15 aylık askerlik ile terörle mücadele edilemiyeceğini belirtiyor.

Sen ise bunlara karşısın. O zaman Osman Pamukoğluna tavır almış olmuyor musun? Yoksa Osman Pamukoğlun'dan daha mı bilgili siniz? :)

Fınduk yok bu aralar. Kendisine özel mesaj atarak soru sordum daha cevap vermedi...

2. Dikkatli okumadınız sanırım. Kolordudan bahsediliyor, taburdan bahsediliyor. Doğal afetlerdeki yardımlardan bahsediliyor. Bunların hepsi profesyonel askerlerden oluşmuyor.

3. Her ordunun geri planda görevli askerleri vardır. Bu konuda tartışma gereği bile duymuyorum. Ayrıca karakolların yapımından TOKİ sorumlu.

4. TSK elinden geleni yapıyor ama ne yazık ki siyasi desteği göremiyor. Sadece bu hükümet değil önceki hükümetlerde bu desteği vermedi.

5. Profesyonel asker ile profesyonel ordu arasında fark vardır. TSK bünyesinde profesyonel asker zaten bulunuyor. Osman Pamukğolu bu askerlerin daha aktif olmalarını ve bu askerler ile operasyonların yapılması gerektiğini söylüyor.
Profesyonel ordu da ise her askerine maaş vermek zorundasın. TSK için profesyonel ordu sonun başlangıçı demektir...

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Fınduk yok bu aralar. Kendisine özel mesaj atarak soru sordum daha cevap vermedi...

2. Dikkatli okumadınız sanırım. Kolordudan bahsediliyor, taburdan bahsediliyor. Doğal afetlerdeki yardımlardan bahsediliyor. Bunların hepsi profesyonel askerlerden oluşmuyor.

3. Her ordunun geri planda görevli askerleri vardır. Bu konuda tartışma gereği bile duymuyorum. Ayrıca karakolların yapımından TOKİ sorumlu.

4. TSK elinden geleni yapıyor ama ne yazık ki siyasi desteği göremiyor. Sadece bu hükümet değil önceki hükümetlerde bu desteği vermedi.

5. Profesyonel asker ile profesyonel ordu arasında fark vardır. TSK bünyesinde profesyonel asker zaten bulunuyor. Osman Pamukğolu bu askerlerin daha aktif olmalarını ve bu askerler ile operasyonların yapılması gerektiğini söylüyor.
Profesyonel ordu da ise her askerine maaş vermek zorundasın. TSK için profesyonel ordu sonun başlangıçı demektir...

Biliyorsun finduk'un size bir yakıştırması vardı. :devil: Ben birşey demiyorum. Sonuçta lafı diyen doktor ... :D Bir bildiği vardır. :)

2- Eminim Kolordu, tabur vs. 'nin bir harfinden bile anlamıyorsun. Zaten 1990 doğumlu bir arkadaşsın. Askerliğini bile yapmamışsın. İşte laf olsun, torba dolsun misali atıp tutuyorsun. Nasreddin Hoca misali .... " Ya tutarsa ... " Canım kardeşim, tabur nasıl profesyonel askerden oluşmuyor? Googledan tekrar kontrol et. :D

Örneğin; sağlık bakanlığına bağlı hastanelerimizde temizlik görevlileri yok mu? Güvenlik memuru yok mu? Elektirik, marangoz vs.'nin teknisyeni yok mu? Var ... Şimdi biz hastanenin asıl görevinin bu mu olduğunu söyleyeceğiz. Hayır. Aynı şekilde TSK 'da böyledir. Asıl görevi milletini dış tehditlerden korumaktır. Ama bir sel felaketi olursa helikopteri, botu, savaş gemisinden faydalanılabilir. Bir deprem felaketi olursa personelini arama, kurtarmaya gönderebilir. Bu yaptıklarını Polis'te yapıyor. Diğer kurumlarda yapmaktadır.

Fakat TSK'nın bu yardımları asıl görevi olduğunu göstermez. Bunu her ülkenin ordusu yapar. Sanırım bir şeyler kafanda karışık gibi ...

3- Hayret sırf Hükümetten dolayı TOKİ'ye laf edenlerin bu başlık altında TOKİ 'den bahsetmeleri ilginç. Burhan, google'dan bir araştır bakayım. TOKİ hangi terör saldırısından sonra bu karakolları inşa etmeye başladı. Şuan kaç tane karakol inşa edilebilmiş? Aktütün baskını sonrası olmasın. Yani; 2008 yılına kadar karakolların birçoğu zorunlu askerlik görevini yapan personel tarafından inşa ediliyordu. Şuan bile TSK birçok inşaat işlerini kalifiyesiz elemanlara yaptırmaktadır.

Geri duran askerden kastın ne? Yani; Ordu içinde görevli bir marangozu bana örnek verip, TSK'nın asıl görevinin bu olduğunu söylemeye mi çalışıyorsun? Bence 2. madde de yazdıklarımı iyi oku ...

4- Bu sadece senin yalanın olduğunu biliyorsun. İlker, Yaşar ve Hilmi paşanın bu yönde açıklaması var mı? Yok. Terörle mücadelede her hükümet ve siyasi güç tüm desteğini orduya vermiştir. Baksana askeri ihaleyi genelkurmay yapıyor? Hükümet bir maddesine bile karışmıyor. Diğer her türlü ihaleyi aynen yine TSK yapıyor. Sayıştay'dan bile bir denetleme bile görmüyor. Hükümet'in bir Savunma bakanı bile turist gibi orada tutuluyor. Bir ağırlığı ve yaptırımı yok. Tüm yetki vs. hepsi TSK'nın elinde ... TSK hükümetten bir şikayeti var mı? Mesela İlker paşanın ... Hadi çık, ispatını ortaya koy. İşi sulandırma ...

Başka ne istiyorsun. TSK'nın işini, gücünü bırakıp ülkeyi yönetmesini mi istiyorsun? Yoksa darbe mi, yapmasını istiyorsun? Amacın ne?

5- Yıllardır dünyada at koşturtan İngiltere, Fransa, Almanya vb. ülkeler ordularını profesyonel hale getiriyorlar. Orduları, bizim ordumuz gibi 800 bine yakın değil, 200 bini bile bulmuyor. Bunlar için sonun başlancı olmuyorda bizim ordumuz için mi, olacak. Bakın size Osman Pamukoğlu'nu iyi okuyun dediydim. Ancak ya okumamışsınız. Ya da kavrama yeteneğiniz kıt olduğundan anlayamamış olabilirsiniz.

Osman Pamukoğlu, Güneydoğu da terörle mücadele edecek kişilerin profesyonel asker olması gerektiğini söylüyor. 15 ay zorunlu askerlik yapanların terörle mücadele edemeyeceğini belirtiyor. Kitaplarında ordumuzun PKK'yı neden tamamen bitiremediğini anlatıyor. O bölümleri okursanız, TSK içinde belli grupların nasıl önemli istihbaratları gizlediklerini, PKK'nın kandil'de kongre yaptığında onlara kimsenin bir müdahale etmediği iyi gözlemlersiniz. Osman Pamukoğlu'nun TSK'da görevli iken bir seminerde buna tepki gösterdiğini ve PKK'nın neden bitirilemediğini örneklerle kitabında açıklıyor.

TSK kendine çeki düzen verirse, 800 bine yakın askeri nasıl 200 - 300 bine indirebildiğini herkes görecektir. Mesela; askerleri gazino ve sosyal tesislerde çalıştırmaktan vazgeçerse; 100 bine yakın askerden tasarruf edecektir. Kimsenin askerimizi bu işlerde çalıştırma hakkı yok. Sen çok istiyorsan, gidip teğmenin tuvaletini temizleyebilirsin. :)

Bak Polis profesyonel yapıdan oluşuyor. Onun için sorun oluyor mu? Yok. Şunu hiç bir zaman kafandan çıkarma ... Çocukluk döneminden kurtulamayan kalifiyesiz bir genç ile hiçbir zaman orduda başarıya ulaşamazsın. Her meslekte böyledir.

Bence sen hayvanlarınla ilgilenen... Bilmediğin işlerle uğraşma ...

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Biliyorsun finduk'un size bir yakıştırması vardı. :devil: Ben birşey demiyorum. Sonuçta lafı diyen doktor ... :D Bir bildiği vardır. :)

Fınduk boş boş yakıştırmalar yapmak yerine görevini yerine getirsin. İki gün önce sorduğum soruma halen cevap vermedi!

2- Eminim Kolordu, tabur vs. 'nin bir harfinden bile anlamıyorsun. Zaten 1990 doğumlu bir arkadaşsın. Askerliğini bile yapmamışsın. İşte laf olsun, torba dolsun misali atıp tutuyorsun. Nasreddin Hoca misali .... " Ya tutarsa ... " Canım kardeşim, tabur nasıl profesyonel askerden oluşmuyor? Googledan tekrar kontrol et. :D

Profesyonel askerlerden oluşmuyor demedim. Hepsi profesyonel askerlerden oluşmuyor dedim... Dikkatli okuyamıyorsunuz! Çoğunluğu normal erlerden oluşuyor...

Örneğin; sağlık bakanlığına bağlı hastanelerimizde temizlik görevlileri yok mu? Güvenlik memuru yok mu? Elektirik, marangoz vs.'nin teknisyeni yok mu? Var ... Şimdi biz hastanenin asıl görevinin bu mu olduğunu söyleyeceğiz. Hayır. Aynı şekilde TSK 'da böyledir. Asıl görevi milletini dış tehditlerden korumaktır. Ama bir sel felaketi olursa helikopteri, botu, savaş gemisinden faydalanılabilir. Bir deprem felaketi olursa personelini arama, kurtarmaya gönderebilir. Bu yaptıklarını Polis'te yapıyor. Diğer kurumlarda yapmaktadır.

Fakat TSK'nın bu yardımları asıl görevi olduğunu göstermez. Bunu her ülkenin ordusu yapar. Sanırım bir şeyler kafanda karışık gibi ...

Ne demek istediğinizi anlayamadım! Doğal afetlere yardımda bulunmak TSK'nın görevlerinden bir tanesi. Gerektiğinde de bu görevini yerine getiriyor.

3- Hayret sırf Hükümetten dolayı TOKİ'ye laf edenlerin bu başlık altında TOKİ 'den bahsetmeleri ilginç. Burhan, google'dan bir araştır bakayım. TOKİ hangi terör saldırısından sonra bu karakolları inşa etmeye başladı. Şuan kaç tane karakol inşa edilebilmiş? Aktütün baskını sonrası olmasın. Yani; 2008 yılına kadar karakolların birçoğu zorunlu askerlik görevini yapan personel tarafından inşa ediliyordu. Şuan bile TSK birçok inşaat işlerini kalifiyesiz elemanlara yaptırmaktadır.

TOKİ halen yapacak karakolları. Bekliyoruz, acaba kaç yıl sonra bitecek?

Geri duran askerden kastın ne? Yani; Ordu içinde görevli bir marangozu bana örnek verip, TSK'nın asıl görevinin bu olduğunu söylemeye mi çalışıyorsun? Bence 2. madde yazdıklarımı iyi oku ...

Marangozu olsun, aşçısı olsun, doktoru olsun bunlar TSK'nın bir parçasıdır ve bir bütün olarak ele almak gerekiyor. Ordular sadece savaşmak için yokturlar, geri planda bir sürü unsuru yerine getirmek üzere görevli askerler vardır. Geri plandan kasıt cephede olmayan askerler...
Ayrıca söylediklerimdem TSK'nın görevinin bu olduğunu nasıl çıkardınız? Anlamakta zorluk çekiyorum...

4- Bu sadece senin yalanın olduğunu biliyorsun. İlker, Yaşar ve Hilmi paşanın bu yönde açıklaması var mı? Yok. Terörle mücadelede her hükümet ve siyasi güç tüm desteğini orduya vermiştir. Baksana askeri ihaleyi genelkurmay yapıyor? Hükümet bir maddesine bile karışmıyor. Diğer her türlü ihaleyi aynen yine TSK yapıyor. Sayıştay'dan bile bir denetleme bile görmüyor. Hükümet'in bir Savunma bakanı bile turist gibi orada tutuluyor. Bir ağırlığı ve yaptırımı yok. Tüm yetki vs. hepsi TSK'nın elinde ... TSK hükümetten bir şikayeti var mı? Mesela İlker paşanın ... Hadi çık, ispatını ortaya koy. İşi sulandırma ...

Yok artık! Çok saçma bir açıklama olmuş. Askeri projeler SSM tarafından yapılıyor...
TSK hükümetten şikatçi olduğunu söylemese bile durumun böyle olduğu çok net bir şekilde ortada. Basit bir örnek vermek gerekirse; hükümetin tam destek verdiği sözde ergenekon davası kapsamında TSK iftira ve yalan söyledikleri gerekçesi ile tam olarak 865 dava açtı...

Başka ne istiyorsun. TSK'nın işini, gücünü bırakıp ülkeyi yönetmesini mi istiyorsun? Yoksa darbe mi, yapmasını istiyorsun? Amacın ne?

Mesajlarımda bir amaç koymadım! Amaçı siz kendiniz çıkardınız ve darbe isteme gibi bir durumum yok.

Asıl sizin amaçınız ne? Sürekli olarak TSK alehiynde mesajlar yazıyorsunuz!

5- Yıllardır dünyada at koşturtan İngiltere, Fransa, Almanya vb. ülkeler ordularını profesyonel hale getiriyorlar. Orduları, bizim ordumuz gibi 800 bine yakın değil, 200 bini bile bulmuyor. Bunlar için sonun başlancı olmuyorda bizim ordumuz için mi, olacak. Bakın size Osman Pamukoğlu'nu iyi okuyun dediydim. Ancak ya okumamışsınız. Ya da kavrama yeteneğiniz kıt olduğundan anlayamamış olabilirsiniz.

TSK ile yabancı orduları "profesyonel ordu" konusunda karşılaştırmamak gerekiyor. TSK her an savaşa hazır olmak durumundadır ve daha önce de dediğim şu anki mevcut 500-600 bin asker yetersiz olarak kabul ediliyor.
Kaldı ki Türk Milleti asker bir millettir. Bugün olası bir savaşta top yekün savaşa girebilecek bir millettir... Profesyonel ordusu olan ülkelerde bu durum söz konusu bile olamaz!

Dün akşam söylediniz Osman Pamukoğlu'nun kitaplarını okumam gerektiğini ve bugün kitabı okumamışsın diyorsun... Mantıksız bir yorum olmuş.

Osman Pamukoğlu, Güneydoğu da terörle mücadele edecek kişilerin profesyonel asker olması gerektiğini söylüyor. 15 ay zorunlu askerlik yapanların terörle mücadele edemeyeceğini belirtiyor. Kitaplarında ordumuzun PKK'yı neden tamamen bitiremediğini anlatıyor. O bölümleri okursanız, TSK içinde belli grupların nasıl önemli istihbaratları gizlediklerini, PKK'nın kandil'de kongre yaptığında onlara kimsenin bir müdahale etmediği iyi gözlemlersiniz. Osman Pamukoğlu'nun TSK'da görevli iken bir seminerde buna tepki gösterdiğini ve PKK'nın neden bitirilemediğini örneklerle kitabında açıklıyor.

Bölgede profesyonel askerler görev yapmalı. Bu konuda aynı fikri paylaşıyoruz sanırım. Ancak profesyonel ordu ile profesyonel asker kavramlarının birbirlerine karışmaması lazım.

TSK kendine çeki düzen verirse, 800 bine yakın askeri nasıl 200 - 300 bine indirebildiğini herkes görecektir. Mesela; askerleri gazino ve sosyal tesislerde çalıştırmaktan vazgeçerse; 100 bine yakın askerden tasarruf edecektir. Kimsenin askerimizi bu işlerde çalıştırma hakkı yok. Sen çok istiyorsan, gidip teğmenin tuvaletini temizleyebilirsin. :)

Asker sayısının yetersiz olduğu söyleniyor siz sayı azalmalı diyorsunuz:lol:
Sizin evde tuvaletler temizlenmiyor mu? Temizlik yapılmıyor mu? Olabilir, yapılmıyor olabilir:rolleyes:
Ancak peygamber ocağının temiz olması gerekir...

Bence sen hayvanlarınla ilgilenen... Bilmediğin işlerle uğraşma ...

Oradaki hayvanlarımla olmasa bile başka hayvanlarla ilgineniyorum...

Sonuç olarak ben kendi düşünçelerimden siz kendi düşünçelerinizden vazgeçmeyeceksiniz. En iyisi daha fazla uzatmamak! Siz de mesajıma cevap verdikten sonra konu daha fazla uzamasın.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
6. burhan. soruna cevap verdim. kusuruma bakma. sınavım vardı sonra yolculuk yapmam gerekti ve interneti de daha bugün buldum..

konu hakkında da yorumum yok

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Kısaca özetlemek gerekirse; acemi ve çocuk ruhlu gençlerden hiçbir zaman başarı elde edilmemiştir. Güneydoğu da PKK'ya karşı en iyi mücadeleyi Emniyet Özel Harekat ve Genelkurmay Bordo bereliler vermiştir. Onların gayretleriyle PKK zamanında iyi bir darbe yemişti. Yoksa senin belirttiğin acemi erlere iş kalsaydı; şimdi ülke bölünmüştü.

TSK çok boş işlerde 100 binler genci boşuna çalıştırıyor. Askerin vazifesi ot yolmak, soğan soymak, tuvalet temizlemek, garsonluk yapmak değildir. Bu işi yapacak yardımcı personel dışarıdan temin edilir. Tabi ki; bunu belirli zamanlarda gerekirse askerde yapılabilir. Ama inanın 100 binlerce askerin TSK'daki gece, gündüz işi bu ... İşte saçma olan bu ... Siz onların aldığı aylık maaş, giyim, temizlik, yemek, ulaşım ve ek giderlerini hesaplarsanız. Ne kadar zararda olduğumuzu görürsünüz. Bunun yerine askerliği meslek edinen ve bu uğurda kendini geliştirecek insanlara ihtiyaç var. Buna Profesyonel ordu diyoruz. Buna geçtiğimiz zaman hem maddi anlamda tasarruf edilecek. Hem de terörle daha iyi mücadele edilecektir.

SMM Savunma bakanlığına bağlıdır. Savunma Bakanlığı'da Genelkurmay'dan hiçbir zaman izin almadıkça hareket etmiyor. Ayrıca; SMM'deki görevliler emekli askerlerdir. Yani; imâ ettiğiniz gibi özerk bir kurum yok. İhale planlayan, ihtiyaçları belirleyen tek bir kurum vardır. O da TSK ...

Kimse TSK'yı yermiyor. Tüm amaç hantal yapısından kurtarıp profesyonel yapıya kavuşmasını sağlamaktır. Ergenekon 'dan tutuklu tüm askeri personel Genelkurmay'ın bilgisi dahilinde tutuklanıyor. Her kurumun içinde yanlış yapanlar olur. Bunların temizlenmesi gerekmez mi?

Düzgün bir planlama yapıldığında asker sayısı çok azaltılacaktır. Bunu ileride göreceksiniz. Bu kadar asker sayısı fazla ... Çünkü; yukarıda belirttiğim gibi fotokopi çekmek ile uğraşan, kantin işletmek ile uğraş veren, her geçen gün gazino inşa etmeyi bir kenara bırakırsak; Askerin nasıl azaldığını göreceksiniz.

Bence tartışmamız sonlansın. En azından adam gibi askerliğini yapan biriyle fikir alışverişi yapmak isterim. Bazı yerlerin kadrolu klavye görevlileri ile değil ...

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Kısaca özetlemek gerekirse; acemi ve çocuk ruhlu gençlerden hiçbir zaman başarı elde edilmemiştir. Güneydoğu da PKK'ya karşı en iyi mücadeleyi Emniyet Özel Harekat ve Genelkurmay Bordo bereliler vermiştir. Onların gayretleriyle PKK zamanında iyi bir darbe yemişti. Yoksa senin belirttiğin acemi erlere iş kalsaydı; şimdi ülke bölünmüştü.

TSK çok boş işlerde 100 binler genci boşuna çalıştırıyor. Askerin vazifesi ot yolmak, soğan soymak, tuvalet temizlemek, garsonluk yapmak değildir. Bu işi yapacak yardımcı personel dışarıdan temin edilir. Tabi ki; bunu belirli zamanlarda gerekirse askerde yapılabilir. Ama inanın 100 binler askerin TSK'daki gece, gündüz işi bu ... İşte saçma olan bu ... Siz onların aldığı aylık maaş, giyim, temizlik, yemek, ulaşım ve ek giderlerini hesaplarsanız. Ne kadar zararda olduğumuzu görürsünüz. Bunun yerine askerliği meslek edinen ve bu uğurda kendini geliştirecek insanlara ihtiyaç var. Buna Profesyonel ordu diyoruz. Buna geçtiğimiz zaman hem maddi anlamda tasarruf edilecek. Hem de terörle daha iyi mücadele edilecektir.

SMM Savunma bakanlığına bağlıdır. Savunma Bakanlığı'da Genelkurmay'dan hiçbir zaman izin almadıkça hareket etmiyor. Ayrıca; SMM'deki görevliler emekli askerlerdir. Yani; imâ ettiğiniz gibi özerk bir kurum yok. İhale planlayan, ihtiyaçları belirleyen tek bir kurum vardır. O da TSK ...

Kimse TSK'yı yermiyor. Tüm amaç hantal yapısından kurtarıp profesyonel yapıya kavuşmasını sağlamaktır. Ergenekon 'dan tutuklu tüm askeri personel Genelkurmay'ın bilgisi dahilinde tutuklanıyor. Her kurumun içinde yanlış yapanlar olur. Bunların temizlenmesi gerekmez mi?

Düzgün bir planlama yapıldığında asker sayısı çok azaltılacaktır. Bunu ileride göreceksiniz. Bu kadar asker sayısı fazla ... Çünkü; yukarıda belirttiğim gibi fotokopi çekmek ile uğraşan, kantin işletmek ile uğraş veren, her geçen gün gazino inşa etmyei bir kenara bırakırsak. Askerin nasıl azaldığını göreceksiniz.

Bence tartışmamız sonlansın. En azından adam gibi askerliğini yapan biriyle fikir alışverişi yapmak isterim. Bazı yerlerin kadrolu klavye görevlileri ile değil ...

Bu Yazının altına İmza Atmama İzin Verirmisiniz :)